Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

"Σπιτική συνταγή" κατά της κυτταρίτιδας

Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους. Κι επειδή κάποια από τα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας έχουν αρκετά ψηλό κόστος, ψάξαμε στο διαδίκτυο και σας παραθέτουμε κάποιες «σπιτικές συνταγές» που υπόσχονται πολύ καλά αποτελέσματα στον αγώνα σας κατά της κυτταρίτιδας!
(Τα αιθέρια έλαια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από ένα οποιοδήποτε φαρμακείο)

Λάδι για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας
- 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο (30 ml)
- ½ κουταλάκι του γλυκού έλαιο jojoba
- ½ κουταλάκι του γλυκού καροτέλαιο
- 30 σταγόνες αιθέρια έλαια από τις παρακάτω προτεινόμενες φόρμουλες

1η φόρμουλα :
- 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μάραθου
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
- 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

2η φόρμουλα :
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βασιλικού
- 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού
- 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

Ανακινήστε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκαλάκι και βάζοντας πολύ μικρή ποσότητα στα επίμαχα σημεία κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις!

Κρέμα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας.
-1/4 φλιτζανιού κατακάθια καφέ (ότι μείνει στο φίλτρο αφού φτιάξετε γαλλικό καφέ ή το κατακάθι από ελληνικό καφέ)
-1 κουταλιά σούπας λάδι ή λίγο κρέμα σώματος
- Διάφανη μεμβράνη (αυτή που αγοράζετε για τη διατήρηση των τροφίμων)

Ανακατεύετε το μίγμα καφέ και λαδιού (ή κρέμας) μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Το απλώνεται στα σημεία που έχετε πρόβλημα. Τυλίγετε με τη διάφανη μεμβράνη και αφήνετε 15 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα 3

Μάσκα 2

Μάσκα 1

Μολυβοθήκη με πέτρες

Δεντράκι μινιατούρα σκέτο

Μπολάκι με την τεχνική του frost

Ποτήρι 3 με την τεχνική του frost

Ποτήρι 2 με την τεχνική frost

Ποτήρι 1 με την τεχνική frost

Μπολ με την τεχνική frost

Βάζο με την τεχνική frost

Κουτί με κοχύλια και ημπολ. λίθους

Γαλάζιος αστερίας για ρεσό

Χρυσός αστερίας για ρεσό

Δεντράκι με πέρλες

Δεντράκι με ημιπολύτιμους λίθους

Δεντράκι μινιατούρα με αμέθυστο

Δεντράκι με αμέθυστο και ροζ χαλαζία

Κουτί με κοχύλια και χρυσόσκονη

Κούπα με decoupage (η άλλη πλευρά)

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Άφησε λεύτερα τα χέρια μου - Pablo Neruda

Άφησε λεύτερα τα χέρια μου
και την καρδιά μου, άφησε λεύτερη!
Άφησε τα δάχτυλά μου να τρέξουν
στους δρόμους του κορμιού σου.
Το πάθος - αίμα, φωτιά, φιλιά -
με ανάβει με τρεμουλιαστές φλόγες.
Αλλά εσύ δεν ξέρεις τι είναι τούτο!
Είναι η καταιγίδα των αισθήσεών μου
που διπλώνει τον ευαίσθητο δρυμό των νεύρων μου.
Είναι η σάρκα που φωνάζει με τις διάπυρες γλώσσες της!
Είναι η πυρκαγιά!
Και συ είσαι εδώ, γυναίκα σαν άθικτο ξύλο
τώρα που η καμμένη μου ζωή πετάει
προς το γεμάτο με άστρα, σαν τη νύχτα, σώμα σου!
Άφησε λεύτερα τα χέρια μου
και την καρδιά μου, άφησε λεύτερη!
Δεν είναι έρωτας, είναι επιθυμία που ξεραίνεται και σβήνει,
είναι καταιγισμός από ορμές,
προσέγγιση του απίθανου,
αλλά υπάρχεις εσύ,
υπάρχεις εσύ για να μου δώσεις τα πάντα,
και για να μου δώσεις αυτό που κατέχεις ήρθες στη γη -
όπως εγώ ήρθα για να σε περιέχω
για να σε επιθυμώ,
για να σε δεχτώ!

Σούπερ τροφές που διώχνουν στρες!!

Έχεις τρελαθεί από το άγχος; Έχεις να παραδώσεις ένα σπουδαίο πρότζεκτ στη δουλειά και νιώθεις πώς πνίγεσαι από το στρες; Κι όμως μπορείς να μειώσεις το στρες στη ζωή σου και να φροντίσεις την ομορφιά σου τρώγοντας τις σωστές τροφές. Φρόντισε ώστε το καθημερινό σου διαιτολόγιο να περιέχει τουλάχιστον μία ή και περισσότερες από τις παρακάτω τροφές και όλα θα πάνε καλά...

[ Σολομός ]
Μια πραγματική κούρα ομορφιάς που χάρη στα λιπαρά ωμέγα-3 που περιέχει, όχι μόνο καταπολεμά το στρες, αλλά αναζωογονεί την επιδερμίδα και τη διατηρεί νεανική και σφριγηλή.

[ Πράσινο τσάι ]
Αντικάστησε τον καφέ με το πράσινο τσάι για να υποφέρεις λιγότερο από στρες. Επιπλέον, το πράσινο τσάι περιέχει ουσίες που χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα και αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και τονώνουν τον μεταβολισμό. Πρόσθεσε μία κουταλιά μέλι για να γίνει πιο γλυκό.

[Καρύδια]
Περιέχουν αμινοξέα που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, τονώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση της επιδερμίδας. 'Έπειτα, τα ωμέγα-3 λιπαρά που επίσης περιέχουν, χαρίζουν ελαστικότητα στην επιδερμίδα.

[ Γάλα ]
Ενα ποτήρι ζεστό γάλα πριν ξαπλώσεις το βράδυ, μειώνει την αϋπνία και εξασφαλίζει ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Προτίμησε το άπαχο γάλα για να μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σουμε λιπαρά. Θα νιώσεις τη θερμοκρασία του σώματος να αυξάνεται, θα χαλαρώσει το νευρικό σου σύστημα και θα κοιμηθείς σαν πουλάκι.

[ Γιαούρτι ]
Ενα σκέτο, άπαχο γιαούρτι περιέχει 450 ml. ασβέστιο, απαραίτητο συστατικό για την υγεία των οστών και των δοντιών. Η πρωτεϊνη που περιέχει το γιαούρτι ωφελεί την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια και θα διώξει τις κράμπες που φέρνει το άγχος στο στομάχι σου.

[ Μαύρη σοκολάτα ]
Τρώγοντας ένα μικρό κομμάτι κάθε μέρα, που περιέχει μόλις 150 θερμίδες, κάνεις κούρα ομορφιάς στην επιδερμίδα σου, καθώς η μαύρη σοκολάτα περιέχει ουσίες που ενυδατώνουν το δέρμα. Ταυτόχρονα οξύνεται η σκέψη σου και τότε το στρες πάει περίπατο.

[ Κοτόσουπα ]
H γνωστή συνταγή της γιαγιάς για το κρυολόγημα και τις στομαχικές διαταραχές παραμένει σταθερή αξία, καθώς περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες που ανακουφίζουν από τα αναπνευστικά προβλήματα. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να τρως λιγότερο, γιατί με ένα πιάτο σούπα θα νιώσεις χορτάτη.

[ Γλυκοπατάτες]
Αυξάνουν τη σεροτονίνη και σου χαρίζουν μια αίσθηση ηρεμίας. Περιέχουν βήτα καροτίνη, που προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο. Μπορείς να τις γευτείς βραστές με λαδολέμονο ή να τις απολαύσεις ως επιδόρπιο με λίγη κανέλα από πάνω.

[Βρώμη]
Οι υδατάνθρακες βοηθούν τον οργανισμό να παράγει σεροτονίνη, η οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνει την ψυχική διάθεση. Απόφυγε τους υδατάνθρακες με ζάχαρη, γιατί θα νιώσεις ένα πρόσκαιρο αίσθημα ικανοποίησης, αλλά στη συνέχεια αυξάνεται η ινσουλίνη στο αίμα με αποτέλεσμα να μειωθεί η ενέργειά σου. Ιδανική λύση αποτελούν τα δημητριακά ολικής άλεσης όπως οι νιφάδες βρώμης, που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν. Δοκίμασέ τες για πρωινό με λίγο γάλα και μια μπανάνα.

Κανόνες συμφιλίωσης με το κορμί σου!

Πάντα αντιμετώπιζες έντονο πρόβλημα με το αυξημένο βάρος, τα περιττά κιλά και την όχι και τόσο ιδανική σιλουέτα σου. Μήπως ήρθε η ώρα να σηκώσεις την λευκή σημαία της ειρήνης στον πόλεμο με το κορμί σου και να υπακούσεις στις 12 εντολές για ένα σώμα και ένα ένα μυαλό γεμάτο υγεία.
Κάθε φορά που οι αμφιβολίες σου για το κορμί που διαθέτεις, έρχονται να στοιχειώσουν τη ζωή σου, επανάλαβε τις παρακάτω εντολές στον εαυτό σου:

1. Να θυμάσαι ότι ο ήλιος δεν θα σταματήσει να ανατέλλει και η γη δεν θα σταματήσει να γυρίζει, απλά επειδή έφαγες μισή πίτσα και ένα μπολ χτες το βράδυ. Τα παραπτώματα μιας τρελής βραδιάς διατροφικής κρεπάλης.

2. Ποτέ μην κατηγορείς το σώμα σου για την άσχημη ημέρα που πέρασες στο γραφείο ή στο σπίτι. Η αιτία του κακού είναι αλλού και το γνωρίζεις καλά!

3. Σταμάτα να συμμετέχεις σε γελοίες συζητήσεις όπου οι αναρεξικές φίλες σου συγκρίνουν το υποτίθεται παχουλό κορμί τους και βρίσκουν ελαττώματα η μία στο σώμα της άλλης.

4. Ποτέ μην επιτρέπεις να σε επηρεάζουν αρνητικά τα άσχημα σχόλια κάποιου άλλου για το σώμα ή την εμφάνισή σου. Σημασία δίνουμε μόνο στην καλοπροαίρετη και δημιουργική κριτική.

5. Σταμάτα να κρτικάρεις φίλους, γνωστούς κι αγνώστους μόνο βάσει του σώματός ή της εικόνας τους, γιατί δεν θα ήθελες να το κάνουν κι εκείνοι με εσένα.

6. Δώσε βάση στα απίστευτα πράγματα που κάνεις κάθε μέρα με τη βοήθεια του σώματός σου και τους δίνεις λίγη σημασία: περπατάς, σκέφτεσαι, μιλάς, αναπνέεις...

7. Κλείσε την ένταση σε αυτή την μικρή διαβολική φωνούλα που μιλάει μέσα στο κεφάλι σου και κακοχαρακτηρίζει το κορμί σου, άρα κι εσένα. Ο χειρότερος εχθρός σου είναι ο κακός εαυτός σου.

8. Κάθε φορά που βλέπεις ένα αψεγάδιαστο σώμα ή πρόσωπο στην τηλεόραση και τα περιοδικά, μην ξεχνάς ότι αυτό που βλέπεις είναι αποτέλεσμα δίαιτας, φωτισμού και αρκετού photoshop.

9. Θυμήσου ότι ακόμα και η γυναίκα με το τέλειο κορμί που θαυμάζεις (είτε είναι μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια) και θα ήθελες να έχεις το σώμα της, έχει συγκεκριμένα ψεγάδια πάνω της που και η ίδια σιχαίνεται.

10. Δείξε το σεβασμό που πρέπει στο σώμα σου, τρέφοντας το σωστά, γυμνάζοντάς το αρκετά και αφήνοντάς το να ξεκουραστεί, όταν πρέπει.

11. Κατανόησε ότι αυτό που αντικατοπτρίζει ο καθρέπτης είναι μια αντανάκλαση της εξωτερικής σου εικόνας και όχι αυτού που πραγματικά είσαι.

12. Αποδέξου ότι είσαι όμορφη έτσι όπως όπως είσαι αυτή τη στιγμή!

Φυτά....Προστάτες για την αρνητική ενέργεια!

Πολλές φορές το μάτι μπορεί να έχει μετατραπεί σε αρνητικά ψυχοδυναμικά κύματα, για το λόγο αυτό οφείλεις να προστατευτείς από την αρνητική ενέργεια με τη βοήθεια ορισμένων φυτών και αρωματικών, που μπορείς να έχεις στον κήπο ή το μπαλκόνι σου, ώστε να προστατεύουν το σπίτι σου από την αρνητική ενέργεια ενώ παράλληλα στολίζουν το χώρο σου.

Γενικά τα φυτά που προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια είναι: αγιόκλημα, άνηθος, αραβικό κόμμι, βαλσαμόχορτο, βασιλικός, βατόμουρο(φύλλα και καρποί), δάφνη, δενδρολίβανο, ιτιά, κέδρος, λίβανος, νάρκισσος, πασχαλιά, ρίζα πλατομαντήλας, ρίζα τζισένγκ, ροδιά, σημύδα, σκόρδο, τζίντζερ, τριφύλλι,τσουκνίδα.

Πιο συγκεκριμένα για την προστασία του σπιτιού φύτεψε: λευκούς νάρκισσους (στον κήπο), κίτρινους νάρκισσους (σε γλάστρα μέσα στο σπίτι), σαμπούκο ( κοντά στην είσοδο ή σαν φράχτη γύρω από το οικόπεδο), φτέρες ( κοντά στο σπίτι), κισσό (κοντά στο σπίτι ή να ανεβαίνει στους τοίχους), ροδιά( κοντά στην είσοδο), γιούκα (στον κήπο), σκόρδα και κρεμμύδια (σε παρτέρι ή σε γλάστρες). Πιο συγκεκριμένα για την προστασία από κακόβουλες ψυχο-πνευματικές δυνάμεις, φύτεψε σουρβιές στον κήπο.

Για να διώξεις την αρνητική ενέργεια φύτεψε: βασιλικό, βερβένα, γαρίφαλο (το μπαχαρικό), δενδρολίβανο, κανέλα, κέδρο, λεβάντα, λίβανο, πεύκο, φλόμο.

Για να διαλυθούν τα αρνητικά κύματα φύτεψε: αγγέλικα, ακακία, απήγανο, αραβικό κόμμι, αχίλλειο τιο χιλιόφυλλο, βενζόη , γαρίφαλο (το μπαχαρικό), γκι, δάφνη, δεντρολίβανο, δρακοντιά, ευκάλυπτο, θυμάρι, καμφορά, κέδρο, κράταιγο, κρεμμύδι, κύμινο, λεμονόχορτο, λίβανο, νάρδο, πατσουλί, σκόρδο, φασκόμηλο, χαμολεύκα.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Θαυματουργές συνταγές....ομορφιάς!

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΟ ΛΑΙΜΟ & ΤΑ ΞΗΡΑ ΜΑΛΛΙΑ:

Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας σιτέλαιο
1 ml αιθέριο έλαιο γιασεμιού ή λεβάντας ή άλλο της αρεσκείας σας

Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μεταξύ τους και τα απλώνετε σε μικρές ποσότητες, τρίβοντας καλά. Η κ. Περγαντά μάς εξηγεί: «Αυτός είναι ένας συνδυασμός από τα πλουσιότερα σε πολυακόρεστα λιπαρά λάδια. Με αυτό η Κλεοπάτρα έκανε μασάζ σε όλο το σώμα και το έτριβε απαλά με μια ξύστρα, αφαιρώντας έτσι τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα μαλακό και υγιές».

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ
Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για τα ξηρά μαλλιά)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3-4 κουταλιές της σούπας χλιαρό γάλα (ή κρέμα γάλακτος)

Εκτέλεση: Ανακατεύετε το γάλα με το μέλι μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν ένας πολτός. Προσθέτετε το λάδι, αν το χρησιμοποιήσετε. Απλώνετε στα μαλλιά και τα τυλίγετε με μια ζεστή πετσέτα για 30 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και τα λούζετε. Για πραγματικά λαμπερά μαλλιά ξεβγάλτε τα με σχεδόν κρύο νερό, στο οποίο έχετε διαλύσει μια κουταλιά μηλόξιδο.

ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
Υλικά:
1 μπολάκι χλιαρό γάλα
1 κουταλιά λάδι ελιάς
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη (ή κοινή άσπρη)

Εκτέλεση: Ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη και με το μίγμα τρίβετε ελαφρά τις παλάμες, τα νύχια και τους καρπούς. Σκουπίζετε καλά, ξεπλένετε και βάζετε τα χέρια για 10’ στο μπολάκι με το χλιαρό γάλα.

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Υλικά:
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές άπαχο γάλα
1/2 κουταλιά αλόη

Εκτέλεση: Ανακαύετε και απλώνετε στο πρόσωπο για μισή ώρα. Ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. Είναι για όλους τους τύπους δέρματος και μπορείτε να την κάνετε καθημερινά.

8 "τρικ" για να τον μαγέψεις!!

Κάθε άντρας βρίσκει ελκυστικό ένα συγκεκριμένο τύπο γυναίκας. Βέβαια, αν χρησιμοποιήσεις τα παρακάτω οκτώ τρικ, θα τον κάνεις να ξεχάσεις τους τύπους και να μπλεχτεί στα δίχτυα σου. Χρησιμοποίησε όσα περισσότερα μπορείς και μάγεψέ τον. Δεν αποτελούν κάποιο νέο επίτευγμα ή ανακάλυψη, αλλά οι περισσότερες ξεχνάμε ότι αυτά είναι τα βασικά για να κερδίσουμε έναν άντρα.

1. Στην τρίχα: φυσικά στο παιχνίδι του έρωτα και του φλερτ, η πρώτη αίσθηση που λαμβάνει ενεργό ρόλο (ειδικά για τα αρσενικά όλου του πλανήτη) είναι η όραση. Αυτό σημαίνει ότι το αγόρι που έχεις βάλει στο μάτι αλλά και όλοι οι άντρες έλκονται περισσότερο (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) από μια γυναίκα που φαίνεται θηλυκή. Γι' αυτό και δεν πρέπει να παραμελείς τα γνήσια γυναικεία χαρακτηριστικά σου και να φροντίζεις να τα αναδείξεις προς όφελός σου.

Μερικά από τα σημεία που πρέπει να είναι ''στην τρίχα'':
1. Τα ψηλά τακούνια κάνουν τα πόδια να μοιάζουν μακρύτερα.
2. Τα ξυρισμένα πόδια και οι μασχάλες δεν τίθενται υπό συζήτηση καν.
3. Διατήρησε ένα ιδανικό βάρος χωρίς να είσαι πολύ αδύνατη.
4. Άφησε τα μαλλιά σου μακρυά.
5. Βάψου φυσικά τονίζοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου που πιστεύεις ότι είναι όμορφα (χείλια, μάτια, ζυγωματικά).
6. Άφησε τα νύχια σου μακρυά και υγιή χωρίς πετσάκια.
7. Φόρεσε ρούχα που να τονίζουν την όμορφη γραμμή του κορμιού σου.

2. Γέλα μου: μέχρι και σήμερα οι άντρες λειτουργούν με το εσωτερικό ένστικτο του κυνηγού. Φυσικά, για να επιτεθούν στο θήραμά τους, χρειάζονται το απαραίτητο ερέθισμα. Το χαμόγελο μιας γυναίκας είναι ίσως ένα από το πιο ισχυρά όπλα που διαθέτει για να σαγηνεύει ένα αρσενικό. Ένα σέξυ χαμόγελο είναι αρκετό για να αποδεσμευτούν όλες εκείνες οι ορμόνες της αγάπης και να τον κάνουν να σε κυνηγήσει. Έρευνες που έχουν γίνει, έδειξαν ότι ένας άντρας μπορεί να φέρει στο μυαλό του την μορφή μιας γυναίκας ξεκινώντας από την εντύπωση που του άφησε το χαμόγελό της.

3. Μίλα μου, ναι, μίλα μου: οι περισσότεροι άντρες διεγείρονται από μια αισθησιακή χροιά φωνής στον ιδανικό τόνο. Άλλωστε, η ωραία φωνή, παίζει σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία και στην πρώτη επαφή δύο ανθρώπων αλλά και στη μετέπειτα σχέση τους. Γι' αυτό και δεν χρειάζεται να σκούζεις όταν γνωρίσεις ένα αγόρι που θα σε ενδιαφέρει. Γλύκανε τη φωνή σου και μίλα του αισθησιακά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να μιλάς χαμηλόφωνα σε βαθμό που δεν ακούγεσαι, γιατί έτσι η επικοινωνία δυσχεραίνεται και εκείνος είναι πολύ πιθανό να ξενερώσει.

4. Από χιούμορ πώς πάμε; Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, ένας άντρας που έχει να διαλέξει ανάμεσα σε μια όμορφη γυναίκα χωρίς χιούμορ και σε μια γυναίκα μέτριας εμφάνισης με απίστευτη αίσθηση του χιούμορ, θα επιλέξει τη δεύτερη. Φαίνεται πως το χιούμορ αποτελεί ένα από τα εργαλεία που βοηθούν στην επίτευξη μιας καλύτερης επικοινωνίας, ειδικά στα πρώτα στάδια μιας γνωριμίας αλλά και αργότερα μέσα στη σχέση. Άλλωστε, τα περισσότερα αγόρια θέλουν να έχουν στο πλευρό τους μιας γυναίκα που να ξέρει να γελάει με τα αστεία που κάνουν.

5. Ισχυρή προσωπικότητα: προσπάθησε να αναπτύξεις την προσωπικότητα και τις γνώσεις για να τον κερδίσεις. Μπορεί να πιστεύεις ότι τα αρσενικά υπακούν μόνο σε ένα γεμάτο μπούστο και στους σμιλεμένους γλουτούς μιας γυναικάς, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα τον κρατήσουν μαζί της. Χρειάζεται μια ισχυρή γυναικεία προσωπικότητα με στοιχεία όπως η καλή επικοινωνία, η αποφασιστικότητα και η γενναιοδωρία που είναι ικανά να στηρίξουν έναν άντρα όταν το χρειάζεται.

6. Αυτοπεποίθηση στα ύψη: πολλές γυναίκες και με αφορμή τα προβλήματα και τις ατέλειες που νομίζουν ότι έχουν στην εξωτερική τους εμφάνιση, δεν έχουν μεγάλη εκτίμηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους. Μια τέτοια συμπεριφορά γεμάτη αρνητικότητα για τον ίδιο σου τον εαυτό, είναι καταστροφική ειδικά στο παιχνίδι του έρωτα. Όσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχεις σε εσένα, τόσο ευκολότερα θα κάνεις και τους γύρω σου να σε βλέπουν πιο όμορφη και λαμπερή.

7. Κάνε την πρώτη κίνηση: σίγουρα τα αρσενικά κατέχουν τον ρόλο του κυνηγού και συ το ρόλο του θηράματος. Όμως, υιοθετώντας μια τελείως παθητική στάση σε ένα πάρτυ ή σε μια έξοδο, δεν θα τραβήξει την προσοχή κανενός άντρα. Φυσικά, αν διαθέτεις μια πολύ καλή εξωτερική εμφάνιση τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Επειδή όμως, δεν έχουν γεννηθεί όλες οι γυναίκες με διαστάσεις μοντέλου και ομορφιά εξωτική, καλό είναι να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση, δίνοντας ένα σημάδι ενδιαφέροντος στον άντρα ? κυνηγό. Απλές κινήσεις όπως ένα έντονο βλέμμα, ένα χαμόγελο, ένα τυχαίο τίναγμα των μαλλιών σου στον αέρα, θα του δώσει το ερέθισμα που χρειάζεται για να σε πλησιάσει.

8. Σαν εσένα καμιά: δείξτου πόσο διαφορετική είσαι από τις άλλες γυναίκες που έχει γνωρίσει. Δώσε έμφαση στα αυθεντικά χαρακτηριστικά που σε ξεχωρίζουν: εμφάνιση, προσωπικότητα, ευφυΐα και τρόποι συμπεριφοράς. Βέβαια θα πρέπει να αποφύγεις να πέσεις στην παγίδα του να παριστάνεις ότι είσαι κάποια άλλη από αυτό που πραγματικά είσαι. Δεν χρειάζονται περιττές φλυαρίες αλλά το να τον κάνεις να σε σκέφτεται διαρκώς, ακόμα και χωρίς να το επιδιώκει. Το άρωμά σου, ο τρόπος που ντύνεσαι, μια ξεχωριστή ατάκα είναι αρκετά για να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό του!!

Τάρτα με λαχανικά

Υλικά:
180 γραμμ. αλεύρι
90 γραμμ. βούτυρο
μία κουταλιά δεντρολίβανο και θυμάρι

Για τη γέμιση:
5 κολοκυθάκια
250 γραμμ. μανιτάρια
4 αυγά
5 κουταλιές παρμεζάνα
2 κουταλιές έμενταλ
100 ml κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
λάδι, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ετοιμάστε τη ζύμη με τα υλικά. Πλύντε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε ροδέλες. Καθαρίστε, πλύντε και σκουπίστε τα μανιτάρια. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και σοτάρετε μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τηγανίστε τα για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βάλτε στη φωτιά ένα άλλο τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο σκόρδο. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίξτε τη ζύμη σε δίσκο μεγαλύτερο από τη φόρμα. Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 20-22 εκ. και ντύστε τη με το φύλλο. Τσιμπήστε το με ένα πιρούνι, στρώστε πρώτα το μείγμα των αυγών, σκεπάστε με τα λαχανικά και ψήστε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά. Σερβίρετέ τη χλιαρή... και καλή όρεξη!

Τιραμισού με γιαούρτι

Υλικά:
125 γραμμ. έτοιμο δυνατό καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο
200 γραμμ. τυρί κρέμα
200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές ρούμι
1 1/2 κουτ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι
12 μπισκότα σαβαγιάρ
κακάο
ζάχαρη
φρούτα για το στόλισμα

Εκτέλεση:
Ρίξτε σ' ένα μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, 2 κουταλιές γάλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε. Χτυπήστε το ασπράδι με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την προσεκτικά στο μείγμα με το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει.
Ζεστάνετε λίγο τον καφέ, προσθέστε τη μία κουταλιά γάλα, λίγη ζάχαρη και ρίξτε τον καφέ σ' ένα ταψάκι. Βρέξτε ελαφρά 3 σαβαγιάρ βουτώντας τα στον καφέ και στρώστε τα στον πάτο μιας φόρμας με στεφάνι που ανοίγει. Συνεχίστε μέχρι να καλύψετε όλο τον πάτο της φόρμας. Ρίξτε στη φόρμα την κρέμα, ισιώστε την επιφάνειά της και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι να πήξει (περίπου 8 ώρες).
Πασπαλίστε το τιραμισού με άφθονο κακάο και σερβίρετε.

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά:
• 2 κουβερτούρες των 125γρ.
• 2 σοκολάτες Lacta των 85 gr
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 βιτάμ
• 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο μπεϊκιν
• 2 βανίλιες
• 5 αυγά

Εκτέλεση:
Λιώνω το βιτάμ, τις κουβερτούρες και τις σοκολάτες σε ένα κατσαρολάκι (σε χαμηλή φωτιά).  Χτυπάω τη ζάχαρη, τα αυγά και προσθέτω το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Στο τέλος, προσθέτω το αλεύρι και τις βανίλιες.
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ ή ατομικά φορμάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά.

Συμβουλή:
Μην ξεφορμάρετε αμέσως το σουφλέ. Αφήστε το να παγώσει στη φόρμα. Όταν το κόψετε η σοκολάτα πρέπει να ρέει από μέσα. Εγώ το ψήνω μόνο 15 λεπτά.

Φανουρόπιτα

Υλικά:
1 φλιτζάνι καρύδια
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθιές
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
375 γρ .αλεύρι(κόκκινη φαρίνα)
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
150 γρ. καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και τα χτυπάμε όλα μαζί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, τη κανέλλα, το γαρίφαλο, τα καρύδια , τις σταφίδες και τα χτυπάμε και πάλι όλα μαζί. Τέλος τα ρίχνουμε όλα σε ένα λαδωμένο ταψί (28cm) και την ψήνουμε στους 170ο C για 1 ώρα περίπου. Αφού κρυώσει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Φράουλα - Γλυκό του κουταλιού

Συστατικά:
• 1 1/2 κιλό φράουλες
• 1 κιλο ζάχαρη
• 1/2 λεμόνι

Οδηγίες:
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και πλένουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις με την ζάχαρη. Τις αφήνουμε έτσι για 12 ώρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα θα βράσουμε το γλυκό για 3 λεπτά, ξαφρίζοντάς το, το βγάζουμε από την φωτιά, και το αφήνουμε έτσι άλλες 12 ώρες. Μετά στραγγίζουμε, και βράζουμε μόνο το σιρόπι για 10 λεπτά μέχρι να δέσει... Προσθέτουμε τις φράουλες και το χυμό από μισό λεμόνι, ξαφρίζουμε πάλι, και το βγάαζουμε από την φωτιά. Όταν κρυώσει το βάζουμε σε βαζάκια. (Τα βαζάκια πρέπει να είναι στεγνά και αποστειρωμένα.)

Μαργαρίτα με σοκολάτα

Υλικά:
• 1 1/2 συσκευασία Φρέσκια ζύμη για κρουασάν Pillsbury
• 300 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
• 2 κουταλιές μαργαρίνη
• 2 αβγά
• 1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:
• 1/2 φλιτζ. κουβερτούρα ξύσμα

Εκτέλεση:
Σε μία επιφάνεια εργασίας απλώνουμε τη Φρέσκια ζύμη για Κρουασάν Pillsbury και την κόβουμε στα προχαραγμένα τρίγωνα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και αλείφουμε κάθε τρίγωνο με ένα πινέλο. Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου λίγα κομματάκια από την κουβερτούρα.
Διπλώνουμε προσεχτικά κάθε φύλλο, ώστε να κλειστεί μέσα η γέμιση και στη συνέχεια, το πλάθουμε σε μπαλάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 170οC.
Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με μαργαρίνη και στρώνουμε τη λαδόκολλα. Βάζουμε τα στρογγυλά κομμάτια στο ταψί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουμε μία μαργαρίτα, φροντίζοντας το ένα κομμάτι να ακουμπάει στο άλλο, ούτως ώστε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να κολλήσουν μεταξύ τους. Βάζουμε το ταψί με τη μαργαρίτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε, για περίπου 20-25 λεπτά.
Αφού ψηθεί, ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα, πασπαλίζουμε με το ξύσμα από την κουβερτούρα και σερβίρουμε. Μπορούμε αντί για κουβερτούρα για τη γέμιση, να βάλουμε πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα με γεύση της αρεσκείας μας.

Νάτσος με κοτόπουλο (Μεξικάνικο)

Υλικά (για 4 άτομα) :
80 γρ τορτίγια τσιπς
4 στήθη κοτόπουλου
150 γρ καυτερή σάλτσα ντομάτας
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ περίπου τσένταρ τριμμένο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σπάστε ελαφρώς με τα χέρια σας τα τορτίγια τσιπς. Σε ένα ταψί, προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου. Αφού τα χαράξετε σε τρεις κάθετες γραμμές, προσθέστε στο καθένα 1-2 κ.σ σάλτσα ντομάτας και 1 κ.σ κρέμα γάλακτος. Έπειτα γαρνίρετε το καθένα με τα τσιπς και πασπαλίζετε με το τριμμένο τσένταρ. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνετε το κοτόπουλο για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά και να λιώσει το τυρί.

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

Υλικά:
2 κονσέρβες ντοματάκια ψιλοκομμένα
3 κονσέρβες τόνου (καλύτερα σε νερό)
2 σκελίδες σκόρδο
500 gr μακαρόνια
λάδι
φρέσκος μαϊντανός χιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ντοματάκια με το σκόρδο και λίγο λάδι. Όταν το σκόρδο λιώσει, προσθέτουμε τον τόνο πολύ καλά στραγγισμένο και αφήνουμε να "πιεί" το νερό του. Βράζουμε τα μακαρόνια, οτιδήποτε σχήμα, εκτός από σπαγγέτι. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε αρκετό μαϊντανό. Θέλει πολύ λίγο τυρί ή και καθόλου, κατά προτίμηση παρμεζάνα.

Φτιάξτε καλλυντικά σαπούνια

Tρεις συνταγές για φυσικά σαπούνια που θα κάνουν το ντους σας αξέχαστο... Για όσους προτιμούν τον απλό, παραδοσιακό τρόπο καθαρισμού με μπάρα σαπουνιού, οι φυσικές συνταγές που προτείνουμε είναι ιδανικές για να καθαρίσουν, να ενυδατώσουν και να αρωματίσουν το σώμα! Aπολαύστε τη διαδικασία παρασκευής, δουλέψτε με όρεξη και δημιουργικότητα και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει...

Aποσμητικό σαπούνι
Θα χρειαστείτε:
• 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο
• 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο petitgrain
• 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
• 3 κουταλιές μαγειρική σόδα
• 1 κουταλιά μελισσοκέρι
• 3 κουταλιές γλυκερίνη

Πώς θα το φτιάξετε: Zεσταίνετε το αμυγδαλέλαιο και τα αιθέρια έλαια σε ένα μπολ, που θα κρατήσετε πάνω από μια κατσαρόλα που βράζει. Pίχνετε τη μαγειρική σόδα, ανακατεύοντας έντονα μέχρι να διαλυθεί, και προσθέτετε το μελισσοκέρι. Aνακατεύετε ξανά, μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Tελευταία προσθέτετε τη γλυκερίνη και ανακατεύετε το μείγμα με ένα πιρούνι. Pίχνετε το μείγμα σε φορμάκια και το αφήνετε μερικές ώρες στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πριν το χρησιμοποιήσετε.

Tα σπιτικά σαπούνια, επειδή δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα, δεν δημιουργούν ίδια ποσότητα αφρού με τα σαπούνια του εμπορίου.

Aρωματικό σαπούνι
Θα χρειαστείτε:
• 3 φέτες λεμόνι μεσαίου πάχους
• 3 φέτες πορτοκάλι μεσαίου πάχους
• 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο
• 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι
• 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
• 3 κουταλιές μαγειρική σόδα
• 1 κουταλιά μελισσοκέρι
• 3 κουταλιές γλυκερίνη

Πώς θα το φτιάξετε: Zεσταίνετε το αμυγδαλέλαιο και τα αιθέρια έλαια σε ένα μπολ, το οποίο θα κρατήσετε πάνω από μια κατσαρόλα που βράζει. Pίχνετε τη μαγειρική σόδα, ανακατεύοντας έντονα μέχρι να διαλυθεί, και προσθέτετε το μελισσοκέρι. Aνακατεύετε ξανά, μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Tελευταία προσθέτετε τη γλυκερίνη και χρησιμοποιείτε ένα πιρούνι για να δουλέψετε το μείγμα. Pίχνετε το μισό μείγμα σε ένα μπολ ή σε μια φόρμα, προσθέτετε τις φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού και τις καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα. Aφήνετε το μείγμα για μερικές ώρες στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πριν το χρησιμοποιήσετε.

Eνυδατικό σαπούνι
Θα χρειαστείτε:
• 350 γρ. νερό
• 125 γρ. καυστικό νάτριο (αλισίβα)
• 220 γρ. ελαιόλαδο
• 170 γρ. καστορέλαιο
• 65 γρ. αμυγδαλέλαιο
• 30 γρ. λάδι χοχόμπα
• 15 γρ. λάδι αβοκάντο
• 225 γρ. λάδι καρύδας
• 175 γρ. φοινικέλαιο
• 3-4 κουταλιές αιθέρια έλαια
• 1/2 κουταλιά σιτέλαιο
• 1/2 κουταλιά καροτέλαιο

Πώς θα το φτιάξετε: Προσθέτετε το καυστικό νάτριο στο νερό ανακατεύοντας με μεγάλη προσοχή (επειδή η θερμοκρασία του μείγματος θα ανέβει πολύ και υπάρχει κίνδυνος να πάθετε έγκαυμα) και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει όλη τη νύχτα. H θερμοκρασία πρέπει να φτάσει στους 27ο C για να συνεχίσετε. Σε άλλο μπολ, αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο, το αμυγδαλέλαιο, το λάδι χοχόμπα και το λάδι αβοκάντο. Στο τέλος προσθέτετε το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο, που είναι σε ημιστερεή μορφή. Tα θερμαίνετε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και τα αφήνετε να κρυώσουν στους 27ο C για να συνεχίσετε. Φορώντας γάντια, προσθέτετε την αλισίβα στα λάδια, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε το σιτέλαιο, το καροτέλαιο και τα αιθέρια έλαια της επιλογής σας με συνεχή ανάδευση. Xύνετε το μείγμα σε καλούπι (π.χ. φορμάκια για κέικ) και σε 5 ημέρες το σαπούνι είναι αρκετά σκληρό για να χρησιμοποιηθεί.

Tip : Xρησιμοποιήστε φορμάκια για κέικ σε διάφορα σχήματα (π.χ. καρδιά, λουλούδι κ.ά.) και δημιουργήστε πρωτότυπα σπιτικά σαπούνια. Eάν θέλετε να προσθέσετε ροδέλες από φρούτα, ροδοπέταλα ή οτιδήποτε άλλο, ρίξτε τη μισή ποσότητα από το υγρό σαπούνι στη φόρμα, προσθέστε ό,τι θέλετε και ρίξτε την υπόλοιπη ποσότητα από πάνω.

Καρκίνος του μαστού... Ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες και απειλεί 4.500 Ελληνίδες, κάθε χρόνο. Παρά τη συχνότητά της, η ασθένεια σήμερα αντιμετωπίζεται, αρκεί να διαγνωστεί νωρίς. Το πιο ισχυρό «όπλο» για την έγκαιρη διάγνωση είναι η ενημέρωση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και αισιόδοξο video spot, που με απλό και φιλικό τρόπο ενημερώνει τις γυναίκες για τους σωστούς τρόπους πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Το video δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας ΕΥΡΗΚΑ, που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, για να έχουν όλες οι γυναίκες δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Στηρίξτε κι εσείς την προσπάθεια ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ώστε όλοι μαζί να κερδίσουμε τη μάχη... Στήθος με στήθος!

Ένα αριστούργημα του Pablo Neruda, απολαύστε το!

Αργοπεθαiνει...

Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει. Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο " ι " αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια, που μετατρέπουν ένα χασμουργητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα. Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του. Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.
Pablo Neruda ( Μετάφραση από Ιταλική δημοσίευση : Βασίλη Χατζηγιάννη )

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009


Γυάλινο μπολ με decoupage και κρακελέ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009


Τασάκι με ντεκουπάζ και frost 2

Κερί με ντεκουπάζ 6

Κερί με ντεκουπάζ 5

Κερί με ντεκουπάζ 4

Κερί με ντεκουπάζ 3

Κερί με ντεκουπάζ 2

Κερί με ντεκουπάζ

Ξύλινη επιγραφή με ντεκουπάζ

Μπουκάλι με ντεκουπάζ και ζωγραφική


Μικρό μπουκάλι με ντεκουπάζ

Ταμπακιέρα με ντεκουπάζ 2

Ταμπακιέρα με ντεκουπάζ 1

Τασάκι με ντεκουπάζ και frost

Κούπα με ντεκουπάζ από λουλούδια

Πιατέλα με ντεκουπάζ και τεχνική παλαίωσης

Ξύλινο κουτί με ντεκουπάζ και τεχνική παλαίωσης