Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τα χέρια προδίδουν την ηλικία!!


Καμιά φορά το ξεχνάμε, αλλά τα χέρια μας είναι αρκετά συχνά ο καθρέπτης της ηλικίας μας. Το πάνω μέρος του καρπού είναι ο καθρέπτης της πραγματικής μας ηλικίας....  Περιποιηθείτε τα με το σωστό τρόπο για να αποφύγετε τα πρόωρα σημάδια γήρανσης και να κρύψετε χρόνια!!


1. Να φοράτε πάντα γάντια όταν κάνετε δουλειές ή έρχεστε σε επαφή με απορρυπαντικά.
2. Προτιμήστε κρεμοσάπουνα με ενυδατικά συστατικά και όχι έντονα σαπούνια για να πλένετε τα χέρια σας. Έτσι θα αποφύγετε την ξηροδερμία που συχνά παρουσιάζει το δέρμα στα χέρια.
3. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε μην ξεχάσετε να απλώσετε μια κρέμα χεριών. Προτιμήστε μια με συστατικά κατά της γήρανσης του δέρματος.
4. Πριν φύγετε από το σπίτι μην ξεχνάτε να απλώνετε λίγη αντηλιακή κρέμα, μόνο στο πάνω μέρος του καρπού. Έτσι θα αποφύγετε τις πανάδες και δυσχρωμίες.
5. Να περιποιείστε τα χέρια σας κάνοντας peeling 2-3 φορές την εβδομάδα. Ένα ωραίο peeling είναι η ζάχαρη με το μέλι. Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το μέλι ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα. Αφού κάνετε την απολέπιση αφήστε το μείγμα σαν μάσκα για 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε.
6. Όταν κάνετε μια μάσκα προσώπου, απλώστε λίγη και στο πάνω μέρος του καρπού. Οποιαδήποτε μάσκα θα βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος στα χέρια.
7. Τα νύχια σας πρέπει να είναι πάντα περιποιημένα και με χρώμα υγείας – τα κιτρινισμένα νύχια κάνουν τα σημάδια της γήρανσης πιο έντονα. Μια θεραπεία για όμορφα, γερά και λευκά νύχια είναι το λεμόνι. Βουτήξτε τα νύχια σε μισή κούπα λεμονιού για 7-10 λεπτά και 2-3 φορές την εβδομάδα.
8. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, να βάζουμε κάθε μέρα στα χέρια μιας μια καλή ενυδατική κρέμα!

16 σχόλια:

  1. ευχαριστώ για την επίσκεψη!μακάρι να μπορούσαμε πάντα να ακουμε αυτά που λες!όμως πολλές φορές αμελούμε τον εαυτό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!!Μακάρι να μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά πραγματικά!!!Πολύ ωραίες συμβουλές!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα κούκλες μου και σας ευχαριστώ πολύ! Πάντα πρέπει να βρίσκουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας.... να τον φροντίζουμε και να νιώθουμε πανέμορφες κάθε στιγμή! Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά εγώ προσπαθώ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ν'αφιερώνω όσο χρόνο μπορώ μόνο για μένα!! Όλες μας είμαστε υπέροχες, μοναδικές και πιστεύω ότι το αξίζουμε!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα ΄Ελενα !! Πολύ όμορφο το μπλογκοσπιτάκι σου ! Ελπίζω να τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Μαρία μου! Σ'ευχαριστώ πολύ... βεβαίως και θα τα λέμε!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Τις συμβουλές σου τις παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον, γιατί είναι απλές και εύκολες στην εφαρμογή, και σίγουρα βελτιώνουν την εμφάνισή μας!
    Τα χέρια και τα μάτια έλεγε η μητέρα μου, δεν μπορούν να κρύψουν την ηλικία μας.
    Καλό είναι λοιπόν όπως λες να τα φροντίζουμε!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Έλενα μου.... Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη και όμορφη! Η μητέρα σου είχε δίκιο, συμφωνώ απόλυτα μαζί της! Να΄σαι καλά, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Όπως φροντίζουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε πρέπει να φροντίζουμε και τον εαυτό μας.Ευχαριστούμε Elena.Σου έχω ένα τριανταφυλλάκι...πέρασε να το πάρεις.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις Άννα μου... έτσι πρέπει να κάνουμε!! Και γω σ'ευχαριστώ πολύ και με χαρά θα'ρθω να πάρω το τριανταφυλλάκι μου! Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Τα χέρια μου, δυστυχώς δεν τα φροντίζω καθόλου, πολύ κακώς, βέβαια... θα πρέπει να αρχίσω να βάζω τουλάχιστον μια ενυδατική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ καλες οι συμβουλες σου.Δυστυχως τα παραμελουμε αλλα πρεπει να τα φροντιζουμε.Ευχαριστουμε για την αναρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου γλυκά! Πρέπει πάντα να προσέχουμε τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε, γιατί είμαστε υπέροχες και μάς αξίζει πάντα το καλύτερο!! Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο το άρθρο σου!Μέχρι σήμερα παραμελούσα τη φροντίδα των χεριών αλλά τώρα που διάβασα το άρθρο σου και είδα πόσο δίκιο έχεις θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις συμβουλές σου!Να είσαι καλά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Σπυριδούλα μου, να'σαι καλά! Χαίρομαι που αυτή η ανάρτηση, θα σε βοηθήσει να φροντίζεις τα χέρια σου πιο συχνά!! Καλή συνέχεια, φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Πολύ ωραίο άρθρο Έλενα, καλά κάνεις και μας αφυπνίζεις, εγώ είμαι πολύ αμελής με αυτά. Σ' ευχαριστούμε για τις συμβουλές, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή