Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Spa στο σπίτι!


Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών και πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας όπως του αξίζει!! Εύκολα, οικονομικά και στην άνεση του σπιτιού μας!



Η προετοιμασία
Τακτοποιήστε το χώρο του μπάνιου σας. Βάλτε μουσική spa με ήχους της φύσης και ανάψτε κεριά με αιθέρια έλαια. Γεμίζουν το χώρο σας με αρωματικές νότες και χαρίζουν ατμόσφαιρα στο μπάνιο.

Στον ατμό
Κλείστε την πόρτα του μπάνιου και γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό ή ανοίξτε λίγο το ντους. Μόλις έχετε φτιάξει ένα μίνι χαμάμ! Ο ατμός εκτός του ότι χαλαρώνει ταυτόχρονα προετοιμάζει την επιδερμίδα σας για μια σειρά από περιποιήσεις όπως, απολέπιση και βαθύς καθαρισμός τους σώματος αλλά και πεντικιούρ-μανικιούρ.
Τώρα το νερό της μπανιέρας πρέπει να είναι χλιαρό. Βάλτε μέσα άλατα μπάνιου και βυθιστείτε εκεί για 10 λεπτά. Προτιμήστε τα φυσικά άλατα και χρησιμοποιήστε και λίγη ποσότητα για να κάνετε απολέπιση στην επιδερμίδα του σώματός σας. Βγείτε από το μπάνιο και σκουπιστείτε ταμπονατιστά.
Εάν είστε μόνη αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε αποτρίχωση είτε με κερί είτε οποιαδήποτε άλλη σπιτική μέθοδο ακολουθείτε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει στο τέλος να κάνετε μασάζ στο σώμα σας με μια λοσιόν ή λάδι σώματος.
Τώρα που το δέρμα σας είναι μαλακό κάντε ένα μίνι πεντικιούρ τρίβοντας με αλαφρόπετρα τις φτέρνες και τα σκληρά σημεία στα πόδια. Λιμάρτε τα νύχια σας και απλώστε τους λάδι ενυδάτωσης.

Στο πρόσωπο τώρα! Εάν η εβδομάδα είχε ένταση σας προτείνω τις homemade antistress κομπρέσες: Σε ένα μπολ προσθέστε ζεστό νερό και λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Βάλτε μέσα μια μικρή πετσέτα και στη συνέχεια, τοποθετήστε τις κομπρέσες στο πρόσωπο και στο λαιμό παίρνοντας βαθιές αναπνοές. Επαναλάβετε τρεις φορές.

Και τώρα λίγη αρωματοθεραπεία: Προσθέστε σε ένα μπολ με καθαρό, χλιαρό νερό μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο νερολί ή ylang-ylang που χαρίζουν ένα συναίσθημα ευεξίας (βάλτε λίγη χαλαρή μουσική με ήχους της φύσης και πάρτε βαθιές αναπνοές).
Ξεκινήστε ένα καλό, καθαρισμό προσώπου. Η «εμπειρία spa» εξαρτάται πολύ από τις μυρωδιές (και οι όμορφες, καθαρές μυρωδιές της φύσης θα αρέσουν πολύ και στον σύντροφο σας). Καθαρίστε υπολείμματα μακιγιάζ με μια λοσιόν και επιλέξτε λοιπόν ένα scrub προσώπου με φυσικά συστατικά ώστε να απομακρύνετε από το πρόσωπό σας τα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια, κάντε μια μάσκα ενυδάτωσης. Επιλέξτε μια ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και με δροσερά συστατικά. Μην ξεχάσετε στο τέλος να απλώσετε κανονικά την κρέμα ματιών σας.

Για ένα πλήρες home spa:
Χρησιμοποιήστε το φυσικό σφουγγάρι απολέπισης.
Μερικοί το προτιμούν καυτό αλλά εσείς καλύτερα να το αποφύγετε γιατί το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα.
Πολύ καλή απολέπιση προσώπου κάνει το mulsim sponge ή σφουγγάρι απολέπισης για το πρόσωπο¨.
Κάτι σας λείπει; Δεν πειράζει φτιάξτε τα δικά σας καλλυντικά μ'αυτές τις Συνταγές Ομορφιάς!

(http://www.facebook.com/groups/377024562117/ )


Καλημέρα...Να'χουμε μια όμορφη και χαρούμενη εβδομάδα!!

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012



Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις...τη φτιάχνεις! (Ελύτης)
Σας εύχομαι ένα όμορφο σ/κ, γεμάτο από αγάπη και χαμόγελα!!

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012




Κηροπήγιο μεγάλο σε μωβ-χρυσό



Κηροπήγιο μεγάλο σε μπλε-χρυσό


Να’σαι ειλικρινής στις σκέψεις σου, καθαρός στα αισθήματα σου. Δεν θα χρειαστεί να κυνηγήσεις την ευτυχία…. Θα σε κυνηγήσει εκείνη!! Να'χουμε μια όμορφη μέρα, γεμάτη από ευτυχία, αγάπη..... και πολλά χαμόγελα! :-)

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Τα χέρια προδίδουν την ηλικία!!


Καμιά φορά το ξεχνάμε, αλλά τα χέρια μας είναι αρκετά συχνά ο καθρέπτης της ηλικίας μας. Το πάνω μέρος του καρπού είναι ο καθρέπτης της πραγματικής μας ηλικίας....  Περιποιηθείτε τα με το σωστό τρόπο για να αποφύγετε τα πρόωρα σημάδια γήρανσης και να κρύψετε χρόνια!!


1. Να φοράτε πάντα γάντια όταν κάνετε δουλειές ή έρχεστε σε επαφή με απορρυπαντικά.
2. Προτιμήστε κρεμοσάπουνα με ενυδατικά συστατικά και όχι έντονα σαπούνια για να πλένετε τα χέρια σας. Έτσι θα αποφύγετε την ξηροδερμία που συχνά παρουσιάζει το δέρμα στα χέρια.
3. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε μην ξεχάσετε να απλώσετε μια κρέμα χεριών. Προτιμήστε μια με συστατικά κατά της γήρανσης του δέρματος.
4. Πριν φύγετε από το σπίτι μην ξεχνάτε να απλώνετε λίγη αντηλιακή κρέμα, μόνο στο πάνω μέρος του καρπού. Έτσι θα αποφύγετε τις πανάδες και δυσχρωμίες.
5. Να περιποιείστε τα χέρια σας κάνοντας peeling 2-3 φορές την εβδομάδα. Ένα ωραίο peeling είναι η ζάχαρη με το μέλι. Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το μέλι ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα. Αφού κάνετε την απολέπιση αφήστε το μείγμα σαν μάσκα για 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε.
6. Όταν κάνετε μια μάσκα προσώπου, απλώστε λίγη και στο πάνω μέρος του καρπού. Οποιαδήποτε μάσκα θα βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος στα χέρια.
7. Τα νύχια σας πρέπει να είναι πάντα περιποιημένα και με χρώμα υγείας – τα κιτρινισμένα νύχια κάνουν τα σημάδια της γήρανσης πιο έντονα. Μια θεραπεία για όμορφα, γερά και λευκά νύχια είναι το λεμόνι. Βουτήξτε τα νύχια σε μισή κούπα λεμονιού για 7-10 λεπτά και 2-3 φορές την εβδομάδα.
8. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, να βάζουμε κάθε μέρα στα χέρια μιας μια καλή ενυδατική κρέμα!

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Βραβεία!!!!!!


Πριν από λίγη ώρα, με μεγάλη μου χαρά πήρα μερικά βραβεία ακόμα!!!! Πετάω απ'την ευτυχία που νιώθω!! Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσα να πάρω τόσα βραβεία.... ελπίζω να μου αξίζουν!


και τα υπόλοιπα τρία βραβεία, μού τα έδωσε το Κατερινάκι (http://diamadaki.blogspot.com/)



Πραγματικά δεν έχω λόγια.... Είναι μεγάλη μου τιμή και σάς ευχαριστώ πάρα πολύ!! Σ'ας εύχομαι πάντα τα καλύτερα και να'χετε πάντα στην ζωή σας ότι επιθυμείτε!!! Πολλά γλυκά φιλιά και στις δυο σας!

Τα βραβεία αυτά, θα τα χαρίζω και πάλι σε όλους εσάς, τους φίλους μου, που επισκέπτεστε το blog μου και με τιμάται με τα πανέμορφα σχόλιά σας! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΌΛΟΥΣ!!!!

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012


Ο Δρόμος προς την Ευτυχία δεν είναι ευθύς.......
Υπάρχουν καμπύλες που ονομάζονται ΛΑΘΗ,
φανάρια που λέγονται ΦΙΛΟΙ, φώτα που ονομάζονται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, και όλα γίνονται, αν έχεις: ένα ανταλλακτικό που ονομάζεται ΑΠΟΦΑΣΗ, μια ισχυρή μηχανή που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ, μια καλή ασφάλιση που ονομάζεται ΠΙΣΤΗ, άφθονο καύσιμο που ονομάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ, αλλά πάνω απ 'όλα έναν έμπειρο οδηγό που ονομάζεται ΘΕΟΣ!!!


ΝΑ'ΧΕΤΕ ΈΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Σ/Κ!

Το δεύτερο βραβείο μου!!




Πριν από λίγο, πήρα το δεύτερο βραβείο μου από την Βάνα (http://glykoparamithenia.blogspot.com) Είναι μεγάλη μου τιμή και σ'ευχαριστώ πολύ από καρδιάς!

Το βραβείο αυτό το χαρίζω σε όλους εσάς, τους φίλους μου, που επισκέπτεστε το blog μου και με τιμάται με τα πανέμορφα σχόλιά σας!  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΌΛΟΥΣ!!!!

Σύμφωνα με τους κανόνες λοιπόν, πρέπει και γω να σας αποκαλύψω 7 πράγματα για μένα....
1) Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε... αλλά και όλες οι αποχρώσεις του!
2) Είμαι γλυκατζού.... αγαπάω πολύ τα γλυκά και ιδιαίτερα την σοκολάτα!!
3) Λατρεύω να πηγαίνω βόλτες στην θάλασσα, να κάθομαι στην αμμουδιά και να ταξιδεύω!
4) Αγαπώ τα λουλούδια και θα'θελα να είχα έναν τεράστιο κήπο!
5) Μ'αρέσει να ταξιδεύω και μακάρι να μπορούσα να'μαι με μια βαλίτσα στο χέρι συνέχεια!
6) Έχω πάθος με τις χειροτεχνίες και πιστεύω ότι η δημιουργία είναι η καλύτερη ψυχανάλυση!
7) Χαμογελάω συνέχεια και πάντα βρίσκω κάτι θετικό στην κάθε μέρα!

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Λικέρ φράουλας με μέντα


Έχω αδυναμία στις φράουλες..... γι'αυτό θα σας γράψω την συνταγή της Αργυρώς ( http://argiro.gr ) για ένα φανταστικό μυρωδάτο λικέρ, που σερβίρεται δροσερό και πίνετε όλες τις ώρες!!   



Υλικά: 1.200 γραμμ. ώριμες φράουλες, κατακόκκινες αλλά σφιχτές, 1 λίτρο κονιάκ, 200 ml βότκα, 500 γραμμ. ζάχαρη, 500 ml νερό, 1 κλωνάρι φρέσκια μέντα, χυμό από 1 μικρό λεμόνι, 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού (ακέρωτο, βιολογικό)

Εκτέλεση: 
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομματάκια. Τις τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος που να σφραγίζει και τις καλύπτουμε με το αλκοόλ (κονιάκ και βότκα). Προσθέτουμε τη μέντα, σφραγίζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για μία εβδομάδα να παγώσει στο ψυγείο.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού σε ελαφρύ σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτουμε στις φράουλες. Ανακατεύουμε. Περνάμε το μείγμα από διπλωμένο τουλπάνι και το σουρώνουμε καλά (αφαιρούμε τις φράουλες, τη μέντα, τη φλούδα του λεμονιού). Ισομοιράζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε πάντα παγωμένο στο ψυγείο.

Μαρμελάδα φράουλα




Προμηθευτείτε με νόστιμες, ζουμερές, κατακόκκινες φράουλες και φτιάξτε την πλέον αγαπημένη μαρμελάδα, την οποία μπορείτε να διατηρήσετε μέχρι και ένα χρόνο κλεισμένη αεροστεγώς και όταν ανοιχτεί στο ψυγείο.

Θα χρειαστείτε: 1 κιλό φράουλες σε κομμάτια, 500 γραμ. ζάχαρη, λίγο λεμόνι

Εκτέλεση: Βράζουμε τις φράουλες με την ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι και προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμόνι. Συνεχίζουμε για λίγο το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί το λεμόνι.

Tip: Για να αποστειρώσουμε τα βαζάκια τα πλένουμε στο πλυντήριο ή τα περνάμε με βραστό νερό. μπορούμε επίσης να τα βάλουμε να στεγνώσουν στον φούρνο. Τοποθετούμε την μαρμελάδα αφού έχει κρυώσει εντελώς.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Με χαρά προσφέρω το πρώτο μου βραβείο....


Πριν αρκετές μέρες πήρα το πρώτο μου βραβείο από το Κατερινάκι (http://diamadaki.blogspot.com) Ήρθε λοιπόν η ώρα, να το προσφέρω με μεγάλη μου χαρά στα παρακάτω blogs :

1) Στην Ελένη http://eleniscooking.blogspot.com/
2) Στην Αναστασία http://eksipnesidees.blogspot.com/
3) Στην Σόφη http://sophie-paradise.blogspot.com/
4) Στην Κατερίνα http://kapaworld.blogspot.com/
5) Στην Μαρία http://fotolabida1.blogspot.com/

Πολλά φιλιά κορίτσια και πάντα επιτυχίες! :-)

Τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Μια μέρα ήσυχη, συνηθισμένη, απλή και ηλιόλουστη στην καρδιά!! Να ζεις για το σήμερα... Να ονειρεύεσαι για το αύριο…. Και ν΄αγαπάς το χθες σου… γιατί η ευτυχία είναι στιγμές και οι στιγμές ευτυχία! Γιατί η ευτυχία μας περιμένει στο επόμενο στενό..... και μας χρωστά πολλά η ζωή!!

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Τα λουλούδια μάς στέλνουν μήνυμα!!


Κάθε λουλούδι που επιλέγεται να φυτέψετε έχει ξεχωριστή σημασία. Διαβάστε και επιλέξτε το λουλούδι σύμφωνα με το συναίσθημα που έχετε πιο πολύ ανάγκη!



Για να έχετε έναν όμορφο κήπο ή βεράντα που να σας γεμίζει ενέργεια και να σας ανεβάζει τη διάθεση θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

Θα πρέπει να υπάρχει αρμονία στα χρώματα των λουλουδιών. Τα κόκκινα και κίτρινα άνθη καθώς και οι αποχρώσεις των δυο χρωμάτων όπως τα πορτοκαλί είναι τα πιο «δυνατά» και ευεργετικά χρώματα, που προσφέρουν θετική ενέργεια, καλή τύχη, αρμονία και ευεξία. Το καταλληλότερο σημείο για να φυτέψετε αυτά τα λουλούδια είναι στην είσοδο του σπιτιού και του κήπου σας. Τα υπέροχα μωβ και λιλά λουλούδια ανήκουν στην ίδια κατηγορία αφού περιέχουν μικρές πινελιές του κόκκινου χρώματος, η καλύτερη θέση για να τα φυτέψετε είναι βόρεια και ιδανικά στο πίσω μέρος του κήπου. Τα άσπρα και μπλε λουλούδια που ανήκουν στην παλέτα των ψυχρών χρωμάτων δεν ενδείκνυνται να είναι στο επίκεντρο του κήπου αλλά διασκορπισμένα ανάμεσα στα άλλα χρώματα.

Αν θέλετε να γεμίσετε τον προσωπικό σας χώρο με θετικά συναισθήματα και ενέργεια επιλέξτε τα αντίστοιχα λουλούδια:

Ανεμώνη – Ειλικρίνεια
Πανσές – Ευτυχία
Ίρις – Ελπίδα
Καμέλια – Θαυμασμός
Ορχιδέα – Τελειότητα
Τριαντάφυλλο – Αγάπη
Πασχαλιά – Ομορφιά
Βιολέτα – Αφοσίωση


Εννοείται βέβαια πως ένας χώρος γεμίζει με χρώματα και θετική ενέργεια όταν τον επισκέπτονται όλο και πιο συχνά οι άνθρωποι που αγαπάτε. Αφού λοιπόν διακοσμήσετε το χώρο σας με λουλούδια, καλέστε τα πιο ξεχωριστά πρόσωπα της ζωής σας!

(Πηγή: http://www.jenny.gr)



Χριστός Ανέστη! Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!!

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Καλό Πάσχα!




Ήθελα μες στα χέρια μου χαρές χιλιάδες να’χα, να τις μοιράσω απλόχερα στους φίλους μου το Πάσχα! Καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη και ευτυχία!!

Ένα Πασχαλιάτικο.....δέντρο!


Πρωτότυπο και αστείο δεντράκι της Πασχαλίας, μια δική σας κατασκευή. Βάλτε και τα παιδιά στο παιχίδι!



Χρησιμοποιήστε το μικρό, ψεύτικο δεντράκι των Χριστουγέννων που είναι τόσο ταλαιπωρημένο που κανονικά θα πήγαινε προς τον κάδο των σκουπιδιών. Για να έχει πιο πασχαλιάτικο look βάψτε το με σπρέι σε λευκό χρώμα. Στη συνέχεια, στολίστε το με ευχετήριες κάρτες, μικρές ζωγραφιές των παιδιών ή «πασχαλιάτικες μπάλες» που δεν είναι άλλα από τα αυγουλάκια σε ζωηρά χρώματα και σχέδια. Τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά ενώ θα βρουν την ιδέα πολύ αστεία!!

(Πηγή: http://www.jenny.gr)

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Δαχτυλίδι με πολύχρωμες χάντρες




Και αυτό είναι το δαχτυλίδι που έφτιαξα για την κουμπάρα μου!!! 

Λαμπάδα- Ροζ ζουζουνάκι




Η λαμπάδα που έφτιαξα φέτος για την βαφτιστήρα μου.... ένα ροζ ζουζουνάκι, για την ζουζουνίτσα μου!!!! 

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Πασχαλινό διακοσμητικό




Θέλοντας να κάνουμε κάτι δημιουργικό και διασκευαστικό μέσα στην Πασχαλινή ατμόσφαιρα των ημερών, ψάξαμε και βρήκαμε στο crafts-for-all-seasons μια όμορφη ιδέα προς υλοποίηση. Μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε από μπατονέτες ένα συμπαθέστατο προβατάκι, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο "διάκοσμο" του Πασχαλινού μας τραπεζιού. Πιο συγκεκριμένα μπορούμε να στηρίξουμε πάνω του μια καρτούλα που θα γράφει είτε ευχές, είτε το όνομα του κάθε καλεσμένου για να ξέρει που είναι η θέση του στο τραπέζι μας.

Θα χρειαστούμε λίγο χαρτόνι που θα αποτελέσει τη βάση και τον οδηγό για το βασικό σχήμα της κατασκευής μας και μπατονέτες που θα κόψουμε κοντά στο σημείο που αρχίζει να καλύπτεται από το βαμβάκι.

Στο κεφάλι θα βάλουμε δυο αυτάκια με μπατονέτες που τοποθετούμε αντικριστά και άλλες τρεις που θα έχουμε κόψει πιο κοντές και θα είναι τα μαλλάκια του προβάτου. Ολοκληρώνουμε την προετοιμασία μας ζωγραφίζοντας το κεφάλι.

Με λίγη υπομονή και αρκετή κόλλα, τοποθετούμε σε στρώσεις τις μπατονέτες αρχίζοντας από το πίσω μέρος του σώματος και συνεχίζουμε όπως δείχνουν οι φωτογραφίες. Τέλος κολλάμε το κεφάλι, το οποίο έχουμε στολίσει με ένα φιογκάκι, για να κάνει το προβατάκι μας ακόμα πιο χαριτωμένο!

Το ρόλο των ποδιών θα παίξουνε δύο ξύλινα μανταλάκια που θα κολλήσουμε στην πίσω επιφάνεια. Θα πρέπει όμως να σιγουρευτούμε για την σωστή τους θέση πριν ξεραθεί τελείως η κολλά, για να ισορροπεί το προβατάκι μας όρθιο.

Μια έξυπνη ιδέα είναι, να βάλουμε τα μανταλάκια ανάποδα, έτσι ώστε να μπορεί να στηριχτεί επάνω σε κάποια άλλη πασχαλινή μας σύνθεση. Επίσης μπορούμε φτιάξουμε τα ποδαράκια από χαρτόνι και να το κολλήσουμε σε μια πράσινη, χάρτινη σακούλα ως στολίδι, για να προφέρουμε κάποιο πασχαλινό δώρο στους αγαπημένους μας! Καλό Πάσχα!!

(Πηγή:  http://www.design-district.gr )

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Πολύχρωμα αυγά με κλωστές φλος!



Κάθε χρόνο βάφω τα πασχαλινά αυγά με κλωστές φλος! Ίσως να μην είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά είναι μια εύκολη τεχνική και τ'αποτέλεσμα είναι φανταστικό!!

Χρησιμοποιώ, κατά προτίμηση λευκά αυγά, ώστε να είναι πιο θεαματικό το χρωματικό αποτέλεσμα.
Κόβουμε αλουμινόχαρτα περίπου 15 x 15 εκατοστά ανάλογα με το μέγεθος του αυγού. Παίρνουμε φλος κλωστή (είναι λίγο γυαλιστερή) σε διάφορα χρώματα και την κόβουμε κομματάκια 2-3 εκατοστά.
Ακόμα μπορεί να βρούμε φλος κλωστή με πολύχρωμες χρωματικές διαβαθμίσεις. 
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου λίγες κλωστές, ότι χρώμα ή όποιο συνδυασμό μας αρέσει κάθε φορά. Να θυμάστε, ότι όπου ακουμπούν και ενώνονται διαφορετικού χρώματος κλωστές έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα. Μπορούμε επίσης να έχουμε βρεγμένα τα αυγά και να τα κατρακυλάμε μέσα στις κλωστές και κολλάνε μια χαρά μόνες τους. 
Τυλίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο στο αυγό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα (δεν σπάζουν) και προσθέτουμε ένα ποτήρι ξύδι. Τα βράζουμε 20 λεπτά περίπου και τα βγάζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ανοίγουμε. Τα καθαρίζουμε με λαδωμένο πανάκι και τα στολίζουμε! 
Καλό Πάσχα και Καλή επιτυχία!

Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί!



Υλικά: (για 60 μέτρια κουλουράκια:) 750 γρ (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό, ½ φακελάκι baking powder, ½ κουταλάκι σόδα, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

Εκτέλεση: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι.Προσθέτουμε το κρασί, το baking, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.Ανακατεύουμε ελαφρά.Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια, τα αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσα γιατί φουσκώνουν αρκετά.Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Καλή επιτυχία!


Καλημέρα και Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να'χουμε, με υγεία!

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Η σημασία του δώρου......



Ένα δώρο δεν χρειάζεται να είναι ακριβό για να είναι σημαντικό. Εξάλλου, η πραγματική αξία ενός δώρου δεν μετριέται απαραιτήτως με χρήματα. Το Πάσχα είναι η γιορτή της νονάς και του νονού, πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες. Η λαμπάδα, το σοκολατένιο αβγό κι όταν είναι εφικτό και εκείνα τα πρώτα ανοιξιάτικα ζευγάρια παπουτσιών είναι κάτι σαν παράδοση. Δεν είναι λοιπόν τόσο το τι θα πάρετε στο βαφτιστήρι σας, όσο το ότι το θυμηθήκατε. Είναι αυτή η συμβολική σημασία που έχουν αυτά τα δώρα για ένα παιδί. Όλοι θα ρωτήσουν τι σου έφερε η νονά και εκείνο με χαρά θα πει πρώτη – πρώτη τη λαμπάδα!
Ακόμα και σε φίλους ή δικούς σας ανθρώπους που θέλετε να τους κάνετε δώρο κάτι πιο προσωπικό αλλά και συμβολικό για τις άγιες μέρες του Πάσχα, η παραδοσιακή λαμπάδα είναι η καλύτερη επιλογή. Ένα τόσο απλό δώρο που μπορεί να φέρει τεράστια χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα αλλά και ακόμα και στους μεγάλους.
Για τις αγαπημένες σας φίλες προτιμήστε κάτι πιο προσωπικό, όπως ένα χειροποίητο κόσμημα, μια κρέμα σώματος με το αγαπημένο της άρωμα, ένα ανοιξιάτικο φουλάρι, ένα cd με τραγούδια ή οτιδήποτε άλλο θέλετε, αναλόγως το budget σας και τον την προσωπικότητα του παραλήπτη!!   

Πασχαλινά καλαθάκια




Καλαθάκια για το Πάσχα μπορείτε να φτιάξετε με άπειρους τρόπους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά κάθε φορά. Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένα 36 καλαθάκια για το Πάσχα. Ανάλογα με τα υλικά, την εμπειρία σας και το χρόνο που διαθέτετε, διαλέξτε αυτό ή αυτά που σας ταιριάζουν, για να στολίσετε το σπίτι σας!

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012


Μπαγκέτες γεμιστές, νηστίσιμες και αρτίσιμες




Υλικά: 3 φλ. αλεύρι για ψωμί, ½ κ. γλ. αλάτι, ¾ κ. γλ. ζάχαρη, ½ κ.γλ. μαγιά σκόνη, 4 κ.σ. μαργαρίνη
1 φλ. χλ. νερό (περίπου)
Για την γέμιση: ½ κ.γλ. νιφάδες αλατιού, ελιές διάφορες απυρήνωτες, ντοματίνια, σάλτσα πέστο, φρέσκα μυρωδικά, τυρί, 2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση: 
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και τη μαργαρίνη. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό. Το προσθέτουμε και ανακατεύουμε με κουτάλι το μείγμα έως ότου μαζευτεί σε μπάλα. Το αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου για 15 ώρες έως ότου τριπλασιαστεί σε όγκο και φυσαλίδες εμφανιστούν στην επιφάνεια.
Αφού η ζύμη φουσκώσει μετά από πολλές ώρες, την αδειάζουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Διπλώνουμε 2-3 φορές την ζύμη. Της δίνουμε στρογγυλό σχήμα και την πλαταίνουμε λίγο με το χέρι.
Αλείφουμε την ζύμη με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
Απλώνουμε πετσέτα σε μια λαμαρίνα. Πασπαλίζουμε αλεύρι. Βάζουμε πάνω την ζύμη με τις ενώσεις προς τα κάτω. Αλείφουμε λιωμένη μαργαρίνη με πινέλο.
Αν η ζύμη κολλάει πασπαλίζω αλεύρι. Διπλώνουμε καλά την πετσέτα. Βάζουμε σε σβηστό φούρνο (ξηρό μέρος). Αφήνουμε τη ζύμη να ξαναφουσκώσει για 1 ½ - 2 ώρες. Όταν πιέζουμε την ζύμη δεν πρέπει να έχει επαναφορά. Αλλιώς την αφήνουμε ακόμα λίγα λεπτά να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230ο C. Λαδώνουμε μία λαμαρίνα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Απαλά τεντώνουμε σε φυτίλια στο μήκος του ταψιού.
Τα αραδιάζουμε στη λαδωμένη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε ανθό αλατιού. Γεμίζουμε κάθε μπαγκέτα με διαφορετικό υλικό. Πασπαλίζουμε μυρωδικά.
Ψήνουμε 15’ – 20’ να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

(Πηγή:  http://www.argiro.gr/)

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Λαμπάδα με ντεκουπάζ (2)



Λαμπάδα με ντεκουπάζ (1)



Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Παιχνιδιάρικα πασχαλινά αυγά




Αν έχεις παδιά, αλλά κι αν αισθάνεσαι παιδί, μπορεί να θέλεις μια πιο παιχνιδιάρικη και λιγότερο κλασική εμφάνιση για τα πασχαλινά αυγά σου. Το familyfun σου έχει ένα σωρό ιδέες! Διαλέξε όσα σου αρέσουν και φέτος κάντε το Πάσχα σου όσο εκκεντρικό θέλεις!

Υλικά: βαφή αυγών, άσπρα λευκά βραστά αυγά, αδιάβροχο μαρκαδόρο, στρογγυλά λευκά αυτοκόλλητα, καπάκια από μπουκάλια νερού, μικρά λαστιχάκια, διάφανη κόλλα, καλαμάκια χρωματιστά, χαρτόνι

Οδηγίες: 
Με την βαφή αυγών, βάψτε το μισό αυγό και αφήστε το να στεγνώσει. Σχεδιάστε τα μάτια σε μια λευκή αυτοκόλλητη ετικέτα και κολλήστε την πάνω στο καπάκι. Περάστε το λαστιχάκι γύρω από το αυγό και κολλήστε το καπάκι πάνω του. Κόψτε ένα καλαμάκι κοντά στο κομμάτι που "σπάει". Λυγίστε το σε σχήμα αναπνευστήρα και κολλήστε το στη θέση του.  Μετά κόψτε στο χαρτόνι το σχέδιο για τα  βατραχοπέδιλα, που βλέπετε παρακάτω. Κολλήστε τα στο αυγό και αφήστε το να στεγνώσει. 


Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα να'χουμε!

Εύκολο φαναράκι από κονσέρβα!!



Το finegardening.com μας δείχνει πως να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα φαναράκια από κονσέρβες!



Οι τρύπες που βλέπεις στις κονσέρβες ανοίγουν με ένα καρφί και σφυρί. Υπάρχει ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να διατηρήσει η κονσέρβα το σχήμα της όσο την κτυπάς με το σφυρί.

Γέμισε την κονσέρβα με άμμο και μετά βάλε και νερό. Βάλε την στην κατάψυξη για να παγώσει το νερό με την άμμο. Ο λόγος που χρησιμοποιεί και την άμμο είναι γιατί το νερό όταν παγώνει διαστέλλεται και θα χαλάσει το σχήμα τη κονσέρβας. Επίσης η άμμος βοηθάει στο τρύπημα μιας και είναι πιο μαλακό υλικό από τον πάγο.

Όταν παγώσει το νερό, τοποθετείς πάνω στην κονσέρβα το σχέδιο που θέλεις να τρυπήσεις και αρχίζεις να ανοίγεις τις τρύπες σου. Όταν τελειώσεις, άσε την κονσέρβα να ξεπαγώσει και αν θέλεις βάψε την με σπρέυ πριν την κρεμάσεις στον κήπο.

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου



Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν.Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People - ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας. 

Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής διανέμει σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα και μια αφίσα, με σκοπό να αναδείξει την αξία των βιβλίων και την ανάγνωσης και να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας. Αυτήν τη χρονιά, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα του Μεξικού.

Η φετινή αφίσα είναι έργο του Μεξικανού εικονογράφου Juan Gedovius, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη του Μεξικού, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 60 έργα του, έχει τιμηθεί με δέκα διεθνή βραβεία και έχει συμμετάσχει σε πολλές εθνικές και διεθνείς εκθέσεις. 

Ο πολυβραβευμένος Μεξικανός συγγραφέας Francisco Hinojosa, ο οποίος είναι ένας από τους πολυγραφότερους και πιο επιτυχημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, με 40 έργα στο ενεργητικό του, γράφει στο μήνυμα του 2012: «Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια ιστορία που την ήξερε όλος ο κόσμος. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν μία μόνο ιστορία, αλλά πολλές, που άρχισαν να γεμίζουν τον κόσμο με παραμύθια για ανυπάκουα κορίτσια και πονηρούς λύκους, κρυστάλλινα γοβάκια και ερωτοχτυπημένους πρίγκιπες, έξυπνους γάτους και μολυβένια στρατιωτάκια, φιλικούς γίγαντες και εργοστάσια σοκολάτας. Γέμιζαν τον κόσμο με λέξεις, με ευστροφία, με εικόνες και παράξενους χαρακτήρες. Καλούσαν τον κόσμο να γελάσει, να θαυμάσει, να τις ζήσει. Του έδιναν νόημα. Κι από τότε, οι ιστορίες αυτές συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται και να μας λένε χίλιες και μία φορές «μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια ιστορία που την ήξερε όλος ο κόσμος…».

Πασχαλινά πολίτικα τσουρέκια



Υλικά:
1/4 καλό φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
300 γραμμ. ζάχαρη
4-5 αβγά 1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη λίγο αλάτι
1 κ.σ. μαχλέπι 1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
50 γραμμ φρέσκια μαγιά
1 κρόκος αβγού για το άλειμμα
Για το γαρνίρισμα:
λευκό και μαύρο σουσάμι
100 γραμμ. αμύγδαλα λεπτοκομμένα

Εκτέλεση:
Διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ρίχνετε στη λεκάνη του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο λιωμένο, τη μαγιά, τα αβγά, τη μαστίχα, το αλάτι, το μαχλέπι και τη ζάχαρη και τα ζυμώνετε για αρκετή ώρα, ώστε να γίνει μια ελαστική, λεία ζύμη. Την αφήνετε περίπου 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια τη ζυμώνετε πάλι. Πλάθετε τα τσουρέκια. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Τοποθετείτε μέσα τα τσουρέκια και τα αφήνετε σκεπασμένα με πετσέτα να φουσκώσουν περίπου για 1 ώρα και 30΄. Με τον κρόκο του αβγού αλείφετε την εξωτερική επιφάνειά τους και τα πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και το σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν.


Καλησπέραααα.... Καλό μήνα να'χουμε, γεμάτο από ευτυχία, χαμόγελα και δημιουργία!!