Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πίνακες από κλωστές και καρφιά




Οι πίνακες από κλωστές ήταν πολύ διαδεδομένοι τηνδεκαετία του 60’ και του 70’. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξαναεμφανιστούν στα σπίτια μας, αυτή τη φορά με ακόμα πιο ζωντανές αναπαραστάσεις!
Τα υλικά που χρειάζονται για τη δημιουργία ενός τέτοιου πίνακα είναι ελάχιστα και υπάρχουν σχεδόν όλα μέσα στο σπίτι μας!

Υλικά:

- Κλωστές σε χρώματα της αρεσκείας μας

- Μικρά καρφιά

- Έναν χοντρό μαρκαδόρο

- Σφυρί

- Πένσα ή μυτοτσίμπιδο

- Κόλλα που ξεκολλάει εύκολα

- Μία ξύλινη επιφάνεια

- Την εικόνα που θέλουμε να αποτυπώσουμε εκτυπωμένη

Βήμα 1
Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να αποτυπώσετε ή σχεδιάστε απευθείας μία δικιά σας. Αν θέλετε να αλλάξετε χρώμα στο φόντο το κάνετε πριν από οποιοδήποτε βήμα. Προσπαθήστε η εικόνα που θα επιλέξετε να είναι σε μέγεθος τέτοιο ώστε να δημιουργείται κενό ανάμεσα από τα καρφιά.


Βήμα 2
Σημαδέψτε με κουκίδες πάνω στην εικόνα τα σημεία που θα μπουν τα καρφιά.Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το πόσα καρφιά θα χρησιμοποιήσετε και πόση απόσταση θα πρέπει να έχουν, αλλά να θυμάστε ότι γύρω από τις καμπύλες να πρέπει να υπάρχουν περισσότερα και πιο πυκνά τοποθετημένα.



Βήμα 3
Τοποθετήστε την κόλλα στο πίσω μέρος της εικόνας σας και κολλήστε το στην ξύλινη επιφάνεια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία περιμετρικά της εικόνας.



Βήμα 4
Καρφώστε με ένα σφυρί τα καρφιά πάνω από τα σημεία που έχετε μαρκάρει με τον μαρκαδόρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μία πένσα ή ένα μυτοτσίμπιδο για να μην τραυματιστείτε.



Βήμα 5
Όταν έχετε τοποθετήσει όλα τα καρφιά κάντε τις απαραίτητες διορθώσεις με την πένσα έτσι ώστε να ισιώσουν. Αφαιρέστε με προσοχή το χαρτί.


Βήμα 6
Επιλέξτε ένα σημείο για να ξεκινήσετε την πλέξη και κάντε ένα διπλό κόμπο για πιο σταθερό αποτέλεσμα. Περάστε την κλωστή από το επόμενο καρφί, περιστρέφοντας το μία φορά γύρω από αυτό και συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο. Δοκιμάστε να κάνετε πιο αφηρημένες ενώσεις ενώ καλό θα είναι να περάσετε 2-3 από το κάθε καρφί ώστε να καλυφθούν περισσότερα κενά.



Καλή επιτυχία!

7 σχόλια:

  1. Είχα φτιάξει έναν τέτοιο πίνακα πριν από 40 χρόνια!!!! Τον έχω ακόμα αλλά έχουν σπάσει οι κλωστές και σκούριασαν τα καρφάκια...με ξεσήκωσες τώρα να τον ξαναφτιάξω. Πολύ ωραίο το ποδήλατο!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδαφέρουσα κατασκευή!!!δεν γνωριζα τον τρόπο!!
    Καλημέρα με ενα φιλάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ ωραίο!! Έκανα και εγώ ένα μεγάλο. Βασικά όταν το έφτιαχναν εστανόμουν ότι έκανα κέντημα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ πρωτότυπο κοριτσάκι μου..Αυτό το ποδήλατο τι όμορφο..δεν μπορούσα καν να φαντασθώ ότι απο καρφιά μπορεί να προκύψει ένα έργο τάχνης..φιλάκια πολλά πολλά και μπράβο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή