Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μπωλ.... από φύλλα!



Θα χρειαστείτε:

* φύλλα δέντρων - λουλουδιών
* 1 στρογγυλό μπαλόνι
* 1 στρογγυλό μπωλ
* διαφανή ατλακόλ

Εκτέλεση: 

Χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα φύλλα δέντρων ή λουλουδιών (τα πιο κατάλληλα είναι αυτά της κληματαριάς) σε αποχρώσεις κίτρινο, πράσινο, καφέ. Για καλύτερο αποτέλεσμα κάποια μπορεί να είναι εντελώς φρέσκα και κάποια άλλα λιγότερο, αλλά ούτε και τελείως αποξηραμένα για να μην σπάσουν κατά την διάρκεια της κατασκευής.



Φουσκώστε το μπαλόνι και ακουμπήστε το, με το μέρος του δεσίματος προς τα κάτω, πάνω στο μπωλ.



Απλώνοντας κόλλα αρχικά στο μπαλόνι και στην συνέχεια πάνω σε κάθε φύλλο, ξεκινήστε τα κολλάτε τα φύλλα πάνω στο μπαλόνι, με τρόπο που το ένα να επικαλύπτει αρκετά το άλλο.

Συνεχίστε μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το τμήμα του μπαλονιού που εξέχει από το μπωλ και επαναλάβετε την διαδικασία, δημιουργώντας μια δεύτερη στρώση από φύλλα πάνω στην πρώτη και, αν θέλετε να δώσετε περισσότερο όγκο στην πιατέλα, κολλήστε και μια τρίτη στρώση.

Η ποσότητα της κόλλας θα πρέπει να είναι αρκετή, κάτω και πάνω σε κάθε φύλλο.

Όταν επικαλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια του μπαλονιού, περάστε την ξανά με κόλλα και αφήστε για μερικές ώρες να στεγνώσει εντελώς, προτιμότερο είναι να μείνει μια ολόκληρη νύχτα.



Σπάστε το μπαλόνι κι αν κάπου στο γύρω γύρω τελείωμα της κατασκευής το σχήμα δεν σας αρέσει, χρησιμοποιείστε ένα κοπίδι γα να το διορθώσετε.


Είναι μια πολύ όμορφη εποχιακή κατασκευή, μπορείτε να την φτιάξετε χρησιμοποιώντας ως "καλούπι" και μπαλόνια μικρότερου μεγέθους για να δημιουργήσετε π.χ κηροπήγια που μέσα θα τοποθετήσετε ένα ρεσω κλπ. και που φυσικά δεν θα την "ταλαιπωρήσετε" με πλύσιμο με νερό, ένα πέρασμα με υγρό σφουγγάρι είναι αρκετό.


(Πηγή: www.soulouposeto.gr)

4 σχόλια: