Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Φθινοπωρινή ονειροπαγίδα με φύλλα



Αυτή η ονειροπαγίδα είναι τόσο όμορφη και τόσο εύκολη που θέλω να σταματήσω ό,τι κάνω και να βγω στη φύση να μαζέψω φύλλα. Σίγουρα θα το κάνω αυτό το σαββατοκύριακο παρέα με τις φίλες μου..... Είναι ο τέλειος τρόπος για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας και να καλοσωρίσουμε επισήμως το φθινόπωρο! Την ιδέα τη βρήκαμε Land of Nod.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

- Τελάρο κεντήματος
- Φύλλα φθινοπωρινά
- Ακρυλικά χρώματα
- Μάλλινο νήμα
- Κορδέλες
- Πινέλα

Εκτέλεση:

Νομίζω οτι δεν χρειάζεται πολλές επεξηγήσεις η κατασκευή αυτή. Το πιο ωραίο κομμάτι της διαδικασίας είναι η συλλογή των φύλλων και το χρωμάτισμά τους. Εννοείται οτι μπορείς να βάλεις πολύ κόσμο (μικρούς και μεγάλους) να δουλέψουν σε αυτό και να φτιάξετε περισσότερες από μια ονειροπαγίδες. Τι ωραίο δώρο για φίλους που μόλις μετακόμισαν ή τα σπίτια των γιαγιάδων και των παππούδων!

Για να πάρεις έμπνευση για το πως θα χρωματίσεις τα φύλλα σου, αλλά και για το πως θα δέσεις το νήμα στο τελάρο μπορείς να επισκεφτείς και το http://blog.landofnod.com

Καλό μας φθινόπωρο, λοιπόν!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Τσαντάκι από βιβλίο!


Υπάρχουν άνθρωποι που φρίττουν με την ιδέα ότι μπορεί να "χαλάσεις" ένα βιβλίο για να το κάνεις κάτι άλλο. Εγώ πάλι είμαι διατεθειμένη να δοκιμάσω γιατί, να πούμε την αλήθεια, κάποια βιβλία δεν σου κάνουν κλικ και δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάς. Αν έχεις κάνα δυο τέτοια, δες πως θα τους δώσεις καινούργια ζωή κάνοντάς τσαντάκια.

Η Kate θα σου δώσει λεπτομερείς οδηγίες στο site της. Η βασική ιδέα είναι ότι αφαιρείς τις σελίδες και ντύνεις με ύφασμα το μισό βιβλίο. Φτιάχνεις μια φάσα με φερμουάρ - όσο μακριά είναι οι 3 ανοιχτές πλευρές του βιβλίου. Κολλάς την φάσα και καλύπτεις το εσωτερικό με όμορφο ύφασμα. Τέλος!



Στην πραγματικότητα θα σου πάρει κάμποση ώρα μιας και πρέπει να περιμένεις να στεγνώσει η κόλλα πριν το χρησιμοποιήσεις αλλά ίσως όσο περιμένεις να φτιάξεις άλλο ένα;



Δες όλο το project αναλυτικά στο seekatesew.com.