Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Καλό Πάσχα!



Εύχομαι το Άγιο Φως της Ανάστασης, να φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Να περάσετε υπέροχα με τις οικογένειές σας και καλά... τσουγκρίσματα! 
Καλό Πάσχα!

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Βάψτε Πασχαλινά αυγά με ρύζι!



Υλικά που θα χρειαστείτε:

Βραστά αυγά
Λευκό Ρύζι (χρησιμοποιήσαμε περίπου 1 φλιτζάνι)
Χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Πλαστικά γάντια μια χρήσης για κάθε χρώμα ξεχωριστά
Πλαστικά κύπελλα με καπάκι ή αλλιώς μπορείτε να βάλετε μεμβράνη


Πριν ξεκινήσετε εδώ είναι ό, τι χρειάζεται να ξέρετε:

Χρησιμοποιήσαμε περίπου 1/8 - 1/4 φλιτζάνι ρύζι σε κάθε πλαστικό κυπελάκι.
Εάν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα απλά θα χρειαστείτε περισσότερο χρώμα. Αρχικά ρίξαμε 10-15 σταγόνες αλλά όταν ανακατέψαμε με το ρύζι το χρώμα άρχισε να ξεθωριάζει οπότε προσθέσαμε περίπου ακόμη 5 σταγόνες. Αν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιήσει μπορείτε να βγάλετε το αυγό, να βάλετε ακόμη μερικές σταγόνες στο ρύζι, να ανακατέψτε και να βάλετε το αυγό ξανά. Ποτέ μην προσθέστε το χρώμα στο ρύζι όταν το αυγό είναι μέσα γιατί θα περάσει κατευθείαν μέσα σε αυτό.

Εκτέλεση: 

Χωρίστε το ρύζι σε τρεις κυπελλάκια, ρίξτε το χρώμα και ανακινείστε μέχρι να αναμειχτεί πολύ καλά. Βαλτέ το αυγό και ανακινείστε ξανά. Τα αυγά σας θα αποκτήσουν έτσι μια πολύ φυσική εμφάνιση. Ειδικά το μπλε.







Δείτε πόσο απλό είναι με το παρακάτω βίντεο και διασκεδάστε το! Καλό Πάσχα!


Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Φανταστικά Πασχαλικά κουλουράκια λαγουδάκια!



Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε πασχαλινά λαγουδάκια ιδανικά για να δωρίσετε είτε μέσα σε ένα γιορτινό καλαθάκι είτε ξεχωριστά μέσα σε σελοφάν.... Τα παιδάκια σίγουρα θα ξετρελαθούν!

Τα λαγουδάκια μπορούν να γίνουν με οποιαδήποτε συνταγή για κουλουράκια σας αρέσει!

Συστατικά:
250 ml γάλα
25 γρ. νωπή μαγιά διαλυμένη στο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
100 ml λαδιού
2 αυγά
700 γρ. αλεύρι για ψωμί
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Προετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί. Εναλλακτικά, όσοι διαθέτουν κουζινομηχανή, να επιλέξουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ζύμωμα.

Πως να φτιάξετε τα λαγουδάκια:
Από τη ζύμη κόψτε κομμάτια 30 γρ. περίπου, ανοίξτε τα σε λωρίδες και τυλίξτε τα σε σπιράλ για να κάνετε τα σώματα.


Στη συνέχεια, κόψτε κομμάτια ζύμης 20 γρ. και σχηματίστε μπαλάκια. Πιέστε την μια άκρη ελαφρά και με ένα μαχαίρι κόψτε την στα δύο.


Αυτό θα είναι το κεφάλι και το ενώνουμε με το σώμα. Με μια μικρή μπαλίτσα ζύμης φτιάξτε την ουρίτσα ενώ με λίγη σοκολάτα τα μάτια. Μπορείτε να διαλέξετε ότι σοκολάτα θέλετε.





Αφήστε να φουσκώσουν και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα και αφήστε να κρυώσουν. Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!


Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Πεντανόστιμα Γεμιστά Σοκολατένια Αυγά!



Το Πάσχα πλησιάζει όλο και περισσότερο. Υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο από σοκολατένια αβγά, τα οποία δεν χρειάζονται ψήσιμο; Μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα στο σπίτι και να τα απολαύσετε με όλη την οικογένεια! Αυτά τα σοκολατένια αυγά κρύβουν μια νοστιμότατη έκπληξη στο εσωτερικό τους! Η παρακάτω συνταγή, απαιτεί λίγα υλικά και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!!

Για το σοκολατένιο κέλυφος θα χρειαστείτε:

1 φόρμα για σοκολατένια αυγά, σοκολάτα γάλακτος

Για τη γέμιση με κρέμα τυριού:

1 φλιτζάνι κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου, ¾ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, 2 κσ ζάχαρη, 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Για τον κρόκο από μάνγκο:

225 γρ. μάνγκο, 1/4 κούπα ζάχαρη
Πολτοποιούμε το μάνγκο να γίνει λεία κρέμα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μαζί με την ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε ψυγείο.

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να μην είναι πολύ ρευστή γιατί θα τρέχει. Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από την λιωμένη σοκολάτα, την αδειάζουμε στην φόρμα και αλείφουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού τα τοιχώματα των καλουπιών δημιουργώντας ένα στρώμα σοκολάτας. Το βάζουμε στο ψυγείο ή κατάψυξη να κρυώσει και να σκληρύνει πιο γρήγορα η σοκολάτα και επαναλαμβάνουμε αλείφοντας και δεύτερο στρώμα σοκολάτας ώστε τα αυγά μας να έχουν χοντρό τοίχωμα και να μην μας σπάνε. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο ή κατάψυξη να κρυώσει η σοκολάτα.


Ξεκολλάμε προσεκτικά τα αυγά από την φόρμα και τα ξαναβάζουμε μέσα για να τα γεμίσουμε με την κρέμα. Αυτό το κάνουμε για να μπορέσουμε να τα βγάζουμε εύκολα όταν θα είναι γεμάτα με την κρέμα. Ετοιμάζουμε την κρέμα του τσίζκεικ και γεμίζουμε τα αυγά. Δεν τα παραγεμίζουμε!


Στο φαρδύ μέρος του αυγού βάζουμε από μία μεγάλη σταγόνα μαρμελάδας για να σχηματίσουμε τον κρόκο.


Βάζουμε γύρω γύρω από το αυγό λίγη λιωμένη σοκολάτα και ενώνουμε τα αυγά. Αν τρέξει σοκολάτα, με το δάχτυλο μας λειαίνουμε το περίγραμμα.


Βάζουμε στο ψυγείο να κολλήσουν και να σφίξουν τελειώς πριν τα καταναλώσουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο.



Δείτε το παρακάτω βίντεο ώστε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία της παρασκευής τους βήμα-βήμα.




Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!

(Πηγή: www.biggerbolderbaking.com)