Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Καλό Καλοκαίρι και Καλές Διακοπές


Σας εύχομαι Καλό Καλοκαίρι ότι κι αν κάνετε.... Οι ωραιότερες παραλιές, τα δροσιστικότερα κοκταίλ, ο πιο λαμπερός ήλιος και η θετική σκέψη ας είναι η συντροφία σας για όλο το διάστημα του καλοκαιριού! Ακόμα όμως κι αν όλα αυτά φαντάζουν όνειρο, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα αρκεί να πιστεύεις σ'αυτά και να μην παραιτείσαι από την προσπάθεια να τα πραγματοποιήσεις.

Απλώνουμε τα όνειρά μας στα χρώματα του ουρανού, της θάλασσας και του αγέρα..... Ανασαίνουμε βαθειά, ανοίγουμε τις αγκαλιές μας και αφηνόμαστε στη μαγεία του καλοκαιριού! Δικαιούμαστε να αλλάξουμε λίγο τους ρυθμούς της ζωής μας, να ζήσουμε αλλιώς, να νιώσουμε διαφορετικά, να αφεθούμε στη μαγεία της φύσης και να ξεκουραστούμε! Τις καλύτερες ευχές μου για ένα μοναδικό καλοκαίρι! 

Καλές Διακοπές σε όλους!

Φτιάξτε μια Φανταστική Κρεμαστή Καρέκλα για την βεράντα σας!



Το καλοκαίρι είναι εδώ και εσείς ενδεχομένως να ψάχνετε έξυπνους τρόπους να στολίσετε τη βεράντα σας, να αναδείξετε τα έπιπλα και τη διακόσμησή της ή απλά να ανανεώσετε το look της. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σας κάνει να νιώθετε ότι η βεράντα σας χρειάζετε μια τονωτική ένεση... στιλ, παρακάτω θα βρείτε μια κατασκευή η οποία θα ανανέωσει άμεσα το ύφος της, θα κερδίσει τις εντυπώσεις και, κυρίως, θα σας χαρίσει υπέροχες στιγμές χαλάρωσης. Ακόμα καλύτερα, η κρεμαστή καρέκλα που σας προτείνουμε, δίνει στιλ και μπορεί να διεκδικήσει επάξια μια θέση σε κάθε βεράντα - ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη είναι!

Τι θα χρειαστείτε: 
Ξύλινο κύλινδρο με λαβή πάχους 3 εκ. και μήκος 20 εκ. από ξύλο βελανιδιάς (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ξυλείας), Στριφτό σχοινί προπυλενίου με διάμετρο 10 χιλ. - τα περισσότερα έχουν μήκος 2 μέτρα (θα το βρείτε σε χρωματοπωλεία και καταστήματα με είδη αλιείας), 2 μέτρα καμβά, Ανοξείδωτο γάντζο ασφαλείας 80 χιλ. - μπορεί να υποστηρίξει έως 100 κιλά βάρος (θα το βρείτε σε χρωματοπωλεία και καταστήματα σιδηρικών), Ανοξείδωτο κρίκο ασφαλείας 6 χιλ. - μπορεί να υποστηρίξει έως 300 κιλά βάρος (θα το βρείτε σε χρωματοπωλεία και καταστήματα σιδηρικών), Μαύρο χρώμα για ύφασμα σε σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπι και ζωγραφικής), Ηλεκτρικό τρυπάνι και βίδες με διάμετρο 10 χιλ, Ραπτομηχανή, Σίδερο και επιφάνεια σιδερώματος, Χαρτόνι, Ψαλίδι, Χάρακα, Αναπτήρα.

Εκτέλεση:

1) Διπλώστε το ύφασμα στη μέση και απλώστε το στο έδαφος. Πάρτε το χάρακα, μετρήστε 17 εκ. από την πάνω δεξιά γωνία και με ένα μολύβι σημαδέψτε το σημείο αυτό στον καμβά. Ενώστε το σημάδι με την κάτω αριστερή γωνία μια διαγώνια γραμμή και στη συνέχεια, πάρτε το ψαλίδι και κόψτε το ύφασμα.

2) Διπλώστε την πάνω πλευρά του υφάσματος κατά μήκος φτιάχνοντας μια λωρίδα με πλάτος περίπου 1,5 εκ. και πατήστε τη με το σίδερο ώστε να δημιουργήστε μια τσάκιση. Στη συνέχεια, γαζώστε αυτό το σημείο. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία και για την κάτω (πιο μακριά πλευρά) του υφάσματος.



3) Στρίψτε το ύφασμά κατά 90 μοίρες προς τα αριστερά έτσι ώστε η μακρύτερη πλευρά του υφάσματος να βρίσκεται στα δεξιά σας. Για να δημιουργήστε τις «τσέπες» από τις οποίες θα περάσει το σχοινί, διπλώστε κάθε γωνία κατά 3 εκ. και σιδερώστε καλά το ύφασμα. Στη συνέχεια, διπλώστε την πάνω πλευρά του υφάσματος (δηλαδή εκεί που δεν έχετε γαζώσει) κατά 1,5 εκ. και πατήστε το ύφασμα με το σίδερο.

4) Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία διπλώνοντας τη γωνία που δεν έχετε γαζώσει κατά 3 εκ. προτού τη σιδερώσετε.

5) Δημιουργήστε μια ανοιχτή «τσέπη», ράβοντας τις άκρες του υφάσματος (όπως βλέπετε στη φωτογραφία) με διπλό γαζί. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και στην άλλη πλευρά του υφάσματος.

6) Πάρτε τον ξύλινο κύλινδρο και μετρήστε 5 εκ. και 10 εκ. κι από τις δύο άκρες του. Σημαδέψετε τα σημεία με ένα μολύβι προτού κάνετε τρύπες σε αυτά. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να τρίψετε το ξύλο με γυαλόχαρτο και το περάσετε με βερνίκι προτού συνεχίσετε παρακάτω.


7) Απλώστε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι στο πάτωμα και τοποθετήστε πάνω του τον καμβά. Στη συνέχεια, πάρτε τη μπογιά και με αυτήν ζωγραφίστε ό,τι σχέδιο θέλετε πάνω στο ύφασμα. Αφήστε το να στεγνώσει καλά προτού το αναποδογυρίσετε και ζωγραφίσετε και την άλλη πλευρά του.

8) Πάρτε το σκοινί και κάψτε την άκρη του για να μην ξεφτίσει. Περάστε το από την εσωτερική τρύπα του κυλίνδρου με κατεύθυνση προς τα κάτω κι έπειτα από την πιο φαρδιά πλευρά του καμβά με κατεύθυνση τη στενή γωνία στην άκρη του υφάσματος. Στη συνέχεια, κάντε έναν κόμπο φροντίζοντας ώστε να αφήσετε 7-10 εκ. περιθώριο από την κοντινότερη ελεύθερη πλευρά του. Στη συνέχεια, περάστε την ελεύθερη πλευρά του σχοινιού από την εξωτερική τρύπα του κυλίνδρου και στερεώστε το σχοινί δένοντας ένα γερό κόμπο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για την αντίθετη πλευρά του σχοινιού και του κυλίνδρου.


9) Σηκώστε τον καμβά και βρείτε το κέντρο του σχοινιού πάνω από τον ξύλινο κύλινδρο. Δέστε ένα γερό κόμπο, αφήνοντας περιθώριο 20-25 εκ. από τον κύλινδρο. Στερεώστε τον κρίκο ασφαλείας στο ταβάνι της βεράντας και, έπειτα, κρεμάστε από αυτόν το γάντζο. Τέλος, περάστε το σχοινί από τον γάντζο. Η κρεμαστή καρέκλα σας είναι έτοιμη! Για μεγαλύτερη άνεση, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι στην κρεμαστή καρέκλα σας. Καλή επιτυχία!

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Γλάστρα Μελωδός από σουρωτήρι!



Οι μελωδοί είναι πολύ όμορφοι στον κήπο ή την αυλή μας, ειδικά όταν τους έχουμε φτιάξει μόνοι μας με υλικά τα οποία είχαμε σε αχρηστία ή ακόμα και για πέταμα. Εδώ θα δείτε πώς να φτιάξουμε ένα ιδιαίτερο μελωδό-γλάστρα απο ένα παλιό σουρωτήρι!

Υλικά που θα χρειαστείτε: 

Ένα μεγάλο μεταλλικό σουρωτήρι
2 ίδια σετ 4 κουτάλιων μέτρησης ή κανονικά κουτάλια
3 μέτρα αλυσίδα
Μεταλλικοί κρίκοι μπρελοκ (μονοί και ένας διπλός)
Μαύρο μαρκαδοράκι
Μεζούρα
Χαρτοταινία
Τρυπάνι με μύτη για μέταλλα
Σπρέι σε τιρκουάζ χρώμα
Υπόστρωμα καλλιέργειας από ίνες κοκοφοίνικα
Φυτόχώμα
Φυτά

Εκτέλεση:

Καλύψτε τις λαβές με χαρτοταινία και βάψτε εξωτερικά το σουρωτήρι με το σπρέι αφήνοντας το κάτω μέρος, το εσωτερικό και το επάνω χείλος με το μεταλλικό φινίρισμα για να κάνει αντίθεση με το χρώμα. Το καλό με τα κουτάλια μέτρησης είναι ότι έχουν ήδη τρύπες οπότε δεν χρειάζεται να τρυπάτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικά κουτάλια αλλά με έξτρα κόπο.


Περάστε τους κρίκους μέσα από τις τρύπες της βάσης του σουρωτηριού. Μετρήστε και μαρκάρετε με το μαρκαδοράκι τις τρύπες που θα μπουν οι αλυσίδες. Ανοίξτε δύο τρύπες σε τρία σημεία στο χείλος για να περάσετε τους κρίκους για τις αλυσίδες. Με την πένσα κόψτε από την αλυσίδα 3 ίσα μέρη και περάστε τα στους κρίκους, ενώνοντας τις με ένα πολύ δυνατό διπλό κρίκο μπρελόκ στην κορυφή.


Κόψτε 8 κοντά κομμάτια αλυσίδας μετρώντας απλά πόσο μακριά θέλετε να κρέμονται τα κουτάλια.
Περάστε το ένα άκρο στους κρίκους των κουταλιών και το άλλο στους κρίκους της βάσης του σουρωτηριού. Γεμίστε το σουρωτήρι με το υπόστρωμα του κοκοφοίνικα αφού βάλετε ένα μικρό κομμάτι πλαστικό από κάτω για να προστατευθούν από το νερό τα κουτάλια που κρέμονται.


Γεμίστε με φυτόχωμα και προσθέστε τα φυτά της αρέσκεια σας. Προσθέστε ένα μικρό διακοσμητικό όπως αυτός ο βιτρό άγγελος στην κορυφή. Και αν θέλετε περισσότερη λάμψη, κρεμάστε έναν μεγάλο κρύσταλλο πολυέλαιου στο κέντρο της βάσης του σουρωτηριού.


Τώρα καθίστε και απολαύστε τη γλυκιά μουσική από το φύσημα του αέρα μαζί με την ομορφιά των λουλουδιών. Καλή Επιτυχία!

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Διακοσμητικοί Φάροι από φελιζόλ!



Πολύ όμορφη και σε απόλυτα καλοκαιρινό ύφος ιδέα για να διακοσμήσετε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους με τους πολύ ιδιαίτερους αυτούς φάρους-κηροπήγια φτιαγμένους από φελιζόλ.

Θα χρειαστείτε:
1) Kώνους από φελιζόλ. Θα τους βρείτε σε όλα τα καταστήματα/eshops με είδη είδη-υλικά για κατασκευές σε διάφορα μεγέθη και τιμές περίπου 1,50-2,00 ευρώ.
2) Πάστα διαμόρφωσης, που επίσης θα βρείτε στα καταστήματα με είδη για κατασκευές, ή έτοιμο ακρυλικό στόκο.
3) Ακρυλικά χρώματα.
4) Γυάλινο βαζάκι με καπάκι. Τα καταλληλότερα βαζάκια για αυτήν την χρήση είναι αυτά από βρεφικές τροφές, θα τις βρείτε σε όλα τα super markets.
5) Λαστιχάκια.
6) Κόλλα ή θερμοκολλητικό πιστόλι.

Εκτέλεση:
Αρχικά κόψτε τον κώνο, έτσι ώστε η κορυφή να αποκτήσει την απαιτούμενη διάμετρο για να στερεωθεί-κολληθεί στην συνέχεια το βαζάκι μέσα στο οποίο θα τοποθετηθεί το κεράκι. Περάστε με πινέλο ή σπάτουλα πάστα ή στόκο, ώστε η επιφάνεια του κώνου να αποκτήσει λεία υφή. Αν χρησιμοποιήσετε στόκο ή "σκληρή" πάστα διαμόρφωσης, όταν στεγνώσει, τρίψτε ελαφρά με ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο. Βάψτε με λευκό ακρυλικό χρώμα.


Χωρίστε με τα λαστιχάκια τον κώνο σε 3 μέρη για να οριοθετήσετε τα σημεία που θα έχουν διαφορετικό χρώμα, βάψτε σε όποιες αποχρώσεις έχετε επιλέξει και δημιουργείστε με μαύρο χρώμα τις πόρτες και τα παραθυράκια του φάρου. 


Βάψτε το καπάκι του βάζου σε ένα από χρώματα που έχετε χρησιμοποιήσει και στο κεντρικό μέρος της κατασκευής, κολλήστε το στην κορυφή του κώνου και βιδώστε το βαζάκι αφού πριν τοποθετήσετε πάνω στο καπάκι ένα led ρεσώ μπαταρίας που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού, κεριά κλπ.



Το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και θα προσθέσει ατμόσφαιρα καλοκαιριού σε σημεία όπως πχ ο χώρος του τζακιού, το τραπεζάκι του σαλονιού αλλά και στο μπαλκόνι! Για ένα πραγματικά πετυχημένο αποτέλεσμα διακοσμητικά φτιάξτε τουλάχιστον δύο κομμάτια που θα τοποθετήσετε στο ίδιο σημείο, ακόμη και διαφορετικού μεγέθους, με τον τρόπο αυτό το σύνολο θα αναδειχθεί πολύ καλύτερα.

Eπειδή πρόκειται για κατασκευή με σχετικά μικρό βάρος, βεβαιωθείτε ότι στο σημείο που θα την τοποθετήσετε, ειδικά αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο, δεν κινδυνεύει από τον αέρα, ενώ μια επίσης πρακτική ιδέα είναι να κολλήσετε 2-3 τέτοιους φάρους πάνω σε ένα κομμάτι ακατέργαστου ξύλου ή φαρδύ θαλασσόξυλο, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα ενιαίο διακοσμητικό μεγαλύτερου μεγέθους που ταυτόχρονα θα έχει μεγαλύτερη σταθερότητα. Καλή επιτυχία!