Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Σολομός φιλέτο μαριναρισμένος

Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα σολομού (περίπου 800γρ)
αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
½ φλιτζάνι βότκα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
πιπέρι μαύρο σε κόκκους

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο τάπερ τα υλικά για τη μαρινάδα και τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα σολομού, τα οποία έχετε πλύνει. Ανακινείτε καλά το τάπερ για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια σολομού με τη μαρινάδα και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες. Στραγγίζετε το σολομό από τη μαρινάδα του και τοποθετείτε τα κομμάτια μέσα σε πυρέξ, ρίχνοντας και 2-3 κουταλιές από τη μαρινάδα. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σας για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του φιλέτου). Σερβίρετε ζεστό και συνοδεύεται πολύ ωραία με ψητά λαχανικά και αρωματικό ρύζι. Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου