Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Inspirational Πίνακας για τον τοίχο!




Η διακόσμηση με ανακύκλωση παλιών παλετών φαίνεται να έχει ατελείωτες εφαρμογές!

Κατά καιρούς, είχα «σκοντάψει» σε κάποιες ιδέες αξιοποίησής τους για τη διακόσμηση των τοίχων με τη μορφή ενός απλού πίνακα, στον οποίο αναγράφονται Inspirational μηνύματα, δηλαδή μηνύματα, ρητά, εκφράσεις που εμπνέουν και εκφράζουν κάτι σημαντικό για αυτόν που έχει τον πίνακα στον χώρο του.

Απλά στη λογική κατασκευής και με έντονο vintage ύφος, τα “pallet signs” όπως τα αναφέρουν, έχουν κάτι πολύ προσωπικό, κάτι δικό σας και δίνουν στο χώρο ένα «χαρακτήρα» που σας εκφράζει.





Ας δούμε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε το δικό σας!

Τι θα χρειαστείτε:
• μία παλέτα
• γυαλόχαρτο
• λούστρο για ξύλο
• μπογιά σε xρώματα της αρεσκείας σας
• πινέλα

Πώς θα τη φτιάξετε:

Αποσυνθέστε την παλέτα σας και καρφώστε τα σανίδια της έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα ξύλινο «καμβά» στις διαστάσεις που θέλετε.



Δεύτερη επιλογή σας, αν η παλέτα είναι στις διαστάσεις που θέλετε, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως έχει.

Εναλλακτικά, μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε τη βάση του πίνακα, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε ξύλινα σανίδια έχετε στη διάθεσή σας και στερεώνοντάς τα, καρφώνοντάς τα μεταξύ τους από την πίσω πλευρά με 4 ξύλα- σαν ένα ξύλινο πλαίσιο. Για παράδειγμα στο blueeyedyonder.blogspot.com για να φτιάξουν τον ξύλινο καμβά χρησιμοποίησαν παλιά ξύλα στήριξης στρώματος (από κρεβάτι).

Αν θέλετε ο πίνακας να έχει ένα φυσικό χρώμα ξύλου, λουστράρετε τα ξύλα για να τονίσετε το χρώμα τους και να τα προστατεύσετε.



Μπορείτε όμως και να βάψετε τον πίνακα σε κάποιο άλλο χρώμα, πχ λευκό, όπως στο παρακάτω παράδειγμα.



Αφού στεγνώσει, μπορείτε να πειραματιστείτε με ακρυλικές μπογές, προσθέτοντας χρωματιστές πινελιές και τρίβοντας το χρώμα στη συνέχεια με το γυαλόχαρτο, έτσι ώστε να έχετε ένα πιο ιδιαίτερο vintage αποτέλεσμα.

Όταν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της εμφάνισης του ξύλινου πίνακα, μπορείτε να προχωρήσετε στη σχεδίαση του μηνύματος της αρεσκείας σας. Διαλέξτε κάτι που σας εκφράζει, κάτι που λέει κάτι για εσάς, που σας εμπνέει. Στη συνέχεια, υπολογίστε το χώρο που χρειάζεστε και προχωρήστε στη σχεδίαση του στον «ξύλινο καμβά» χρησιμοποιώντας stencil, ή αν έχετε εμπιστοσύνη στο χέρι σας... απλά χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.



Εσείς, αν θα φτιάχνατε το project, τι inspirational μήνυμα θα επιλέγατε ν' αναγράψετε;

(Πηγή: design-district.gr)

11 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα! Σαν μήνυμα ίσως να μην έγραφα κάτι μόνιμο, αλλά κατά καιρούς να έγραφα κάτι διαφορετικό και επίκαιρο.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελενα μου, καλησπέρα!
    Όμορφη ιδέα για ανακύκλωση, νομίζω όμως ότι σε λιγάκι θα τις καίνε στα τζάκια για να ζεσταθούν...χα χα χα!!!!!!!!!Βρε που μας κατάντησαν.......Σε λιγάκι δεν θα υπάρχουν πεταμένες παλέτες........
    Καλό ΣΒΚ και πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλενά μου καλημέρα
    δεν παιρνώ συχνά με έχει φάει το φβ (χαχα)
    η ιδέα είναι τέλεια (κοινοποιώ)
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elenaki
    πίστεψέ με λιγουρεύω τις παλέτες που βλέπω καθημερινά παραπεταμένες,αλλά επειδή στα μεγάλα πρότζεκτ δε τα καταφέρνω χωρίς βοήθεια και για το έτερον ήμισυ άστο...λυπάμαι που τόσες χρήσεις τους πάνε χαμένες.
    Πράγματι πολλαπλές οι επιλογές χρησιμότητας και διακόσμησης.
    Φιλιά πολλά Καλό Σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο άρθρο έλενα!!Καλό σ/κ!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ βλέπω παλέτες πεταμένες και σκέφτομαι τι κρίμα να προσπεράσω και να μην κάνω άλλο ένα μεγαλούργημα (......!)Απλά δεν το έχω καθόλου με τα τρυπάνια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι' εγώ τις κοιτάζω τις παλέτες και τις λιγουρεύομαι αλλά δεν έχω πάρει καμιά να της αλλάξω την πίστη!!!!!!!! Ωραία ιδέα αυτή με τα μηνύματα!!!
    Φιλιά και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βρε που μας κατάντησαν....όλα θα τα καίμε σε λίγο.Εγώ τις χρησιμοποιώ για να βάζω ξύλα επάνω,αφού έβαλα ξυλολέβητα.Πάντως καλή η ιδέα σου Φιλία μου
    πολλά φιλιά και καλό βράδυ-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ωχ...Ελενα ήθελα να γράψω..έχω και την Φιλία ανοιχτή...χιχι
    σόρυ-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή