Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Κασκόλ με πλεξούδες!



Ο καιρός το σηκώνει, επιτέλους! Εάν δεν έχεις όρεξη να βγάλεις τις βελόνες σου να πλέξεις, εμείς βρήκαμε και σου προτείνουμε μια ιδέα για γρήγορο και εύκολο κασκόλ με πλεξούδες. Ναι, πλεξούδες! Με μια απλή κρεμάστρα για παντελόνια και αρκετό χοντρό νήμα πλεξίματος μπορείς να φτιάξεις το δικό σου κασκολάκι μέσα σε 10 λεπτά! Την ιδέα την βρήκαμε στο www.girllovesglam.com. Δες τις οδηγίες!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

- Χοντρό νήμα (chunky) σε χρώμα και ποιότητα της επιλογής σου (ιδανικά σε 2 διαφορετικά χρώματα)
- Λαστιχάκια
- Κρεμάστρα για παντελόνια
- Σουέντ κορδόνι

Οι οδηγίες είναι λίγο πολύ περιττές, αλλά θα σου δώσουμε τα βασικά για να ξέρεις τι κάνεις.

Ξεκινάς κόβωντας 8 κορδόνια του 1.50 μέτρου από το ένα χρώμα. Τα δένεις μαζί με ένα λαστιχάκι. Επαναλαμβάνεις το ίδιο άλλες 2 φορές. Τώρα έχεις 3 δεματάκια. Τα πιάνεις στην κρεμάστρα όπως δείχνει στις φωτογραφίες του άρθρου και ξεκινάς να πλέκεις μια πλεξούδα. Πιάνεις κάτω κάτω με ένα λαστιχάκι, όπως ακριβώς θα έκανες με τα μαλλιά σου. Σκοπός είναι η πλεξούδα να είναι αραιή και χαλαρή και ιδανικά ομοιόμορφη σε όλα τα σημεία της.

Κάνεις ακριβώς το ίδιο με το δεύτερο χρώμα σου, μόνο που αυτή τη φορά περνάς το ένα από τα τρία δεματάκια της πλεξούδας και μέσα από την διπλανή έτοιμη πλεξούδα. Νομίζω οτι ακούγεται πολύ πιο πολύπλοκο από ό,τι φαίνεται στις φωτογραφίες στο www.girllovesglam.com.

Συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο μέχρι να έχεις συνολικά 5 πλεξούδες.

Άπλωσε κάτω σε μια επίπεδη επιφάνεια το πλεξουδοκασκώλ σου και κόψε με το ψαλίδι ό,τι νήματα περισσεύουν.

Μπορείς εάν θέλεις να αντικαταστήσεις τα λαστιχάκια σου με λίγο σουέντ κορδόνι για πιο φινιρισμένο αποτέλεσμα. Έτοιμο το κασκωλάκι σου!! Μεγιά και χαρά σου!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

5 σχόλια: