Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πως να μεταφέρετε οποιαδήποτε φωτογραφία πάνω σε ξύλο!



Πόσες φορές βλέπουμε τυπωμένες φωτογραφίες και εικόνες πάνω σε ξύλο και φυσικά έχουμε την εντύπωση ότι έχει γίνει με επαγγελματικό εξοπλισμό! Ή χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά που πολλές φορές είναι ασύμφορα οικονομικά. Επειδή εδώ μας αρέσουν οι οικονομικές, εύκολες αλλά όμορφες κατασκευές σήμερα είναι η μέρα σας!!!

Τώρα μπορείτε να το κάνετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας με μόνο υλικά, κηρόχαρτο (waxed paper) -Εκτυπωτής inject (ναι αυτόν που έχετε στο ράφι στο σπίτι σας και τυπώνετε), μία κάρτα (τύπου πιστωτική) και πολύ έμπνευση!



Για αρχή κόψτε μερικά χαρτιά στο μέγεθος Α4 για να χωράνε στον εκτυπωτή. Στη συνέχεια βρείτε ένα ωραίο ξύλο με λεία επιφάνεια. Εάν θέλετε κάντε μερικά δοκιμαστικά σε διάφορα ξύλα πριν φτιάξετε το πρώτο σας "καλό".



Βρείτε μία εικόνα που σας αρέσει σε υψηλή ανάλυση.



Στη συνέχεια με ένα πρόγραμμα γραφικών αναστρέψτε την εικόνα (reverse). Εαν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε ψάξτε το στο google. Αυτο το κάνουμε για να αποτυπωθεί κανονικά πάνω στο ξύλο. Τυπώστε!Βγάλτε το χαρτί με προσοχή μην σας χαλάσει το σχέδιο. Φυσικά δεν το αγγίζουμε.



Τοποθετήστε το χαρτί πάνω στο ξύλο και μην το κουνήσετε γιατί θα κάνει μουντζούρα και μετά θα κλαίτε για την γκαντεμιά σας και από τα κλάματα θα γίνει χειρότερη μουντζούρα!!!



Κρατώντας σταθερή και σφιχτά το χαρτί πάνω στο ξύλο αρχίζετε να τρίβετε το σχέδιο με την άκρη της κάρτας έτσι ώστε να περαστεί όσο περισσότερο μελάνι γίνεται στο ξύλο. Τρίψτε δυνατά αλλά μην το σκίσετε το χαρτί κιόλας! Ανασηκώστε λίγο το χαρτί και δείτε εάν το αποτέλεσμα σας αρέσει. Εάν όχι συνεχίστε το τρίψιμο!



Όταν πλέον είσαστε σίγουροι ότι έχει περαστεί το περισσότερο μελάνι στο ξύλο ετοιμαστείτε να φωνάξετε κάποιον. Θα ενθουσιαστείτε τόσο πολύ με το αποτέλεσμα που θα θέλετε να δείτε τον ενθουσιασμό και σε άλλα πρόσωπα!



Η τeχνική αυτή είναι super για σανίδες, παλέτες, κιβώτια και γενικότερα μη φινιρισμένα ξύλα. Μόλις τελειώσετε μην ξεχάσετε να περάσετε ένα βερνικάκι για να ασφαλίσετε το έργο σας!



(Πηγή: www.toftiaxa.gr)

9 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι το έψαχνα και εγώ Ελενα και μου αρέσει πολύ !! Θα το δοκιμάσω !!!!
    Καλή εβδομάδα με φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό! Μοιαζει σα να έχει τυπωθαι στο ξύλο και έχει απλά φυγει το χρώμα από το χρόνο που πέρασε!
    Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έψαχνα το έψαχνα αλλά δεν έβρισκα άκρη...... αλλά εσύ με ένοιωσες και έκανες την ανάρτηση στην πιο κατάλληλη στιγμή....Ευχαριστώ!!!! Καληνύχτα με ένα φιλάκι ευγνωμοσύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε το πιστεύω!!!1
    Τόσο απλό και τόσο ωραίο!
    Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιδέα είναι αυτό πού χρειάζομαι και ευχαριστώ.Το έψαξα αλλά πού θα βρώ κηρόχαρτο .
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιδέα είναι αυτό πού χρειάζομαι και ευχαριστώ.Το έψαξα αλλά πού θα βρώ κηρόχαρτο .
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή