Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Gingerbread Μπισκότα



Τα κατεξοχήν γιορτινά μπισκότα, όπως είναι γνωστά στον δυτικό κόσμο, αλλά με ελληνικές πινελιές! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και θα στολίσουν με τον καλύτερο τρόπο το γιορτινό σαςς τραπέζι (συνταγή από mikrikouzina.blogspot.com)

Τι θα χρειαστείτε: Κουπ πατ σε σχήμα ανθρωπάκι (μικρές φόρμες που κόβουν τη ζύμη), 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου, 50 γρ. μαύρη ζάχαρη, ¼ κούπας πετιμέζι, 1 αυγό, ½ κ. γ. τριμμένο γαρίφαλο, ½ κ. γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο, ½ κ. γ. τριμμένη κανέλα, 1 κ. γ. τριμμένο τζίντζερ (σκόνη), ½ κ. γ. σόδα, ½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ, 270 γρ. για όλες τις χρήσεις 

Για το στόλισμα: 1 κούπα άχνη ζάχαρη και 2 κ. σ. γάλα 

Εκτέλεση: Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε για λίγα λεπτά με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το πετιμέζι. Προσθέτετε το αυγό μαζί με λίγο από το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα. Συνεχίζετε με τους γάντζους του μίξερ -ή με το χέρι- και προσθέτετε τα μυρωδικά και το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεμένο με τη σόδα και το μπέκιν πάουντερ. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς -σε πάνω κάτω αντιστάσεις- και ανεβάζετε τη σχάρα του φούρνου ψηλά. Ανοίγετε φύλλο με τα χέρια ή με πλάστη, πάχους μισού εκατοστού και κόβετε με κουπ πατ τα μπισκοτάκια σας. Όσο φύλλο μένει, το ξαναπλάθετε και κόβετε πάλι μπισκοτάκια. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Τοποθετείτε τα μπισκότα. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Καλή επιτυχία και Καλές Γιορτές! 

3 σχόλια:

  1. Είχα σκοπό να κάνω όμως..η τυχερούλα πριν λίγο μου έφεραν δωράκι μία πιατέλα!Θαυμάσια τα διακόσμησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα σκοπό να κάνω όμως..η τυχερούλα πριν λίγο μου έφεραν δωράκι μία πιατέλα!Θαυμάσια τα διακόσμησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ░░░░ _▄▄_░░░░. ⋱ ⋮ ⋰*░░
    ░░░░.(◑ჴ◑)░░░░.⋯ ✰ ⋯.░░
    ░░░░..▶★◀░░░░. ⋰ ⋮ ⋱.░░
    ░░..↺(_____)↺░
    ░░░..(______)░
    ✿ ◕ ‿ ◕ ✿✿ ◕ ‿ ◕ ✿✿ ◕
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ,ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή