Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η δύναμη της θετικής σκέψης λειτουργεί!




Μπορεί να έχει γίνει ενοχλητικά της μόδας η επίκληση της «θετικής σκέψης» και κυρίως της «θετικής ενέργειας», μπορεί ακόμη και να έχει γίνει σλόγκαν, αλλά πραγματικά έχει σημασία. Το 90% των ανθρώπων αυξάνει την παραγωγικότητά του όταν βρίσκεται ανάμεσα σε «θετικούς» ανθρώπους. Ιατρικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι καλές σκέψεις μπορεί να αυξήσουν το προσδώκιμο της ζωής ως και κατά δέκα χρόνια! Αντί να αναλώνεστε με εκείνα που πήγαν στραβά, σκεφτείτε εκείνα που πήγαν καλά. Οι μικρές επιτυχίες, γεννούν μεγαλύτερες!

Επτά κίνητρα που θα σας βοηθήσουν να δείτε τα πράγματα λίγο πιο θετικά.....  

Θέστε ένα νέο στόχο από Δευτέρα. Η έναρξη της εβδομάδας δίνει σε μικρότερη αλλά πιο συχνή δόση την αίσθηση της νέας αρχής που δίνει η πρώτη μέρα του χρόνου.

Πριν ή μετά; Αν έχετε δίλημμα για το πότε πρέπει να κάνετε κάτι, επιλέξτε την αρχή της μέρας. Συνήθως τέτοια διλήμματα έχουμε για κάτι που δεν μας ευχαριστεί ιδιαίτερα, οπότε λειτουργήστε με την αρχή «να ξεμπερδεύω μια ώρα αρχύτερα».

Με το μαλακό. Η δυσκολία δεν είναι μόνο να αρχίσεις κάτι, αλλά να το ολοκληρώσεις. Όταν νιώθεις ότι η αφοσίωσή σου σε εγκαταλείπει, κάνε ένα διάλειμμα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ξαναδεί το στόχο χωριστά από την προσπάθεια.

Είναι πολλά τα λεφτά! Και φυσικά δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Η επένδυση χρημάτων σε ένα στόχο έχει λειτουργήσει επανειλημμένως ως κίνητρο για την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας, άσχετα αν αυτό δεν μας τιμά και ιδιαίτερα.

Βρείτε μια επωδό και… ο Θεός βοηθός. Υποθέτουμε ότι ένα εμπόδιο σας φέρνει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Μια αγαπημένη φράση του τύπου «κάθε εμπόδιο για καλό» ή «ουδέν κακόν αμιγές καλού» βοηθάει στον αυτοέλεγχο. Φροντίστε μόνο να την επαναλαμβάνετε χαμηλόφωνα για να μην έχετε άλλα!

Κάντε το απολαυστικό. Δυσκολεύεστε να βρείτε κίνητρο σήμερα; Κάντε παράλληλα με την υποχρέωση και κάτι ευχάριστο. Είστε σε κάποια αναμονή; Μιλήστε στο κινητό με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Πρέπει να κάνετε μια ώρα διάδρομο; Συντονιστείτε με το αγαπημένο σας ραδιόφωνο.

Επιδιώξτε ένα μπράβο! Σύμφωνα με έρευνα, οι επαγγελματίες που, εκτός από οικονομικά ή άλλα τεχνικής φύσεως κίνητρα, έπαιρναν και ηθικές επιβραβεύσεις ήταν πολύ πιο ευχαριστημένοι και παραγωγικοί. Το ίδιο να κάνετε και αν είστε στη θέση του κριτή.

(Πηγή: http://www.jenny.gr)

14 σχόλια:

  1. Αχ τι ωραία όλα αυτά Ελενάκι μου!!
    Γενικά προσπαθώ να σκέφτομαι αισιόδοξα και να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά δυστυχώς αυτό για πολλούς ανθρώπους είναι αρκετά δύσκολο!
    Οι θετικές σκέψεις σίγουρα βοηθούν πάντα!
    Και οι στόχοι που βάζουμε στην ζωή μας αλλά και η προσπάθεια να τους πετύχουμε, βοηθάνε σημαντικά!
    Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις, συμφωνώ απόλυτα Ελενάκι μου! Και γω πάντα προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά, να χαμογελάω....και να κάνω ότι μπορώ καλύτερο!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ! ΠΟΥ ΛΕΝΕ......ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ....
    ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ , ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ!!!
    ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ...Η ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ...ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΕΡΙΑ...ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ; ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ; ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΗΦΑΓΟΙ...ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ...ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Εφάκι μου, έχεις απόλυτο δίκιο! Κάθε εμπόδιο για καλό.... και γω το λέω συχνά αυτό! Πρέπει να χαιρόμαστε που έχουμε την οικογένειά μας, τους φίλους μας και είμαστε υγιείς... όλα τ'άλλα θα'ρθουν!! Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. αν μη τί άλλο εμφύσησες ένα αισιόδοξο αεράκι μ αυτή την ανάρτηση.
    καλό βραδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά κούκλα μου! Νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα!Με γέμισες αισιοδοξία με αυτή την ανάρτηση!Να είσαι καλά!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Σπυριδούλα μου... πολύ χαίρομαι που γέμισε η μέρα σου μ'αισιοδοξία και χαρά!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Elena, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, και που δεν ξέρουμε πόσο ακόμα δύσκολες θα γίνουν, οι συμβουλές σου είναι αισιόδοξα μηνύματα, για όλους μας. Όπως λέει και η Έλενα, προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά ως γνωστόν δεν είναι πάντα εύκολο. Θετική σκέψη λοιπόν και.... ο Θεός βοηθός.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ειρήνη μου για τα όμορφα λόγια σου... συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Και γω προσπαθώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και πιστεύω ότι τα καλύτερα θα'ρθούν!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα και καλό μήνα έλενά μου!Είμαι υπέρ της θετικής σκέψης, πάντα αισιοδοξία!!!!!!!!Πολύ ωραία ανάρτηση!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελενάκι μου και καλό μήνα! Πάντα με αισιοδοξία, θετική σκέψη και πολλά χαμόγελα!! :-) Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία ανάρτηση, Έλενα και πολύ χρήσιμη. Μας χρειάζεται εκτός από την δική μας λογική και η λογική κάποιου άλλου, όταν η δική μας κολλάει! Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Ελενάκι μου....σ'ευχαριστώ! Πάντα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα θετικά και με χαμόγελο!! Φιλιά!

      Διαγραφή