Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αύγουστος.... με διπλή πανσέληνο!!




Όχι μία αλλά δύο Πανσελήνους μας επιφυλλάσει ο φετινός Αύγουστος. Το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς θα μας τιμήσει διπλά κάτι που συμβαίνει σύμφωνα με τους ειδικούς κάτα μέσο όρο κάθε 2,66 χρόνια, αν και το προηγούμενο ήταν πριν απο 4 χρόνια και το επόμενο αναμένεται το 2015.

Το πρώτο φεγγάρι λοιπόν θα φωτίσει τον ουρανό μας την 1η Αυγούστου, ενώ το δεύτερο στις 31 Αυγούστου το οποίο σύμφωνα με το ημερόλογιο αφού είναι δεύτερο ονομάζεται «Blue moon.»

Αν και δεν αναμένεται να έχει διαφορές απο την συνηθισμένη πανσέληνο, κάποιες συνθήκες μπορεί να αλλάξουν τον χρωματισμό της επιφάνειας του. Εάν π.χ. προκύψουν φωτιές στα δάση ή εκρήξεις ηφαιστείων είναι πιθανόν το φεγγάρι να αποκτήσει μπλέ ή μωβ αποχρώσεις, εξαιτίας του καπνού και της στάχτης στην ατμόσσφαιρα της γης.

Όπως και να έχει πάντως, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα μπορούμε να απολαύσουμε δύο φορές το πιο όμορφο φεγγάρι της χρονιάς το οποίο θα δούμε να ζωγραφίζετε στα γαλανά νερά της χώρας μας!

5 σχόλια:

  1. ΠΡΆΓΜΑΤΙ ήταν ένα ΥΠΕΕΕΡΟΧΟ φεγγάρι,που παρά τις φωτιές που λυσσωδώς έκαιγαν το Μησί ήταν ένας πορτοκαλής ολοστρόγγυλος δίσκος,όλο πάθος!
    Πάμε για το επόμενο τώρα...
    Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου, οι φωτιές το καλοκαίρι σ'όλη την Ελλάδα είναι εφιαλτικές.... Ελπίζω να'στε όλοι καλά και να μην είχατε ιδιαίτερα προβλήματα! Το φεγγάρι στις 31 Αυγούστου που είναι μπλε, πιστεύω ότι θα'ναι μαγευτικό!! Πολλά φιλάκια! :-)

      Διαγραφή
  2. Αν σου πω ότι διάβασα προχθές για μια συναυλία που θα γίνεις στις 31 υπό το φως της πανσελήνου και είπα... καλά μα τι λένε,αφού πρχθές είχε πανσέληνο,χιιχι! Τώρα μου έδωσες την απάντηση. Δεν υπάρχει ωραιότερο φεγγάρι από το αυγουστιάτικο!!! Σε φιλώ. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τ'αυγουστιάτικα φεγγάρια κούκλα μου είναι πιο μεγάλα, πιο ρομαντικά και πιο μαγικά!! Ελπίζω να πας στην συναυλία και ν'απολαύσεις μια υπέροχη βραδιά! Πολλά φιλάκια! :-)

      Διαγραφή
  3. καλό υπόλοιπο καλοκαίρι γλυκιά μου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή