Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινά φύλλα... με κόλλα ντεκουπάζ!




Αυτή την εβδομάδα βρήκα μια ιδέα που θα σε ενθουσιάσει! Πρόκειται περισσότερο για συμβουλή, παρά για ολοκληρωμένο project και η πηγή είναι το http://www.madiganmade.com/2012/10/how-to-preserve-fall-leaves.html. Δες πως μπορείς να διατηρήσεις τα φθινοπωρινά φύλλα με λίγη κόλλα ντεκουπάζ και ένα πινέλο και να φέρεις το φθινόπωρο στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Η Shannon, λοιπόν, έκανε το εξής: Βγήκε για μια βόλτα από το σπίτι της και μάζεψε φθινοπωρινά φύλλα, τα οποία ήθελε να χρησιμοποιήσει στις χειροτεχνίες της.

Τώρα θα μου πεις, εσύ που μένεις στο κέντρο της πόλης, που θα βρεις φθινοπωρινά φύλλα; Ίσως σε κάποια βόλτα σε πάρκο ή κήπο το Σαββατοκύριακο να σου δώσει την ευκαιρία να μαζέψεις φύλλα, παρόλο που μένεις μακριά από τη φύση.

Και ερχόμαστε στο "πρόβλημα". Πώς μπορείς να διατηρήσεις τα φύλλα που έχεις μαζέψει, ώστε να μην ξεραθούν και να μην χάσουν το χρώμα τους; Μην ξεχνάς ότι τα φύλλα αυτή την εποχή πέφτουν από τα δέντρα και μαραίνονται και ξεραίνονται πολύ πιο εύκολα...

Η Shannon αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα. Χρησιμοποίησε κόλλα ντεκουπάζ για να διατηρήσει τα φύλλα στην κατάσταση που ήθελε για να τα χρησιμοποιήσει στη διακόσμηση του σπιτιού της. Με ένα πινέλο/ σφουγγαράκι και μπόλικη κόλλα ντεκουπάζ πέρασε πρώτα τη μια πλευρά των φύλλων, τα άφησε να στεγνώσουν και ύστερα πέρασε και την άλλη. Και όπως γράφει και η ίδια στην σελίδα της το πείραμα πέτυχε! Τα φύλλα διατήρησαν το χρώμα και τη "φρεσκάδα" τους!



Γιατί κόλλα ντεκουπάζ θα ρωτήσεις... η κόλλα ντεκουπάζ έχει την ιδιότητα να σφραγίζει το χαρτί, ή την χαρτοπετσέτα ώστε να μην περνάει τίποτα. Έτσι, σφραγίζει και την υγρασία του φύλλου και την κρατά φυλακισμένη. Οπότε θα πρέπει να κάνεις αυτή τη διαδικασία αμέσως μόλις μαζέψεις τα φύλλα, χωρίς να τα αφήσεις να ξεραθούν καθόλου!

Τι θα τα κάνεις μετά; Μα οι επιλογές είναι αμέτρητες. Η Shannon διάλεξε να γεμίσει με φύλλα ένα διάφανο μπολ και να δώσει φθινοπωρινό χρώμα στο σπίτι της. Εναλλακτικά, σκεφτόταν να φτιάξει διακοσμητικά γιρλάντα με τα φύλλα και λίγο σκοινί. Εσύ μάζεψε τα φύλλα, πέρασέ τα με την κόλλα και άφησε τη φαντασία να σε οδηγήσει! Καλή διασκέδαση!!

(Πηγή: http://www.ftiaxto.gr)

17 σχόλια:

  1. Είναι πολύ καλή ιδέα, θα την δοκιμάσω.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη ιδέα !!! Αύριο κι όλας θα μαζέψω φύλλα για να τα φτιάξω! Ευχαριστούμε Έλενα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια ιδέα!! Πρωί πρωί αύριο παίρνω τη σακουλίτσα μου και τρέχω για αναζήτηση φύλλων!!!!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξυπνη η ιδέα της!
    Και τι όμορφο ντεκόρ τα φθινοπωρινά φύλλα για να στολίσουμε το σπίτι μας!
    Φιλιά Ελενάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καταπληκτικό! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας! Πραγματικά η διατήρηση των φύλλων είναι πρόβλημα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ιδέα!Ό,τι πρέπει για να τα κολλήσουμε μετά σε ένα στεφάνι για την εξώπορτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα τελεια ιδεα!!!!! Παω εξω για φυλλα!!!!
    Η κολλα atlacol κανει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση.... Ευχαριστούμε!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα!!!!!! Ελένη εγώ δοκίμασα. Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά, σε άλλα φύλλα παρέμεινε το χρώμα κι άλλα κιτρίνισαν τελείως. Ομως διατηρούνται ζωντανά. Δεν ξεραίνονται δηλαδή και δεν τρίβονται...Ισως παίζει ρόλο η ποιότητα του φύλλου ή το είδος του φυτού. Ας κάνουμε όλες τις δοκιμές μας και τα ξαναλέμε πάλι!!! Καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολυ ομορφη ιδεα θα το δοκιμασω!!Παντως εγω εχω κανει κανει 3 πινακες με φυλλα τα κολλησα οπως ηταν φρεσκα με ατλακολ και μετα τα περασα με βερνικι νερου ματ.Δεν εχουν παθει τιποτα.Φιλια πολλα Ελενη μου κι ευχαριστουμε πολυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οοο..πανεξυπνη ιδεα!!!!!!!!
    θα το κανω σιγουρα!!!!!!!!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου αρέσει πολύ η ιδέα!Αρα και τα πρασινα φυλα και τα λουλουδια να διατηρουνται ετσι.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή