Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Spa στο σπίτι!


Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών και πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας όπως του αξίζει!! Εύκολα, οικονομικά και στην άνεση του σπιτιού μας!



Η προετοιμασία
Τακτοποιήστε το χώρο του μπάνιου σας. Βάλτε μουσική spa με ήχους της φύσης και ανάψτε κεριά με αιθέρια έλαια. Γεμίζουν το χώρο σας με αρωματικές νότες και χαρίζουν ατμόσφαιρα στο μπάνιο.

Στον ατμό
Κλείστε την πόρτα του μπάνιου και γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό ή ανοίξτε λίγο το ντους. Μόλις έχετε φτιάξει ένα μίνι χαμάμ! Ο ατμός εκτός του ότι χαλαρώνει ταυτόχρονα προετοιμάζει την επιδερμίδα σας για μια σειρά από περιποιήσεις όπως, απολέπιση και βαθύς καθαρισμός τους σώματος αλλά και πεντικιούρ-μανικιούρ.
Τώρα το νερό της μπανιέρας πρέπει να είναι χλιαρό. Βάλτε μέσα άλατα μπάνιου και βυθιστείτε εκεί για 10 λεπτά. Προτιμήστε τα φυσικά άλατα και χρησιμοποιήστε και λίγη ποσότητα για να κάνετε απολέπιση στην επιδερμίδα του σώματός σας. Βγείτε από το μπάνιο και σκουπιστείτε ταμπονατιστά.
Εάν είστε μόνη αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε αποτρίχωση είτε με κερί είτε οποιαδήποτε άλλη σπιτική μέθοδο ακολουθείτε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει στο τέλος να κάνετε μασάζ στο σώμα σας με μια λοσιόν ή λάδι σώματος.
Τώρα που το δέρμα σας είναι μαλακό κάντε ένα μίνι πεντικιούρ τρίβοντας με αλαφρόπετρα τις φτέρνες και τα σκληρά σημεία στα πόδια. Λιμάρτε τα νύχια σας και απλώστε τους λάδι ενυδάτωσης.

Στο πρόσωπο τώρα! Εάν η εβδομάδα είχε ένταση σας προτείνω τις homemade antistress κομπρέσες: Σε ένα μπολ προσθέστε ζεστό νερό και λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Βάλτε μέσα μια μικρή πετσέτα και στη συνέχεια, τοποθετήστε τις κομπρέσες στο πρόσωπο και στο λαιμό παίρνοντας βαθιές αναπνοές. Επαναλάβετε τρεις φορές.

Και τώρα λίγη αρωματοθεραπεία: Προσθέστε σε ένα μπολ με καθαρό, χλιαρό νερό μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο νερολί ή ylang-ylang που χαρίζουν ένα συναίσθημα ευεξίας (βάλτε λίγη χαλαρή μουσική με ήχους της φύσης και πάρτε βαθιές αναπνοές).
Ξεκινήστε ένα καλό, καθαρισμό προσώπου. Η «εμπειρία spa» εξαρτάται πολύ από τις μυρωδιές (και οι όμορφες, καθαρές μυρωδιές της φύσης θα αρέσουν πολύ και στον σύντροφο σας). Καθαρίστε υπολείμματα μακιγιάζ με μια λοσιόν και επιλέξτε λοιπόν ένα scrub προσώπου με φυσικά συστατικά ώστε να απομακρύνετε από το πρόσωπό σας τα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια, κάντε μια μάσκα ενυδάτωσης. Επιλέξτε μια ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και με δροσερά συστατικά. Μην ξεχάσετε στο τέλος να απλώσετε κανονικά την κρέμα ματιών σας.

Για ένα πλήρες home spa:
Χρησιμοποιήστε το φυσικό σφουγγάρι απολέπισης.
Μερικοί το προτιμούν καυτό αλλά εσείς καλύτερα να το αποφύγετε γιατί το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα.
Πολύ καλή απολέπιση προσώπου κάνει το mulsim sponge ή σφουγγάρι απολέπισης για το πρόσωπο¨.
Κάτι σας λείπει; Δεν πειράζει φτιάξτε τα δικά σας καλλυντικά μ'αυτές τις Συνταγές Ομορφιάς!

(http://www.facebook.com/groups/377024562117/ )

14 σχόλια:

  1. θα το ακολουθήσω βήμα-βήμα το home spa και θα σου πω εντυπώσεις!! τέλειο post!!!καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Έλλη μου...σ'ευχαριστώ πολύ! Να το κάνεις το spa και αν θέλεις να φτιάξεις και εύκολες συνταγές ομορφιάς με υλικά που'χεις στο σπίτι!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Ε λοιπόν θα πρέπει να τους διώξω όλους μια μέρα από το σπίτι και να χωθώ στο μπάνιο όλη τη μέρα για spa.
    Φιλιά, καλή Πρωτομαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Έλενα μου! Να του διώξεις όλους... χα-χα-χα και γω το ίδιο θα κάνω για να βρω λίγη ηρεμία!! Να'χεις μια υπέροχη πρωτομαγιά, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Είμαι μέσα στην ωραία ιδέα που μας προτείνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα εφαρμόσω τις συμβουλές σου, ένα πρωινό, που θα είναι η μικρή στο σχολείο και ο σύζυγος στη δουλειά. Μια μέρα που θα έχω ηρεμία δηλαδή, να βάλω τις φυσικές μου μασκούλες, την χειροποίητη κρεμούλα μου, να πλυθώ με το σπιτικό σαπουνάκι μου, αυτό της καλέντουλας, θα κάνω ένα δέρμα....!!!! Βελούδο!
    Καλή εβδομάδα και καλή Πρωτομαγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα Ειρήνη μου! Μόλις βρεις χρόνο να το κάνεις....και μετά να δεις τι υπέροχο δερματάκι θα'χεις και θα'σαι πανέτοιμη για το καλοκαιράκι!! Να περάσετε μια χαρούμενη πρωτομαγιά, φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Μου "έκλεψες" την ιδέα! :Ρ
    Πολύ ωραίο post! :) Σκεφτόμουν κι εγώ να ανεβάσω κάτι ανάλογο κάποια στιγμή!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα-χα-χα Μπήκα στο μυαλό σου και την έκλεψα!! χα-χα Ν'ανεβάσεις και συ μια ανάλογη ανάρτηση...είναι ωραία να ανταλλάσσουμε μικρά μυστικά ομορφιάς! Να'χεις μια όμορφη πρωτομαγιά, φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχο ποστ :) Κάνω κάτι παρόμοιο συχνά γιατί λατρεύω να χαλαρώνω στο μπάνιο!!
    Πέρνα μια βολτούλα από το blogaki μου γιατί έχω έναν μικρό διαγωνισμό..
    http://notebookofclaire.blogspot.com/2012/04/my-first-giveaway.html

    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Κλαίρη μου! Και μένα μ'αρέσει να φροντίζω τον εαυτό μου και να χαλαρώνω!! Έρχομαι στο μπλογκοσπιτάκι σου, να δω τον διαγωνισμό! Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Μόνο που το διάβασα χαλάρωσα.Είναι ωραίο ν'αφιερώνουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας.Καλή πρωτομαγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις Άννα μου... Καλή πρωτομαγιά, να περάσεις υπέροχα! Φιλάκια!!

      Διαγραφή