Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί!



Υλικά: (για 60 μέτρια κουλουράκια:) 750 γρ (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό, ½ φακελάκι baking powder, ½ κουταλάκι σόδα, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

Εκτέλεση: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι.Προσθέτουμε το κρασί, το baking, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.Ανακατεύουμε ελαφρά.Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια, τα αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσα γιατί φουσκώνουν αρκετά.Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

  1. Φαίνονται νοστιμότατα κι εύκολα! Μάλλον θα τα δοκιμάσω! Εχεις υπέροχο blog!
    Olga@Stardust
    Υ.Γ.: η νέα σου follower!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Όλγα μου, να΄σαι καλά! Θα'ρθω και από το δικό σου blog και ελπίζω να τα λέμε συχνά! Φιλιά!

      Διαγραφή