Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Έξυπνα και εύκολα χειροποίητα δώρα!


Καλημέρα σ'όλη την όμορφη μπλογκογειτονιά! Τι καλύτερο για φέτος τα Χριστούγεννα απ'το να προσφέρετε στους φίλους και στους αγαπημένους σας, έξυπνα χειροποίητα δώρα.... Οι μέρες όμως, αν και γιορτινές, δεν είναι για έξοδα και το μόνο σίγουρο είναι ότι τα καλύτερα δώρα είναι αυτά που φτιάχνουμε μόνοι μας. Έχω να σας προτείνω μερικές υπέροχες ιδέες για πρωτότυπα δώρα, που σίγουρα θα τους μείνουν αξέχαστα.... και πιστέψτε με θα τα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως!

Αρωματικό σπρέι για το σπίτι



Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για όσους αναζητούν πιο φυσικούς τρόπους να αρωματίζουν το σπίτι και συγκεκριμένα τα λευκά είδη του σπιτιού! Πρόκειται για ένα αρωματικό σπρέι, ιδανικό για λευκά είδη, με βότκα και αρωματικά έλαια! Επιλέξτε ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι, διακοσμήστε το με μικρές χριστουγεννιάτικες λεπτομέρειες, συμπληρώστε ένα ευχετήριο καρτελάκι και … έτοιμο!

Πώς θα το φτιάξετε: Επιλέξτε το αρωματικό έλαιο που προτιμάτε (εγώ λατρεύω το γιασεμί και τη λεβάντα). Στη συνέχεια αναμείξτε 1 μέρος βότκα με 5 μέρη αποσταγμένο νερό ή εμφιαλωμένο νερό και το αρωματικό έλαιο που επιλέξατε. Τόσο απλά και τόσο οικονομικά!

Σπιτικό Lip balm 



Λίγες σταγόνες αρωματικό έλαιο και λίγη κηρήθρα μπορούν να κάνουν τα χείλη σας πιο μαλακά από ποτέ. Γιατί λοιπόν να αγοράζετε lip balms, όταν μπορείτε να φτιάξετε αυτό που θέλετε, με τη γεύση που θέλετε και όποτε το θέλετε, εύκολα και οικονομικά!

Θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, 1 κουταλιά της σούπας & 1 κουταλάκι του γλυκού κηρήθρα, 10 σταγόνες αρωματικό έλαιο λεμόνι.
Πως θα το φτιάξετε: 
Κόψτε ή τρίψτε σε πολύ λεπτά κομμάτια την κηρήθρα και ρίξε τα σ'ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με τα έλαια σας. Ζεστάνετε περίπου 2 δάχτυλα νερό σε ένα μεγαλύτερο κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί τοποθετήστε μέσα το κατσαρολάκι με τα έλαια. Προσοχή δεν πρέπει να πέσει καθόλου νερό στο μικρό κατσαρολάκι! Διατηρήστε τη θερμοκρασία σε μεσαία με υψηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν το κερί και τα έλαια, χτυπώντας τα συνέχεια με το σύρμα. Όταν λιώσουν όλα βάλτε το στην άκρη και προσθέστε το αρωματικό έλαιο. Χρησιμοποιήστε το σταγονόμετρό σας για να μεταφέρετε το υγρό στα άδεια μεταλλικά κουτάκια σας. Πρέπει να το αφήσετε τουλάχιστον 10 ώρες πριν κλείσετε τα καπάκια. Διακοσμήσετε τα κουτάκια σας με διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια και έχετε ένα ωραίο δώρο, φτιαγμένο από εσάς, για τις φίλες σας!

Χειροποίητη κρέμα χεριών



Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για το πρόσωπο και το σώμα μας, από το να φτιάξετε κρέμες με αγνά υλικά!  Πραγματικά είναι εύκολο να φτιάξετε μάσκες προσώπου και διάφορα καλλυντικά στο σπίτι, γρήγορα και κυρίως οικονομικά! Αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε πολλές ιδέες για μάσκες, κρέμες και λάδια, από τη σελίδα μου "Συνταγές Ομορφιάς" (https://www.facebook.com/groups/377024562117/) Εδώ σας προτείνω να φτιάξετε μια φανταστική κρέμα χεριών: 

Τι θα χρειαστείτε: 1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό, 1/4 φλιτζανιού πολτοποιημένο κερί, 1/4 φλιτζάνι λάδι καμέλια και 25 σταγόνες Palma Rosa (αιθέριο έλαιο)
Πως θα το φτιάξετε:  Συνδυάστε το λάδι καμέλιας με το πολτοποιημένο κερί και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο Palma Rosa μέσα στο μείγμα. Έπειτα ζεστάνετε 1 1/4 φλιτζάνι νερό για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίξτε το ζεστό νερό πάνω από το μείγμα και ανακατέψτε. Τέλος αφήστε το να κρυώσει για μια ολόκληρη νύχτα. Το αιθέριο έλαιο Palma Rosa είναι μη-ερεθιστικό και έχει μια γλυκιά μυρωδιά σαν τριαντάφυλλο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των απαραίτητων λιπαρών οξέων, το λάδι καμέλιας είναι θαυμάσιο για όλους τους τύπους δέρματος και δρα ως αντιγηραντικός και μαλακτικός παράγοντας με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ελαστικότητας και της ευλυγισία του δέρματος των χεριών. Μόλις φτιάξετε την κρέμα, βάλτε την μέσα σ'ένα όμορφο γυάλινο ή πλαστικό βάζο, στολίστε το με διάφορες κορδέλες και χριστουγεννιάτικα στολίδια, χαρίστε την μ'αγάπη και ετοιμαστείτε για τα πιο φωτεινά χαμόγελα! 

Αρωματικό σπρέι σώματος (body mist)



Πολύ απλό στο να φτιαχτεί, διακριτικό, ηρεμεί από την ένταση της ημέρας αλλά και φτιάχνει την διάθεση. Είναι τέλειο για μετά το μπάνιο αλλά και για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά του γλυκού ξηρό φυτικό έλαιο με πολύ ελαφριά μυρωδιά όπως της χρυσής καμέλιας ή maroula, 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα, 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο, νερό πηγής (εμφιαλωμένο), 1 καθαρό μπουκαλάκι σπρέι των 100ml
Πως θα το φτιάξετε: Γεμίζετε το μπουκαλάκι μέχρι την μέση με νερό, πρόσθετε το φυτικό έλαιο και αμέσως μετά τα αιθέρια έλαια. Συμπληρώστε με νερό μέχρι να γεμίσει σχετικά. Ανακινήστε καλά πριν την χρήση. Διακοσμήστε το με διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια, κολλήστε ένα όμορφο καρτελάκι με τις ιδιότητες του σπρέι ή γράψτε τις ευχές σας.... και έτοιμο το δωράκι σας!

Χριστουγεννιάτικα δώρα να τα πιεις στο ποτήρι!



Απλά υλικά, φτιαγμένα όμως με τόσο μεράκι που δημιουργούν το πιο όμορφο και… γλυκό δώρο!
Τα συστατικά που σας δίνω είναι για 12 κούπες ζεστό κακάο. Αφού γεμίσετε το βάζο σας (σε στρώσεις) βιδώστε το καπάκι και προσθέστε το προσωπικό σας στυλ με μία χειροποίητη ταμπελίτσα που από μπροστά θα γράψετε την ευχή σας και στο πίσω μέρος τις οδηγίες.

Υλικά: 1 φλ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, 1 φλ. ζάχαρη, ½ φλιτζάνι espresso, 1 φλ. σκόνη γάλα, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ½ φλ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα ή chocolate chips
Οδηγίες για να γράψετε στο πίσω μέρος:  Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Για κάθε κούπα βάλτε 1/3 του φλιτζανιού απ'το μείγμα και ανακατέψτε το με 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Συντηρήστε το υπόλοιπο μείγμα στο αεροστεγές βαζάκι!

Χριστουγεννιάτικα βαζάκια γεμάτα φαντασία! 



Μια υπέροχη ιδέα για δωράκια που θα προσφέρετε σε φίλους που θα σας επισκεφθούν ή για να πάτε όταν σας καλούν σε μία επίσκεψη! 

Υλικά: Maison Jar κάθε είδους (δοκιμάστε και άδεια βάζα από μαγιονέζα), δεντράκια μινιατούρες, 
κουκουνάρια  και ότι άλλο μπορεί να θέλετε για διακόσμηση (π.χ. μικρά γκι κλπ), glitter (θα βρείτε σακουλάκια παντού) και κόλλα.
Για να το φτιάξετε: Απλά κολλήστε τα δεντράκια στον εσωτερικό πάτο του καπακιού, μαζί με τα κουκουνάρια και τα υπόλοιπα διακοσμητικά. Γεμίστε το βάζο με πολύ glitter και βιδώστε το καπάκι. Γυρίστε το βάζο ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω) και .. έτοιμο το δώρο σας!  Προσθέστε και μία κορδέλα με ένα χαρτάκι που θα έχετε γράψει το όνομα του φίλου σας και την ευχή σας για τις γιορτές!

Για το τέλος, άφησα το καλύτερο!! Ψάχνοντας στο internet, βρήκα ένα όμορφο site (http://www.wondergreetings.com/print/printable_cards.asp) απ'το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε και να εκτυπώσετε δωρεάν πανέμορφες χριστουγεννιάτικες καρτούλες για τα δωράκια σας!

Αυτές τις γιορτές, χαρίστε απλόχερα αγάπη, αγκαλιές, χειροποίητα δώρα και ευχές και σίγουρα θα σας επιστραφούν στο 10πλάσιο!!! 

10 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΟΥ!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ...ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχες ιδέες!
    Μου άρεσαν πολύ τα δεντράκια στα βάζα και φυσικά η σοκολάτα.
    Φιλάκια πολλά Έλενά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tι όμορφες οι ιδέες που μας προτείνεις Ελενά μου!
    Δωράκια φτιαγμένα από τα χεράκια μας, με έξυπνο και οικονομικό τρόπο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλενά μου υπέροχες ιδέες!Ειδικά το αρωματικό χώρου πανεύκολο και πολύ ωραία ιδέα!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφες ιδέες! Αλλά τα χριστουγεννιάτικα βαζάκια τα λάτρεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίθανα δώρα, Έλενα. Καλά σου Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά, φοβερή ανάρτηση!!!!!! Όλα ωραιότατα, χρήσιμα και ευπρόσδεκτα απ' τον καθένα.... Ευχαριστούμε πάρα πολύ!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή