Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Σπιτικό lip balm


Το κρύο του χειμώνα είναι σκληρό με τα χείλη σας. Περιποιηθείτε τα φτιάχνοντας εύκολα μόνες σας το δικό σας lip balm!



Υλικά: 8 σταγόνες λάδι μέντας, 2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο, 1 κ.σ. κερί μέλισσας, 1 σταγονόμετρο, 1 γυάλινο βαζάκι, 1 δοχείο, προαιρετικά: ξύσμα από 1 κραγιόν για χρώμα
Εκτέλεση:
Βάζετε τις 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιου και μία κουταλιά κερί μέλισσας σε ένα γυάλινο βαζάκι και κλείνετε το καπάκι. Ζεσταίνετε το βαζάκι μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το κερί. Βγάζετε το βαζάκι από το κατσαρολάκι και ανακατεύετε το μείγμα. Προσθέτετε το λάδι μέντας με ένα σταγονόμετρο (μην βάλετε πολύ γιατί θα κάψει τα χείλη σας- είναι προτιμότερο να βάλετε αρχικά 8 σταγόνες και να προσθέσετε αν χρειαστεί). Εάν θέλετε το lip balm σας να έχει χρώμα, ρίχνετε το ξύσμα από κραγιόν και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να πάρει το επιθυμητό χρώμα. Χύνετε κατευθείαν το μείγμα σε ένα δοχείο και το αφήνετε να παγώσει και να σκληρύνει.

Lip Balm με βανίλια
Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κερί μέλισσας, 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, το περιεχόμενο μιας κάψουλας βιταμίνης Ε, 1/8 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ίσα στη μύτη του κουταλιού)
Εκτέλεση:
Σιγά σιγά θερμάνετε τα τρία πρώτα συστατικά στο φούρνο μικροκυμάτων σας μέχρι να λιώσουν εντελώς. Βγάλτε το μείγμα από το φούρνο μικροκυμάτων και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας (και ανακατέψτε). Το lip balm είναι έτοιμο. Ρίξτε το σε ένα μικρό δοχείο με καπάκι και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν από τη χρήση.

Lip Balm με σοκολάτα
Υλικά: 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο κακάο, 3 ή 4 "νυφάδες σοκολάτας, το περιεχόμενο μιας κάψουλας βιταμίνης Ε, 1/4 της κουταλιάς της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Λιώστε το βούτυρο κακάο στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατέψτε το μείγμα έως ότου τα συστατικά "συνδυαστούν" και βάλτε το ξανά στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα (περισσότερο αν χρειαστεί για να λιώσει και η σοκολάτα). Προσθέστε το περιεχόμενο της κάψουλας της βιταμίνης Ε και το εκχύλισμα αμύγδαλο. Ανακατέψτε για μια ακόμη φορά και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα μέσα σε δοχείο της επιλογής σας. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν από τη χρήση.

Συμβουλές για όμορφα χείλη
Τα όμορφα περιποιημένα χείλη τραβούν την προσοχή όλων και είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο πρόσωπο κυρίως των γυναικών. Τα χείλη δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες και αυτός είναι ο λόγος που σκάνε εύκολα. Φυσικά βοηθά το κρύο, η υπερβολική ζέστη, ο ξηρός αέρας κτλ.
Επομένως πρέπει να τα περιποιείστε και να τα φροντίζετε καθημερινώς!

  • Ενυδατώνετε καθημερινά τα χείλη σας πριν πάτε για ύπνο, χρησιμοποιώντας λίγο βούτυρο κακάο ή λάδι (αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο κτλ).
  • Εμπλουτίστε την διατροφή σας με βιταμίνη Α (γάλα, αυγά κτλ) και βιταμίνη C (φρούτα και λαχανικά).
  • Κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι ή ένα ελαφρύ πήλιγκ
  • Μη τα σαλιώνετε, το σάλιο εξατμίζεται γρήγορα με αποτέλεσμα να έχετε ακόμα περισσότερο στεγνά χείλη. Επίσης Μη δαγκώνετε τα χείλη σας και μη τραβάτε πετσούλες, έτσι προκαλείτε σκισίματα, πληγές και ξεφλούδισμα.
  • Για να αποφύγετε τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη μη σουφρώνετε τα χείλη σας και κόψτε το τσιγάρο.
  • Έχετε στην τσάντα σας πάντα έλα βάλσαμο χειλιών, ώστε να τα ενυδατώνετε όποτε θέλετε.
  • Τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια χρησιμοποιείστε ένα σκεύασμα με αντηλιακό.
  • Αποφεύγετε προϊόντα με τροποποιημένα συστατικά όπως Βαζελίνη, παραφίνεςκαι άλλα παράγωγα πετρελαίου κτλ. και γενικά οτιδήποτε είναι τοξικό για την επιδερμίδα, τον οργανισμό και το περιβάλλον.

6 σχόλια:

  1. Πολυ ενδιαφερον πληροφοριες!
    Ευχαριστουμε πολυ!
    Καλη συνεχεια!
    φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχή συνταγή και συμβουλές!
    Έλενα μου πολλά φιλάκιααααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν βάζαμε και λιγο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ίσως να μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πολύ περισσοτερες αποχρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίες ιδέες!Το κερί μέλισσας είναι πολύ υγιεινό ,γι'αυτό χρησιμοποιείται η πρόπολη σε αρκετά προϊόντα περιποίησης! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ ωραιες ιδεες κ συνταγες!!!!!!!!!θα φτιαξω κ εγω κ θα πειραματιστω!!!ευχαριστουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή