Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ετοιμάστε το δέρμα σας για την Άνοιξη




Η αλλαγή του καιρού επηρεάζει και το δέρμα. Ως γυναίκες που σέβεστε τη φύση σας γνωρίζετε ότι το δέρμα χρειάζεται φροντίδα, η οποία αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Άλλη περιποίηση χρειάζεται το χειμώνα κι άλλη τα καλοκαίρι. Τώρα λοιπόν, ο καιρός έχει αρχίσει να ζεσταίνει και το δέρμα πια χρειάζεται όχι μόνο ενυδάτωση αλλά και προστασία από τον ήλιο. Είναι λοιπόν χρήσιμο να έχετε κατά νου ότι:

• Πρέπει να φροντίσετε η πρωινή ενυδατική σας κρέμα να έχει αντιηλιακό δείκτη προστασίας (SPF).

• Αν νιώθετε το δέρμα σας ξηρό από το κρύο του χειμώνα τότε μάλλον πρέπει να δώσετε λίγο παραπάνω σημασία στην ενυδάτωση. Καλό θα είναι η κρέμα σας να περιέχει υαλουρονικό οξύ και πλούσια σε λιπαρά οξέα.

• Φυσικά δεν θα πρέπει να αγνοήσετε τον καθαρισμό του δέρματος. Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Βάλτε λίγο καθαριστικό στα χέρια σας και με κυκλικές κινήσεις προ τα πάνω περάστε όλο το πρόσωπο δύο φορές για να καθαρίσουν όλοι οι πόροι.

• Η απολέπιση είναι επίσης ένα κομμάτι της προσωπικής σας περιποίησης προσώπου που δεν θα πρέπει να αμελήσετε. Χρησιμοποιείστε ένα απαλό scrub και κάντε 2-3 φορές τη εβδομάδα απολέπιση, επιμένοντας στα σημεία που εντοπίζετε ότι έχουν περισσότερη ανάγκη. Από την πρώτη κιόλας φορά θα νιώσετε ότι το δέρμα σας είναι πιο απαλό.

Ενυδατική - συσφικτική μάσκα προσώπου (Μία μάσκα με απλά υλικά που έχει τέλεια αποτελέσματα)


Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι πλήρες, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
Μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου (έντονη αντιρυτιδική δράση), 1 κουταλιά του γλυκού μέλι (αντιοξειδωτική δράση), 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο, Διαδικασία:

Εκτέλεση: Αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί εκτός του αλευριού. Εφόσον έχουν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτετε το αλεύρι. Η μάσκα πρέπει να έχει την υφή ενός σφιχτού χυλού.
Σε καθαρό πρόσωπο απλώνετε την μάσκα σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που θα την απλώσετε.Χωρίστε τα πρόσωπό σας σε δύο μέρη. Σκεφτείτε ότι η μέση είναι μία ευθεία γραμμή που ξεκινάει από τη μέση του μετώπου σας, συνεχίζει στην κορυφή της μύτης σας και καταλήγει στην καρωτίδα του λαιμού σας. Με ανοδικές πορείες, απλώστε την μάσκα σε κάθε πλευρά του προσώπου σας. Μην το κάνετε ταυτόχρονα και στα δύο μέρη του προσώπου σας. Ασχοληθείτε με μία πλευρά κάθε φορά. Αφού την τοποθετήσετε, καθίστε ξαπλωμένες, χαλαρές με κλειστά μάτια. Όταν η μάσκα στεγνώσει με μία πετσέτα που έχετε βουτήξει σε χλιαρό νερό ξεκινήστε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας. Ξεκινήστε πάλι από κάτω προς τα πάνω με ανοδικές κινήσεις.

Μαλακτικό scrub για χέρια και πόδια (Απολαύστε ένα γλυκό, μελένιο scrub για υπέροχα, μαλακά και περιποιημένα άκρα)



Υλικά: 1 κούπα καστανή ζάχαρη, ½ κούπα χλιαρό μέλι, 1 κούπα χλιαρό γάλα (πλήρες)

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίξτε τη ζάχαρη και το γάλα και μετά το μέλι, ανακατέψτε καλά και βουτήξτε μέσα τα χέρια σας για 15-20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια τρίψτε καλά τα χέρια μεταξύ τους, ειδικά στο πάνω μέρος της παλάμης και γύρω από τα νύχια. Για το ποδόλουτρο ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και αν είναι απαραίτητο διπλασιάστε τις ποσότητες των υλικών.

(Πηγή: www.jenny.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου