Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Λάμπα λαδιού από γυάλινο βάζο


Σήμερα βρήκαμε άλλη μια πολύ έξυπνη ιδέα για να χρησιμοποιήσεις τα γυάλινα βαζάκια σου στο putitinajar.com! Να τα μετατρέψεις σε λάμπα λαδιού εύκολα και γρήγορα, για ρομαντικά καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα... Αν βρεις και κάποιο πιο ιδιαίτερο βάζο με vintage στιλ το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο όμορφο!



Το βαζάκι/ λάμπα λαδιού φαίνεται να είναι πολύ πιο εύκολο να το φτιάξεις από ό,τι νομίζεις. Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι:

- Βάζο με μεταλλικό καπάκι
- Καρφί ή τρυπάνι για να ανοίξεις την τρύπα στο καπάκι
- Φυτίλι
- Λάδι (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο ή άλλο λάδι που δεν είναι τοξικό)
- Παξιμάδι (αυτό για τις βίδες)
- Κόλλα

Η βασική ιδέα είναι οτι ανοίγεις τρύπα στο καπάκι του βάζου αρκετά μεγάλη, ώστε να περνάει από μέσα το φυτίλι σου και γεμίζεις το βάζο σου με το λάδι. Μπορείς επίσης να κολλήσεις το παξιμάδι επάνω στην τρύπα στο καπάκι για να βγαίνει το φυτίλι σου και να στέκεται πιο ψηλά και να είναι πιο ασφαλές όταν καίγεται. Μπορεί να μην έχει μηχανισμό η λάμπα αυτή για να ανεβάζεις/ βγάζεις το φυτίλι, αλλά νομίζω οτι μπορείς να τραβάς προσεκτικά το φυτίλι με μια τσιμπίδα (τσιμπιδάκι φρυδιών μας κάνει!) όταν αυτό καίγεται.

Από εκεί και πέρα ανάλογα με τα γούστα σου και τι υλικά θα βρεις στα καταστήματα με υλικά κεριών μπορείς να παίξεις με τα λάδια και τα αρώματα. Ρώτησε τι είναι πιο ασφαλές και φυσικά πιο όμορφο γιατί είναι αλήθεια οτι το απλό ελαιόλαδο ίσως να μην είναι τόσο όμορφο μέσα στο βάζο σου.

Όπως και να έχει μπορείς με λίγα χρήματα να έχεις στη βεράντα σου μια όμορφη χειροποίητη λάμπα, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζεις συνέχεια τα ρεσώ κεράκια σου. Καλή επιτυχία!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

5 σχόλια:

  1. Έλενά μου πανέμορφη ιδέα!!!!!Λες να το επιχειρήσω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρίσκω Ελενα και όντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα και χρηστική η ιδέα σου . Μέσα στο λάδι μπορείς να βάλεις και σταγόνες από αιθέριο έλαιο και μοσχομυρίζει.
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή