Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

DIY Marbled Glassware




Όλες οι γυναίκες που φροντίζουμε την εμφάνισή μας, βάφουμε συχνά τα χέρια μας και έχουμε πολλά  διαφορετικά χρώματα μανό. Το μόνο που χρειαζόμαστε λοιπόν γι'αυτή την εύκολη τεχνική, είναι λίγες σταγόνες από τα μανό μας!

Στον παρακάτω σύνδεσμο http://honestlywtf.com/diy/diy-marbled-glassware/ θα βρείτε τις οδηγίες και φωτογραφίες βήμα-βήμα για να διαμορφώσετε το δικό σας ντιζάιν στα ποτήρια σας!

Αρχικά, καλύψτε με χαρτοταινία τα ποτήρια και αφήστε μόνο τον πάτο ελεύθερο.



Γεμίστε με νερό ένα πλαστικό δοχείο μίας χρήσης. Ανοίξτε όλα τα βερνίκια νυχιών και ρίξτε λίγες σταγόνες μέσα στο νερό. (ένα χρώμα κάθε φορά)



Αφού έχετε ρίξει όλα τα χρώματα το ένα πάνω από το άλλο, πάρτε μια οδοντογλυφίδα και τραβήξτε προς τα έξω το βερνίκι, για να δημιουργήσετε ένα μοτίβο, ξεκινώντας από το κέντρο.



Βυθίστε τον πάτο του ποτηριού στο βερνίκι. Αφήστε το για λίγο μέσα στο νερό και τραβήξτε το με προσοχή. Πριν βυθίσετε το επόμενο ποτήρι, πάρτε μια καθαρή οδοντογλυφίδα και σκουπίστε τυχόν υπολείμματα του χρώματος από το νερό.



Αφήστε το να στεγνώσει εντελώς και μετά εφαρμόσετε ένα στρώμα διάφανο βερνίκι.



Όταν θα'χει στεγνώσει και το βερνίκι, αφαιρέστε την χαρτοταινία και με λίγο ασετόν και μια μπατονέτα, καθαρίστε το ποτήρι.



Τα ποτήρια σας πλέον είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε. Απλά να θυμάστε ότι πρέπει να τα πλένετε μόνο στο χέρι!



Μια εύκολη τεχνική..... με εκπληκτικό αποτέλεσμα!! Καλή επιτυχία!

5 σχόλια:

  1. Υπέροχη τεχνική, ονομάζεται μαρμαροτεχνεία κΙ ΕΦρμόζεται σε πολλά αντικείμενα. όμως θα σε διαβεβαιώσω οτι δυστυχώς τα χρώματα δεν αντέχουν σε πλύσιμο χωρίς την απαιτούμενη "προσοχή".Επί χρόνια δούλευα σε φλιτζανάκια σμάλτα ψυχρά σκληρά , (θεωρούνται τα πιο δυνατά) και πάντα τα πουλούσα με την επενθύμιση οτι δεν έχει το χρώμα αντοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμ..Μμ.. απλή τεχνική με εντυπωσιακό αποτέλεσμα αλλά τι κρίμα να μην είναι για πάντα!! αλλά μπορεί να εφαρμοστεί στα πασχαλινά αυγά που δεν θέλουν πλύσιμο.. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή