Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Χιονισμένα βάζα!




Θα χρειαστείτε: Άδεια βάζα, Ψιλό αλάτι, Διαφανή ατλακόλ και πινέλο, 1 stencil σε χριστουγεννιάτικο σχέδιο, ασημί μπογιά για γυαλί, υφασμάτινη κορδέλα



1. Το πρώτο στάδιο της κατασκευής είναι η αποτύπωση στην επιφάνεια του βάζου ενός χριστουγεννιάτικου μοτίβου. Μπορείτε να το κάνετε με πολλούς τρόπους:

- Χρησιμοποιώντας ασημί ή και λευκό χρώμα περιγράμματος για γυαλί κι ένα οποιοδήποτε μικρό στένσιλ σε χριστουγεννιάτικο σχέδιο.
- Μ΄ένα ειδικό για γυάλινες επιφάνειες στένσιλ. Θα σας κοστίσει φυσικά παραπάνω αλλά είναι ο απλούστερος τρόπος για να έχετε το τελειότερο αποτέλεσμα.
- Ζωγραφίζοντας πάνω στο βάζο, αν τα καταφέρνετε, με ένα λεπτό πινελάκι και χρώμα για γυαλί. Ανάλογα με το μέγεθος του βάζου, δημιουργείστε δύο ή και παραπάνω μοτίβα πάνω στην επιφάνειά του.


2. Αφού στεγνώσει εντελώς το χρώμα, απλώστε με το πινέλο κόλλα σε ολόκληρη την επιφάνεια του βάζου, καλύψτε με αλάτι, τινάξτε προσεκτικά όλη την επιπλέον ποσότητα αλατιού (ακόμη και μ' ένα στεγνό πινέλο αν χρειάζεται), ώστε πάνω στο βάζο να μείνει μόνο ένα λεπτό στρώμα αλατιού και όταν στεγνώσει εντελώς η κόλλα διακοσμήστε το χείλος του βάζου με την κορδέλα.

Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά τόσο σαν απλά διακοσμητικά όσο και φωτισμένα μ' ένα κεράκι, ιδανικά και για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού αλλά και πολύ όμορφη ιδέα και για χριστουγεννιάτικο δώρο!


Tips:
  • Για ακόμη πιο όμορφο αποτέλεσμα, περάστε το αλάτι που θα χρησιμοποιήσετε για την επιφάνεια του βάζου, όσο ψιλό κι αν είναι, από το μπλέντερ της κουζίνας ώστε να γίνει σαν σκόνη. Θα κάνει το σύνολο περισσότερο διαφανές και "κρυστάλλινο", ενώ αντίθετα στο χείλος του βάζου χρησιμοποιήστε το ως έχει γιατί εκεί δεν σας χρειάζεται διαφάνεια αλλά η ψευδαίσθηση του χιονιού.
  • Όσο το αλάτι απορροφά την υγρασία του περιβάλλοντος, αποκτά μια περισσότερο "κρυσταλλιζέ" και φυσική όψη παγωμένου χιονιού, γι΄αυτό κι αν θέλετε να χαρίσετε τέτοια βάζα ή να διακοσμήσετε με αυτά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, φτιάξτε τα μερικές μέρες πριν η όψη τους θα είναι ακόμη όμορφη.

10 σχόλια:

  1. Είναι πανέμορφα και φανταστικά.Τα είδε η κόρη μιας φίλης μου από άλλη μάλλον πηγή και το έφτιαξε.Έγιναν πανέμορφα. Καλημέρα με..αψού..γουχ..γκουχ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα και γιορτινά!
    Ότι πρέπει για τα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ! πανέμορφα και πολύ σικάτα! Θα αποθηκεύσω την ανάρτηση σου που την βρήκα πολύ πολύ ενδιαφέρουσα!!!Φιλάκια πολλά κι ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφα δείχνουν ειδικά με τα κεράκια!Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσουν παααααααρα πολυ. Οι οδηγίες σου ειναι πολυ κατατοπιστικές. Αν προλάβω θα φτιάξω κ εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πάρα πολύ όμορφη ιδέα !!!! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες ,σίγουρα θα τα φτιάξουμε !!!!
    Χαίρομαι που ανακάλυψα το σπιτάκι σου και θα τα λέμε ...
    Καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΕΡΟΧΑ ΕΓΙΝΑΝ !!
    ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανέμορφα!!
    Η λεπτομέρεια με τη νιφάδα κάνει τη διαφορά!
    Ευχαριστούμε για τις λεπτομερείς οδηγίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταπληκτική ιδέα! δεν φανταζόμουν ότι το αλάτι θα δώσει τόσο όμορφο αποτέλεσμα! Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε για τα φετινά δωράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή