Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινοί πίνακες ζωγραφικής από παλέτες!

\

Θαλασσογραφίες που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ακόμη κι αν στην αληθινή ζωγραφική οι ικανότητές σας είναι ανύπαρκτες! Το μόνο που θα χρειαστεί να "επεξεργαστείτε" μερικές σανίδες, όπως κι αν επρόκειτο για ένα οποιοδήποτε ξύλινο αντικείμενο με μπογιά σε μπλε αποχρώσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στενές η πιο φαρδιές σανίδες από παλέτες ή και από οποιοδήποτε άλλο ξύλο φυσικά που θα καρφώσετε ή θα κολλήσετε μεταξύ τους δημιουργώντας έναν καμβά, σε όποιες διαστάσεις εσείς θέλετε! 


Στην συνέχεια με ακρυλικά χρώματα για κατασκευές, θα βάψετε κάθε σανίδα σε διαφορετική μπλε απόχρωση,σβήνοντας, τονίζοντας και ανακατεύοντας τα χρώματα ανά σημεία με το πινέλο, το χέρι σας ή ένα σφουγγάρι, όπως ακριβώς όταν θέλουμε να δώσουμε σε ξύλινες επιφάνειες παλαιωμένη όψη, μπορείτε να βάψετε κάποιες λωρίδες του σχεδίου και με δύο διαδοχικά διαφορετικές αποχρώσεις μπογιάς και αφού στεγνώσει να τρίψετε κατά τόπους με ψιλό γυαλόχαρτο ώστε να φανεί το από κάτω χρώμα, ώστε να δέσουν καλύτερα τα χρώματα με την επόμενη σειρά κλπ. 

Κατάλληλες είναι και οι μπογιές για ζωγραφική, όμως τα κοινά υδατοδιαλυτά ακρυλικά χρώματα γενικής χρήσης, δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα πάνω στην επιφάνεια "άγριου"ξύλου και δεν θα χρειαστείτε παρά μικρή ποσότητα από το κάθε χρώμα. 

Με 3 αποχρώσεις τέτοιας μπογιάς, άσπρο - μαύρο - μπλε, αναμιγνύοντας κάθε φορά μιαελάχιστη ποσότητα, θα φτιάξετε όλες τις αποχρώσεις μπλε που θέλετε, δίνοντας στο σύνολο της κατασκευής της όψη θάλασσας, θάλασσας και ουρανού κλπ.


Είναι μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή κατασκευή για να δημιουργήσετε με πολύ μικρό κόστος έναν πολύ πρωτότυπο"πίνακα ζωγραφικής" με καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και πάνω από το μισό της επιτυχίας του, είναι να έχετε πριν ξεκινήσετε αποφασίσει την βασική σειρά των χρωμάτων πάνω στο ξύλο, γι΄αυτό κάντε πριν ένα υποτυπώδες σχέδιο σ΄ένα χαρτί ώστε να είναι ευκολότερο και το τελικό αποτέλεσμα να προκύψει όπως το είχατε φανταστεί χωρίς να "σβήσετε" με λευκό χρώμα εκατό φορές κάποιες σειρές/σανίδες και να τις ξαναβάψετε, αλλά ακόμη κι έτσι η διαδικασία είναι διασκεδαστική και δημιουργική, απλώς φροντίστε να έχετε προμηθευτεί αρκετό λευκό χρώμα! 

Ολοκληρώνοντας την κατασκευή και αφού στεγνώσει εντελώς μπορείτε να την περάσετε με ένα ματ προστατευτικό βερνίκι ή σπρέι. Καλή επιτυχία!

(Πηγή: soulouposeto.blogspot.gr)

6 σχόλια:

  1. Αλήθεια πόση γαλήνη προσφέρει από μόνο του το μπλε σε αποχρώσεις!!!!
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους είδα κι εγώ μέσα στο σχετικό σάιτι που παρακολουθώ, υπέροχοι μέσα στην απλότητα τους σε χρώμα και κατασκευή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί μπορείς να φτιάξεις απο μία παλέτα!!!!!!!!! Πολύ εντυπωσιακός ο πίνακας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να είσαι καλά που πάντα ξεχωρίσεις όμορφες και έξυπνες ιδέες και μας σερβίρεις ...το δε σημερινό σκέτη βανίλια σε παγωμένο νερό!! Φιλάκια πολλά και εύχομαι ενα όμορφο και απολαυστικό καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!
    Ενθουσιάστηκα με την ανάρτησή σου.
    Τόσο απλό αλλά και τόσο όμορφο.
    Εδώ και μέρες συλλέγω ξύλα χωρίς να ξέρω τι θα τα κάνω.
    Τρέχω να υλοποιήσω την ιδέα σου.
    Ευχαριστώ για την έμπνευση και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή