Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Τι ώρα λέει το καπέλο σας;



Θα χρειαστείτε: ψάθινο καπέλο ή δερμάτινο καπέλο καουμπόι, διάφανο βερνίκι σε σπρέι (ματ ή γυαλιστερό), μηχανισμό ρολογιού με δείκτες, κοπίδι και ψαλίδι, πένσα, (προαιρετικά) θερμοκόλλα ή άλλη ισχυρή κόλλα

Πώς γίνεται:

1. Περνάτε όλη την επιφάνεια του καπέλου με βερνίκι και αφήνετε να στεγνώσει. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά το βερνίκι προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα και προστασία στο καπέλο.



2. Με το κοπίδι, κάνετε ένα μικρό άνοιγμα στο κέντρο στην κορυφή του καπέλου. Με το ψαλίδι ανοίγετε σιγά-σιγά την τρύπα, ώσπου να αποκτήσει το κατάλληλο μέγεθος για να χωρά η προεξοχή του μηχανισμού για το ρολόι (η βάση για τους δείκτες). Προσέξτε μην κάνετε πολύ μεγάλο το άνοιγμα.



3. Από την εσωτερική πλευρά, περνάτε τον μηχανισμό και βγάζετε από την άλλη τη βάση για τους δείκτες.



4. Από την εξωτερική πλευρά, βιδώνετε πολύ καλά το μεταλλικό εξάρτημα στερέωσης του μηχανισμού. Χρησιμοποιήστε την πένσα, για να το σφίξετε καλά. Ωστόσο, καλό είναι να σταθεροποιήσετε τον μηχανισμό και εσωτερικά, βάζοντας λίγη κόλλα (στη μέσα πλευρά του καπέλου).



5. Κουμπώνετε τους δείκτες πάνω στη βάση –αν χρειαστεί, μπορείτε να τους λυγίσετε ελαφρώς προς τα έξω, ώστε να μην ακουμπούν στην επιφάνεια του καπέλου. Βάζετε την μπαταρία στον μηχανισμό και το ρολόι σας είναι έτοιμο!



Tips:
  • Αν θέλετε να υλοποιήσετε την ιδέα με υφασμάτινο καπέλο, πρέπει πρώτα να περάσετε με ατλακόλ την επιφάνεια της κορυφής του καπέλου και να το βάλετε αμέσως πάνω σε κάποιο καλούπι/αντικείμενο που μπορεί να εφαρμόσει καλά, ώστε να σκληρύνει το σημείο όπου θα μπει ο μηχανισμός μετά.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε περισσότερο το καπέλο-ρολόι, βάφοντάς το πριν το βερνίκι με ακρυλικά χρώματα, δένοντας κάποιο φουλάρι, κολλώντας κοχυλάκια και μικρά βότσαλα κ.α.
  • Στο AG Cocoon (Καραϊσκάκη 98, Χαϊδάρι, 210 58.19.201, 6948198363, διάθεση χονδρική & λιανική), μπορείτε να βρείτε περισσότερα χειροποίητα ρολόγια τοίχου και άλλα διακοσμητικά με ανακυκλωμένα υλικά, ή να απευθυνθείτε για δημιουργική ανακατασκευή
    αντικειμένων.

    (Πηγή: www.etsiapla.gr)

7 σχόλια:

  1. Μου άρεσε πολύ το καπέλο-ρολόι!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάσου Έλενα να σκάσω μύτη στην παραλία με το ρολοι-καπέλο μου να κοιτάνε την ώρα και εγώ να νομίζουν ότι θαυμάζουν την κορμάρα μου !!!!!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα!!!
    Και έχω φυλάξει τρία ψάθινα καουμπόϊκα καπέλλα, από τότε που πήγαμε στην Disneyland!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα!χα!χα!χα!.................ο άνδρας μου έχει ένα τέτοιο καπέλο στο κτήμα και με..ρωτάει και την ώρα συνέχεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή