Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Άλλαξε το πλεγμένο κάθισμα ενός σκαμπό!



Σου έχει τύχει ποτέ να έχεις κάποια πλεκτή καρέκλα ή σκαμπό που να έχει χαλάσει και να μην ξέρεις τι να την κάνεις; Η Rachel είχε ένα τέτοιο σκαμπό και αποφάσισε να αντικαταστήσει το χαλασμένο κάθισμα με πολύχρωμο ορειβατικό σχοινί. Πριν την διαλύσει, μελέτησε το μοτίβο πλεξίματος και έπλεξε το ίδιο, δες πως παρακάτω.....

Θα χρειαστείς:
σκαμπό (παλιό ή καινούργιο)
χοντρό σχοινί ορειβασίας σε όμορφα χρώματα
καρφιά & σφυρί



Για αρχή θα χρειαστεί να αφαιρέσεις το υπάρχων κάθισμα. Αν το σκαμπό είναι παλιό σιγουρέψου ότι είναι στέρεο και ασφαλές για να κάθεσαι.

Όπως βλέπεις στην παραπάνω φωτό, ξεκινάς από το κάτω σημείο του πλαισίου του καθίσματος και καρφώνεις την άκρη του σχοινιού. Αρχίζεις να τυλίγεις και προσέχεις να έχεις ζυγό αριθμό σειρών. Όταν καλύψεις το κάθισμα, φέρε το σχοινί κάτω και στο πλάι κάθετα με τις σειρές που μόλις έπλεξες. Πέρνα το πάνω από τις 2 πρώτες σειρές, μετά κάτω από τις επόμενες δύο κ.ο.κ. Μόλις φτάσεις στο τέλος επανέλαβε το ίδιο πλέξιμο και στην κάτω πλευρά του καθίσματος, αυτό θα κάνει το σκαμπό σου ιδιαίτερα στέρεο.

Στην δεύτερη σειρά, πέρνα το σχοινί κάτω από την πρώτη σειρά, πάνω από τις επόμενες δύο, κάτω από τις άλλες δυο κ.ο.κ., το ίδιο κάνεις και στην κάτω πλευρά. Στην τρίτη σειρά, πέρνα το σχοινί κάτω από τις 2 πρώτες σειρές, μετά πάνω από τις επόμενες δυό κ.ο.κ., το ίδιο και από κάτω. Στην τέταρτη σειρά, πέρνα το σχοινί πάνω από την πρώτη σειρά, κάτω από τις επόμενες δύο, πάνω από τις άλλες δυο κ.ο.κ., το ίδιο κάνεις και στην κάτω πλευρά. Στην πέμπτη σειρά ξαναρχίζεις το μοτίβο από την αρχή κάνεις δηλαδή ότι έκανες στην πρώτη σειρά.



Μόλις πλέξεις όλο το κάθισμα, στερέωσε καλά το σχοινί στην πίσω πλευρά του καθίσματος. Με γειά!

Δες όλο το project αναλυτικά στο smileandwave.typepad.com

2 σχόλια:

  1. Έχω στο κτήμα μία σεζ λογκ που έχω σκοπό να της αλλάξω το ύφασμα που σχίστηκε.Έχω και σκαμπώ και θα το έχω στα υπόψιν , καλημέρα μικρή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη ιδέα και σκαμπό έχουμε και καρέκλες !!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή