Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Σκουλαρίκια από δαντέλα!Το αγαπημένο υλικό όλων των εποχών. Δαντέλες με υπέροχο και ξεχωριστά σχέδια για όλες τις χρήσεις. Φτιάξτε σκουλαρίκια από δαντέλες μια πρόταση από την ediva.gr

Τι θα χρειαστείς:
Δαντέλα, Μικρές χάντρες και πούλιες, Διάφανη κόλλα, Γατζάκια για σκουλαρίκι

Διαδικασία:
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις είναι να πάρεις τη δαντέλα που έχεις επιλέξει και να κόψεις 4 κομμάτια ίδιου μεγέθους σε σχήμα καρδιάς, στο μέγεθος που επιθυμείς. Πολύ εντυπωσιακή και κομψή όπως βλέπεις, ειδικά για τον χειμώνα είναι η δαντέλα μαύρου χρώματος.Έπειτα θα πρέπει να ράψεις τα τέσσερα κομμάτια που έκοψες πριν, γύρω γύρω στην εξωτερική πλευρά, ούτως ώστε να γίνουν ένα. Στη συνέχεια, με ένα πινελάκι πέρνα την καρδιά μια στρώση από την διαφανή κόλλα. Έτσι μόλις στεγνώσει θα έχει γίνει πιο σκληρή και συμπαγής και θα έχουν ενωθεί όλα τα κομμάτια.Τώρα αφού έχει στεγνώσει η καρδιά θα περάσεις στην κλωστή σου τις χάντρες μία μία με μικρή απόσταση μεταξύ τους και θα ξανά ράψεις το περίγραμμα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα που θα πρέπει να έχεις είναι το ακόλουθο.Τώρα το μόνο που μένει είναι να ράψεις στο κέντρο της μερικές πούλιες, για να γίνουν τα σκουλαρίκια σου ακόμη πιο εντυπωσιακά. Απλά μην το παρακάνεις και χαλάσεις όλο του το στυλ.

Τέλος, πέρνα σε μια κλωστή ή ακόμη και λεπτό σύρμα αν θέλεις μερικές χάντρες και ένωσε τες με την καρδιά και το γαντζάκι για το σκουλαρίκι.Τόσο απλά και εύκολα τα χειροποίητα σκουλαρίκια από δαντέλα είναι έτοιμα να τα φορέσεις και να ξετρελάνεις όλες σου τις φίλες! Μεγιά!

(Πηγή: www.ediva.gr)

4 σχόλια: