Εκτός από κοχύλια θα χρειαστείτε θερμοκολλητικό πιστόλι και μια βάση πάνω στην οποία θα "στηθεί" η κατασκευή. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε κομμάτι ξύλου, ενώ πρακτικέςλύσεις για αυτήν την χρήση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο ήμεταλλικό καπάκι από βάζο κουζίνας ή και ένα μικρό πήλινοπιατάκι γλάστρας.
Τα κοχύλια θα πρέπει να είναι ελαφρά κυρτά και μικρού πάχους. Αυτό είναι και το πιο συνηθισμένο είδος (αχιβάδες) που θα μαζέψετε στην θάλασσα, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά που θα βρείτε σε εποχιακά - καταστήματα ειδών σπιτιού.
Αν είναι διπλά, ανοίξτε τα προσεκτικά στην μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι, τοποθετήστε το κερί ή το κηροπήγιο στο κέντρο της βάσης, ώστε να έχετε έναν "οδηγό" για το πόσο ακριβώς τμήμα της βάσης θα πρέπει να μείνει κενό. Αρχίστε να κολλάτε τα κοχύλια, με την εσωτερική τους πλευρά προς τα επάνω, το ένα δίπλα στο άλλο περιμετρικά της βάσης και ξεκινώντας από το πιο ακριανό σημείο της.
Αφού ολοκληρώσετετην πρώτη σειρά, κάνετε ακριβώς το ίδιο και για όλες τις επόμενες, έως ότου η κατασκευή να αποκτήσει το ύψος και τον όγκο που θέλετε. Πρέπει να προσέχετε σε κάθε επόμενη σειρά να ξεκινάτε από το σημείο που ενώνονται δύο κοχύλια της κάτω σειράς και ελαφρά σε πιο όρθια θέση από την προηγούμενη, έτσι ώστε σταδιακά το σύνολο να "κλείνει" προς τα μέσα.
Στις σειρές που δεν ακουμπούν καθόλου στην βάση, θα κολλήσετε τα κοχύλια πάνω στην κάτω σειρά και μεταξύ τους τοποθετώντας κόλλα στα σημεία πο ενώνονται και το ένα επικαλύπτει ελαφρά το άλλο.
Ο τελικός σχηματισμός-σχέδιο ενός τέτοιου κηροπηγίου μπορεί ναδιαφέρει ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος των κοχυλιών που θα χρησιμοποιήσετε, αλλά και το πόσο πυκνές θα είναι οι σειρές των κοχυλιών. Πάντως η φιλοσοφία και ο τρόπος που θα δουλέψετε είναι ίδιος σε κάθε περίπτωση και είτε θελήσετε να δημιουργήσετε ένα μέτριου-μεγάλου μεγέθους τέτοιο καλοκαιρινό κηροπήγιο είτε να "στολίσετε" την βάση μικρών κεριών με κοχύλια.
Αν θέλετε μπορείτε και να βάψετε τα κοχύλια, σε όποια απόχρωση θέλετε, είτε πριν αρχίσετε να τα κολλάτε, είτε στο τέλος. Μπορέιται να τονίσετε τις άκρες τους ή ορισμένα σημεία με μπρονζέ ή χρυσαφί ακρυλική μπογιά, τέμπερα ή γκλίτερ αν το προτιμάτε, ανάλογα και με το χρώμα των κοχυλιών και το γενικότερο "ύφος" που θέλετε να έχει η σύνθεση.
Αν θέλετε απλώς να "ζωντανέψετε" το φυσικό χρώμα τους και να πάρουν την γυαλάδα που έχουν όταν είναι βρεγμένα, περάστε τα κοχύλια πριν ξεκινήσετε την κατασκευή με ένα γυαλιστικό βερνίκι για πέτρα ή ξύλο, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με χρώματα.
Για περισσότερη ασφάλεια, σε κατασκευές με χαμηλά κεριά, προτιμήστε αντί να τα τοποθετήσετε απευθείας πάνω στην βάση, στο κέντρο της κατασκευής, να βάλετε ένα γυάλινο κηροπήγιο που μέσα του θα μπει το κεράκι ώστε σίγουρα η φλόγα να είναι όσο χρειάζεται απομακρυσμένη από την επιφάνεια των κοχυλιών.
Καλή επιτυχία και Καλό καλοκαίρι!
Πολύ όμορφα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
τι ωραια ιδεα!!! μ αρεσε πολυ η λεπτομερεια με τ χρυσοσκονη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστική ιδέα, α το έβλεπα χθες ( ήμουν στο κτήμα) θα έφτιαχνα για το χαμόγελο του παιδιού.
ΑπάντησηΔιαγραφή