Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κουτί αποθήκευσης από πατατάκια!



Σχεδόν κάθε ...σκουπίδι, κάθε άχρηστη συσκευασία τροφίμων απ΄όσες καταλήγουν στον κάδο απορριμάτων, μπορεί να μετατραπεί σε ένα διαφορετικό αντικείμενο, απλώς διακοσμητικό ή και χρηστικό. Ορισμένες τέτοιες συσκευασίες, λόγω του σχήματος και της ποιότητας του υλικού τους που είναι περισσότερο ανθεκτική από κάποιες άλλες προσφέρονται παραπάνω για DIY κατασκευές όπως π.χ το κυλινδρικό χαρτονένιο κουτί από τα πατατάκια Pringles που θα βρείτε σε όλα τα super markets.

Θα χρειαστείτε:
κυλινδρικό χαρτονένιο κουτί από τα πατατάκια, διακοσμητικό χαρτί - ύφασμα, ένα κομμάτι φαρδιά δαντέλα, ένα διακοσμητικό κουμπί, ένα κομματάκι λάστιχο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα λεπτό λαστιχάκι για τα μαλλιά), ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι, κόλλα ή θερμοκολητικό πιστόλι, ψαλίδι, κοπίδι, χάρακα, 4 ξύλινα μικρά ποδαράκια (θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη για κατασκευές-decoupage κλπ), ελάχιστη ποσότητα ακρυλικής μπογιάς.

Εκτέλεση:
Υπολογίστε πόσο θέλετε να είναι το μήκος του κουτιού που θα κατασκευάσετε και κόψτε ανάλογα το κουτί στις δύο άκρες, με το κοπίδι. Με την βοήθεια του χάρακα κόψτε με το κοπίδι ή το ψαλίδι τον χάρτινο κύλινδρο, ακριβώς στη μέση, δημιουργώντας το άνοιγμα του κουτιού.



Χρησιμοποιώντας για οδηγό την εσωτερική στρογγυλή πλευρά, ενός από τα δύο πλαϊνά κομμένα μέρη, κόψτε δυο κύκλους από χαρτόνι, που θα αποτελέσουν τα δυο πλαϊνά μέρη του κουτιού. Ντύστε με την βοήθεια της κόλλας τόσο το κεντρικό μέρος του κουτιού όσο και τα δύο πλαϊνά με ύφασμα.



Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου είδους υφάσματος και αποχρώσεις εσείς θέλετε, πάντως το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει ομορφότερο αν υπάρχει μια αντίθεση ανάμεσα στα μοτίβα, ενώ τα δύο πλαϊνά μέρη μπορείτε και να τα βάψετε - ταμπονάρετε στις άκρες με χρώμα, όπως και αντί για ύφασμα να χρησιμοποιήσετε χαρτί και decoupage, γενικά η επιμέρους διακόσμηση της κατασκευής είναι θέμα γούστου.



Κολλήστε τα δύο πλαϊνά κομμάτια με την κόλλα πάνω στο κάτω-μπροστινό μέρος του χάρτινου κυλίνδρου, με τρόπο που το επάνω μέρος να ανοίγει ανεμπόδιστα. Είναι το μόνο λεπτό σημείο της όλης κατασκευής, κάντε μερικές δοκιμές για να βεβαιωθείτε ότι το κουτί ανοίγει σωστά πριν οριστικοποιήσετε την κόλληση στα πλαϊνά μέρη.



Κόψτε την δαντέλλα σε δύο ίσα με το μήκος του κουτιού κομμάτια και κολλήστε τα στο πάνω και κάτω μέρος του ανοίγματος με τρόπο που το επάνω μέρος, όταν το κουτί είναι ανοιχτό, να περισσεύει ελαφρά προς τα κάτω, καλύπτοντας το άνοιγμα, ενώ η δαντέλα στο κάτω μέρος της κατασκευής θα εφάπτεται σε ολόκληρο το φάρδος της πάνω στο κουτί.

Κάντε μια τρύπα με το ψαλίδι ακριβώς στο κέντρο, κόψτε το λαστιχάκι και περάστε το στην τρύπα κάνοντας έναν κόμπο στο πίσω εσωτερικό μέρος, έτσι ώστε να αποκτήσει μορφή θηλιάς - "κουμπότρυπας" και ακριβώς στο ίδιο ύψος και στο κάτω μέρος του κουτιού κολλήστε το κουμπί, με τρόπο που να μπορεί να πιαστεί από το λαστιχάκι.



Βάψτε τα ποδαράκια με όποια απόχρωση μπογιάς θέλετε και κολλήστε τα με την κόλλα στις τέσσερις κάτω άκρες του κουτιού.

Για να διακοσμήσετε επιπλέον την εξωτερική του όψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου είδους πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία από ύφασμα, χαρτί, κορδέλες, υφασμάτινα λουλούδια κλπ. θέλετε, που απλώς θα τα κολλήσετε με την κόλλα.



Ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξετε να έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θήκη για γυαλιά, μπιζουτιέρα, για αποθήκευση κάθε είδους μικροαντικειμένων, ενώ θαυμάσια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κουτί δώρου για μικρά αντικείμενα.



Είναι μια εξαιρετικά καλαίσθητη και ιδιαίτερη κατασκευή με πολύ μικρό κόστος και ασφαλώς εκτός από την χρήση της συγκεκριμένης συσκευασίας μπορείτε να φτιάξετε και μεγαλύτερα τέτοια κυλινδρικά κουτιά, το μόνο που επιπλέον θα χρειαστεί να δημιουργήσετε και το κεντρικό κομμάτι της κατασκευής από σκληρό χαρτόνι και σε όποιο μέγεθος-διάμετρο εσείς θέλετε. Καλή επιτυχία!



(Πηγή: www.toftiaxa.gr)

6 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη μεταμόρφωση του κουτιού!!!
    Η κόρη μου θα την λάτρευε!!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο έγινε !!!
    Πανέμορφο και πολύ χρήσιμο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά, πανέμορφο! Ρομαντικό, πολύ ωραία χρώματα και διακριτική διακόσμηση.
    Ευχαριστούμε για το tutorial.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ πρωτότυπο και καλόγουστο!!! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλενα υπέροχο κουτί από το τίποτα... και με οδηγό την φαντασία σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή