Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Φτιάξτε φανταστικές γλάστρες από τσιμέντο και πετσέτες!Η συγκεκριμένη ιδέα είναι φοβερή και έχει έναν αέρα υψηλής αισθητική και design. Γιατί να εχουμε στο σπίτι μας συνηθισμένες και μονότονες γλάστρες; Η λύση βρίσκεται στην πρωτοτυπία και στη χρήση ιδιαίτερων υλικών με φαντασία. Και σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για το τσιμέντο! Έχει αποδειχτεί οτι το συγκεκριμένο υλικό δεν είναι μόνο για την οικοδομή αλλά μπορεί να σταθεί με περηφάνεια μέσα ή έξω απο το σπίτι μας.

Και η παρακάτω λοιπόν κατασκευή είναι τόσο εύκολη που θα τρίβετε τα μάτια σας με το καταπληκτικό αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρη οτι δεν θα φτιάξετε μόνο μια γλάστρα αλλά καμπόσες!! Όλη η κατασκευή βασίζεται σε μια πετσέτα..... Η πετέτσα θα ερωτευτεί το τσιμέντο και το αποτέλσμα θα σας καταπλήξει!

Υλικά:
 • Μια συσκευασία έτοιμο μπετόν (σκυρόδεμα)
 • ένας κουβά
 • ένα ξύλο για να ανακατέψετε το μείγμα
 • μια παλιά πετσέτα.
 • νερό
 • τραπεζάκι ή βάση για να απλώσετε την πετσέτα
Εκτέλεση: 
Μέσα στο κουβά φτιάξτε το μείγμα του τσιμέντου. Δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτό αλλά ούτε και να τρέχει. Πρέπει να μπορεί να ποτίσει η πετσέτα, και το τσιμέντο να μπορεί να κάτσει επάνω. Εαν θέλετε μπορείτε να κάνετε μερικές δοκιμές.

Βυθίστε την πετσέτα σας μέσα στο μείγμα και προσπαθήστε να καλυφθεί παντού απο το τσιμέντο. Εκεί βρίσκεται η επιτυχία της συγκεκριμένης κατασκευής. Βγάλτε προσεκτικά και απλώστε πάνω στη βάση σας φτιάχνωντας τις πτυχώσεις όπως εσείς θέλετε. Έχετε υπόψιν οτι, ότι φτιάξετε έτσι θα είναι όταν στεγνώσει. Εαν σε κάποια σημεία δεν έχει πάει τσιμέντο απλώστε με το χέρι.

Αφήστε να στεγνώσει για 24-48 ώρες.


Αφού στεγνώσει βγάλτε τον κουβά και με ένα τρυπανάκι ανοίξτε 2 τρύπες στον πάτο για να αποστραγγίζουν το νερό απο τα φυτά σας. Γυρίστε το ανάποδα και είναι έτοιμο!

Να σημειωθεί εδώ ότι μπορείτε εκτός απο πετσέτες να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο ύφασμα πχ ένα παλιό σεμέν και θ'αποτυπωθούν τα σχέδια!! Μην που πείτε οτι δεν είναι φανταστική ιδέα για έξω αλλά και για μέσα στο σπίτι!

Δείτε παρακάτω επιπλόν ιδέες και ξεκινήστε δουλειά. Καλή επιτυχία!
(Πηγή: toftiaxa.gr)


5 σχόλια:

 1. Καλέ, τι πρωτότυπη ιδέα!! Ευχαριστούμε πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τέλεια ιδέα! Φανταστικό το αποτέλεσμα... και τόσο ασυνήθιστο! Ευχαριστούμε πολύ!!!!!!
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα φίλη μου.Υπέροχες είναι, φανταστικές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τι ωραία ιδέα!!βλέπω τώρα που πιάνει η Ανοιξη να πιάνουμε δουλειά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή