Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Βάψτε Πασχαλινά αυγά με ρύζι!Υλικά που θα χρειαστείτε:

Βραστά αυγά
Λευκό Ρύζι (χρησιμοποιήσαμε περίπου 1 φλιτζάνι)
Χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Πλαστικά γάντια μια χρήσης για κάθε χρώμα ξεχωριστά
Πλαστικά κύπελλα με καπάκι ή αλλιώς μπορείτε να βάλετε μεμβράνη


Πριν ξεκινήσετε εδώ είναι ό, τι χρειάζεται να ξέρετε:

Χρησιμοποιήσαμε περίπου 1/8 - 1/4 φλιτζάνι ρύζι σε κάθε πλαστικό κυπελάκι.
Εάν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα απλά θα χρειαστείτε περισσότερο χρώμα. Αρχικά ρίξαμε 10-15 σταγόνες αλλά όταν ανακατέψαμε με το ρύζι το χρώμα άρχισε να ξεθωριάζει οπότε προσθέσαμε περίπου ακόμη 5 σταγόνες. Αν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιήσει μπορείτε να βγάλετε το αυγό, να βάλετε ακόμη μερικές σταγόνες στο ρύζι, να ανακατέψτε και να βάλετε το αυγό ξανά. Ποτέ μην προσθέστε το χρώμα στο ρύζι όταν το αυγό είναι μέσα γιατί θα περάσει κατευθείαν μέσα σε αυτό.

Εκτέλεση: 

Χωρίστε το ρύζι σε τρεις κυπελλάκια, ρίξτε το χρώμα και ανακινείστε μέχρι να αναμειχτεί πολύ καλά. Βαλτέ το αυγό και ανακινείστε ξανά. Τα αυγά σας θα αποκτήσουν έτσι μια πολύ φυσική εμφάνιση. Ειδικά το μπλε.Δείτε πόσο απλό είναι με το παρακάτω βίντεο και διασκεδάστε το! Καλό Πάσχα!


3 σχόλια:

 1. Μα, έχεις δίκαιο!! Το είχα ξεχάσει! Είχα βάψει αυγά - άλλη χρονιά - με αυτό τον τρόπο. αλλά ήταν μιά έτοιμη συσκευασία που μου ειχε φέρει ο γιος μου από το εξωτερικό. Και το σκεφτόμουν τότε, πώς εύκολα θα μπορούσα να το κάνω μόνη μου με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
  Νά'σαι καλά που μου το θύμισες, ΄Ελενά μου!
  Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, σου εύχομαι!!! Φιλάκια!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολλή όμορφη τεχνική ευχαριστούμε!Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ πρωτότυπη τεχνική, δεν την ήξερα!
  Καλό Πάσχα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή