Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Γλάστρα Μελωδός από σουρωτήρι!



Οι μελωδοί είναι πολύ όμορφοι στον κήπο ή την αυλή μας, ειδικά όταν τους έχουμε φτιάξει μόνοι μας με υλικά τα οποία είχαμε σε αχρηστία ή ακόμα και για πέταμα. Εδώ θα δείτε πώς να φτιάξουμε ένα ιδιαίτερο μελωδό-γλάστρα απο ένα παλιό σουρωτήρι!

Υλικά που θα χρειαστείτε: 

Ένα μεγάλο μεταλλικό σουρωτήρι
2 ίδια σετ 4 κουτάλιων μέτρησης ή κανονικά κουτάλια
3 μέτρα αλυσίδα
Μεταλλικοί κρίκοι μπρελοκ (μονοί και ένας διπλός)
Μαύρο μαρκαδοράκι
Μεζούρα
Χαρτοταινία
Τρυπάνι με μύτη για μέταλλα
Σπρέι σε τιρκουάζ χρώμα
Υπόστρωμα καλλιέργειας από ίνες κοκοφοίνικα
Φυτόχώμα
Φυτά

Εκτέλεση:

Καλύψτε τις λαβές με χαρτοταινία και βάψτε εξωτερικά το σουρωτήρι με το σπρέι αφήνοντας το κάτω μέρος, το εσωτερικό και το επάνω χείλος με το μεταλλικό φινίρισμα για να κάνει αντίθεση με το χρώμα. Το καλό με τα κουτάλια μέτρησης είναι ότι έχουν ήδη τρύπες οπότε δεν χρειάζεται να τρυπάτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικά κουτάλια αλλά με έξτρα κόπο.


Περάστε τους κρίκους μέσα από τις τρύπες της βάσης του σουρωτηριού. Μετρήστε και μαρκάρετε με το μαρκαδοράκι τις τρύπες που θα μπουν οι αλυσίδες. Ανοίξτε δύο τρύπες σε τρία σημεία στο χείλος για να περάσετε τους κρίκους για τις αλυσίδες. Με την πένσα κόψτε από την αλυσίδα 3 ίσα μέρη και περάστε τα στους κρίκους, ενώνοντας τις με ένα πολύ δυνατό διπλό κρίκο μπρελόκ στην κορυφή.


Κόψτε 8 κοντά κομμάτια αλυσίδας μετρώντας απλά πόσο μακριά θέλετε να κρέμονται τα κουτάλια.
Περάστε το ένα άκρο στους κρίκους των κουταλιών και το άλλο στους κρίκους της βάσης του σουρωτηριού. Γεμίστε το σουρωτήρι με το υπόστρωμα του κοκοφοίνικα αφού βάλετε ένα μικρό κομμάτι πλαστικό από κάτω για να προστατευθούν από το νερό τα κουτάλια που κρέμονται.


Γεμίστε με φυτόχωμα και προσθέστε τα φυτά της αρέσκεια σας. Προσθέστε ένα μικρό διακοσμητικό όπως αυτός ο βιτρό άγγελος στην κορυφή. Και αν θέλετε περισσότερη λάμψη, κρεμάστε έναν μεγάλο κρύσταλλο πολυέλαιου στο κέντρο της βάσης του σουρωτηριού.


Τώρα καθίστε και απολαύστε τη γλυκιά μουσική από το φύσημα του αέρα μαζί με την ομορφιά των λουλουδιών. Καλή Επιτυχία!

3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο !!!! Ωραία Ιδέα .... εντυπωσιακό !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω φτιάξει κι εγώ ένα παλιό σουρωτήρι σε κρεμαστή γλάστρα, αλλά δεν είχα σκεφθεί να το κάνω και μελωδό!!. Στην επόμενη ανανέωση του φυτού ίσως το κάν! Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή