Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι


Δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος από το να καλωσορίζετε ζεστά και να βάζετε σε γιορτινό κλίμα τους καλεσμένους σας πριν ακόμα ανοίξετε την πόρτα του σπιτιού σας. Κι αυτό μπορείτε να το κάνετε εύκολα δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό στεφάνι το οποίο και θα κρεμάσετε στην πόρτα σας. Αφήστε πίσω τα συνηθισμένα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα στεφάνια τα οποία τα βρίσκετε σε όποιο μαγαζί κι αν μπείτε και πρωτοτυπήστε με τις παρακάτω ανέξοδες ιδέες που ανακάλυψα. Το στεφάνι άλλωστε είναι από τα πρώτα πράγματα που σηματοδοτούν την έναρξη των γιορτών και έτσι μπορείτε να το κρεμάσετε από νωρίς στην πόρτα σας και να το ευχαριστηθείτε. Μην παραλείψετε να βάλετε τα παιδιά να σας βοηθήσουν.
Στεφάνι από κορδέλες
Βγάλτε ότι παλιές κορδέλες από δώρα έχετε και δημιουργήστε το πιο γλυκό και ρομαντικό στεφάνι.
Θα χρειαστείτε
Κορδέλες σε αποχρώσεις του κόκκινου και του άσπρου και με τρία διαφορετικά μοτίβα για ομοιομορφία, Σύρμα.
Εκτέλεση: Δημιουργήστε ένα κύκλο με το στεφάνι σας και έπειτα δέστε πάνω του τις κορδέλες σε φιογκάκια. Σε λίγα λεπτά θα έχετε έτοιμο το πιο όμορφο στεφάνι που είδατε ποτέ!
  • Εναλλακτικά μπορείτε να το κάνετε με ότι κορδέλα ή κουρελάκι έχετε σπίτι σας.
Στεφάνι από κουμπιά
Κρατήστε και εδώ την διχρωμία άσπρο – κόκκινο και δημιουργήστε την μοντέρνα και φρέσκια έκδοχή του χριστουγεννιάτικου στεφανιού.
Θα χρειαστείτε: 
Κόκκινα και άσπρα κουμπιά σε διάφορα μεγέθη, Ένα στρογγυλό φελιζόλ σε σχήμα στεφανιού που συνήθως βρίσκεται σε ανθοπωλεία ή σε είδη με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, Κόλλα
Τι να κάνετε: Απλώς κολλήστε πάνω στο φενιζόλ τα κουμπιά σας, περάστε μια όμορφη κορδέλα για να το ολοκληρώσετε και κρεμάστε το αμέσως στην πόρτα σας.
Στεφάνι από κλαδιά με κόκκινα μούρα
Το πιο χαρακτηριστικό φυτό των Χριστουγέννων, θα στολίσει ιδανικά την εξώπορτα σας.
Θα χρειαστείτε: Ψεύτικα ή αληθινά κλαδιά με μούρα και σύρμα
Τι να κάνετε: 
Δημιουργήστε ένα ωραίο στεφάνι το οποίο θα στερεώσετε με σύρμα και στολίστε λιτά και κομψά την είσοδο σας.
Tip: Μπορείτε να φτιάξετε και πιο μικρές version από αυτά τα στεφάνια ώστε να τα κρεμάσετε στην πόρτα των υπνοδωματίων των παιδιών σας. Όπως επίσης να τους προσθέσετε φώτακια ώστε να δείχνουν εντυπωσιακά τη νύχτα.

1 σχόλιο: