Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Συνταγές ομορφιάς με απλά υλικά!


Καλησπέρα σ'όλη την όμορφη μπλογκογειτονιά! Πριν λίγο καιρό σκέφτηκα να γράψω μια ανάρτηση με Συνταγές Ομορφιάς, από απλά υλικά που έχουμε σπίτι μας και μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και οικονομικά!! Οι συνταγές σ’αυτό το άρθρο, είναι για το πρόσωπο και τα μάτια! 



Μάσκα προσώπου με πορτοκάλι 
Η μάσκα αυτή κάνει το δέρμα πολύ απαλό, αλλά ταυτόχρονα είναι αποτελεσματική για τις ρυτίδες, καθώς καθυστερεί την εμφάνισή τους. Μπορείς να πολτοποιήσεις 1 πορτοκάλι και στη συνέχεια να το βάλεις στο πρόσωπό σου, όπως τη μάσκα. Άφησέ το τουλάχιστον για 10-15 λεπτά και μετά αφαίρεσε το, με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με δαμάσκηνο
Το κόκκινο δαμάσκηνο είναι στυπτικό και αναζωογονητικό και ενδείκνυται για τα λιπαρά δέρματα. Σε πέντε ή έξι πολτοποιημένα δαμάσκηνα προσθέστε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιου. Απλώστε τον πολτό στην επιδερμίδα και αφήστε τον να δράσει είκοσι λεπτά, και κατόπιν καθαρίστε με ροδόνερο ή με αποσταγμένο νερό.

Μάσκα προσώπου για ενυδάτωση
Υλικά: 1 κ.σ. μαγιονέζα, 1/2 κ.σ. πολτό από μπανάνα, 1 κ.γ. χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ και 2 κ.σ. αλεύρι.
Εκτέλεση: Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσέ τα σε καθαρό πρόσωπο. Άφησε το μείγμα να δράσει για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Κάνε αυτή την πλούσια ενυδατική μάσκα προσώπου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ταιριάζει σε όλους του τύπους δέρματος!

Μάσκα προσώπου κατά της χαλάρωσης
Ξεφλουδίζεις ένα μήλο και το πολτοποιείς στο μπλέντερ. Προσθέτεις μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά αλεύρι βρώμης. Τα ανακατεύεις καλά όλα μαζί μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα. Απλώνεις στο πρόσωπο και το λαιμό, περιμένεις για 20 λεπτά και ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου για λάμψη
Λιώστε έξι κομμάτια κουβερτούρα (επιλέξτε κάποια με περιεκτικότητα 80% κακάο) σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τα ώστε να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Συμπληρώστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λουλούδι πορτοκαλιού (στα φαρμακεία) ή απλά από ένα πορτοκάλι και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο όσο είναι χλιαρή και με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήστε την για 5 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα. Ολοκληρώστε με άφθονο κρύο νερό και επαναλάβετε τη φροντίδα μία φορά την εβδομάδα.

Μάσκα προσώπου αναπλαστική
Υλικά: 1 καρδιά από φρέσκια αγκινάρα, 1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Λιώνετε την αγκινάρα στο μπλέντερ και προσθέτετε σιγά-σιγά το γιαούρτι και το λεμόνι. Απλώνετε στο πρόσωπο και τον λαιμό και αφήνετε να δράσει για 15-20 λεπτά, κατόπιν ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.



Μάσκα κατά των ανοιχτών πόρων
Υλικά: 1 ασπράδι αυγού, 1 κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση: Κτυπάμε καλά το αυγό και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε τη μάσκα στο πρόσωπο για 30 λεπτά και έπειτα την ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Μάσκα για μάτια χωρίς σακούλες
Κάνει το δέρμα γύρω από τα μάτια λείο και χαρίζει στο μακιγιάζ διάρκεια.
Υλικά: 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 κρόκο αβγού, 1 κ.σ. φρέσκο γάλα, 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση: Ανακατέψτε καλά τα υλικά και απλώστε μια πλούσια στρώση του μείγματος κάτω από τα μάτια. Αφήστε το για δέκα λεπτά και μετά αφαιρέστε τη μάσκα ήπια, με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο σε ροδόνερο.

Τζελ για κουρασμένα μάτια
Αυτό υπέροχο τζελ διεγείρει τη μικροκυκλοφορία καταπολεμώντας τις σακούλες.
Υλικά: 1/4 από ένα μεγάλο αγγούρι, 30 γρ. τζελ αλόης βέρα
Εκτέλεση: Πολτοποιείτε το αγγούρι (περίπου 55 γρ.) στο μπλέντερ, το βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτετε το τζελ αλόης και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο βαζάκι και όποτε θέλετε να εξαφανίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, απλώνετε την κρέμα με βαμβάκι στην περιοχή. Την υπόλοιπη τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.

Απαλό Καθαριστικό προσώπου με αγγούρι και γιαούρτι 
Αυτό το κρεμώδες στην υφή καθαριστικό, θρέφει το δέρμα, συσφίγγει του πόρους και βοηθά στη μείωση των κηλίδων.
Υλικά: 1/2 μικρό αγγούρι, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Εκτέλεση: Τρίψτε το αγγούρι σε ένα μπολ και στραγγίστε τα περιττά υγρά. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε το μίγμα σε ολόκληρο το πρόσωπο και κάντε καλό μασάζ. Αφήστε το για 5 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Αυτό το κρεμώδες στην υφή καθαριστικό, θρέφει το δέρμα, συσφίγγει του πόρους και βοηθά στη μείωση των κηλίδων.

Λοσιόν προσώπου για λαμπερό δέρμα
Υλικά: 3 κουταλιές γάλα, 1 κουταλιά δυνατό λικέρ πορτοκάλι, περγαμόντο ή λεμόνι
Εκτέλεση: Χτυπήστε για ένα λεπτό στο σέϊκερ το μίγμα και, βουτώντας ένα κομμάτι βαμβάκι, περάστε το πρόσωπο και το λαιμό. Αφήνετε για 10 λεπτά και ξέβγαλε καλά με παγωμένο νερό.

Πήλινγκ και μάσκα λεβάντας (Για όλα τα δέρματα)
Υλικά: 2 κουταλιές σούπας τριμμένο κουάκερ, αμυγδαλέλαιο, 5 σταγ. αιθέριο έλαιο λεβάντας
Εκτέλεση: Ρίξτε αμυγδαλέλαιο στο κουάκερ τόσο, όσο να γίνει μία αλοιφή προσθέστε αιθέριο έλαιο λεβάντας. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.

Ενυδατική κρέμα προσώπου 
Υλικά: τον κρόκο 2 αυγών, 50 γρ. λάδι αβοκάντο, μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι ξύδι μήλου
Εκτέλεση: Χωρίζουμε τον κρόκο 2 αυγών και τον χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας σταγόνα-σταγόνα 50 γρ. λάδι αβοκάντο και στη συνέχεια μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι ξύδι μήλου, όσα δηλαδή χρειάζεται το δέρμα, με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο. Προσοχή όμως, γιατί κρατάει στο ψυγείο, μόνο 2 έως 3 ημέρες.



Bonus1: Μάσκα για γερά νύχια
Αν τα νύχια σας είναι αδύναμα και σπάνε γρήγορα, μην ανησυχείτε! Υπάρχει λύση για το πρόβλημά σας και δεν είναι άλλη από τη μαγιονέζα. Ναι, σωστά διαβάσατε! Η μαγιονέζα θα κάνει τα νύχια σας ανθεκτικά και δυνατά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητα σε κάθε νύχι και να την τρίψετε. Στη συνέχεια αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε τα χέρια σας.

Bonus2: Μάσκα χεριών με αβοκάντο και μέλι
Υλικά: 1 ώριμο αβοκάντο, 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, 1 κ.γ. γιαούρτι πλήρες
Εκτέλεση: Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε μπολ και βάλτο στο ψυγείο για 30 λεπτά. Άπλωσε στα χέρια σου τη μάσκα και άφησέ τη να δράσει για 30 περίπου λεπτά. Μετά ξέπλυνε τα χέρια σου με μαλακό σαπούνι και βάλε για ενυδάτωση μερικές σταγόνες ελαίου από σπόρους σιταριού ή ηλιοτροπίου.

Ελπίζω να σας άρεσαν και να τις δοκιμάσετε σύντομα! Και αν θέλετε να βρείτε περισσότερες συνταγές, μπορείτε να γίνεται μέλος στην ομάδα μου!! Σας ευχαριστώ πολύ και σας στέλνω πολλά φιλιά και αγκαλιές….. 

6 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ χρήσιμες,εύκολες και για όλες τις χρήσεις!
    σίγουρα και για όλα τα γούστα!
    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλές οι συνταγές σου!!!!!!!!
    Καλή εβδομάδα Έλενα μου , πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω ιδέες!!!Και ποικιλία μπόλικη! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τίς κρατώ όλες! Πολύ χρήσιμες συνταγές Έλενα. Ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή