Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Μια όμορφη κατασκευή για τα παλιά κλειδιά σου!


Είναι τόσο απλό να μεταμορφώνουμε παλιά άχρηστα αντικείμενα, σε καθημερινά μικρά αριστουργήματα..... και επειδή πάντα τηρούμε τον βασικό κανόνα: «Δεν πετάμε τίποτα», φτιάχνουμε με τα παλιά κλειδιά μας ένα όμορφο διακοσμητικό για το μπαλκόνι μας!!Θα χρειαστούμε: Μερικά παλιά κλειδιά, Ένα ξυλαράκι για βάση, Πετονιά, Μερικά καρφιά και γαντζάκια

Ας το φτιάξουμε λοιπόν:

 • Πάνω σε ένα χοντρό κομμάτι ξύλου κυλινδρικού σχήματος στερεώνουμε μια αλυσίδα ώστε να μπορούμε να κρεμάσουμε την κατασκευή μας.
 • Στο κάτω μέρος τοποθετούμε μερικά μικρά καρφάκια ή μικρά γαντζάκια που βρίσκουμε στα σχετικά καταστήματα, ώστε να δέσουμε τις πετονιές.
 • Αφού τις δέσουμε παίρνουμε ένα από τα παλιά κλειδιά μας και το περνάμε στην πετονιά και κάνουμε ένα σφιχτό κόμπο ώστε να κρατηθεί το κλειδί ψηλά.
 • Έτσι συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα κλειδιά.
Η κατασκευή μας είναι έτοιμη, και με τη βοήθεια του αέρα θα γεμίσει με ήχους και ομορφιά το μπαλόνι μας! Δοκιμάστε το και Καλή επιτυχία!

Επειδή όμως πολλές φορές χάνουμε τα κλειδιά μας και κάνουμε το σπίτι άνω κάτω..... θα σας δείξω μια απλή και όμορφη ιδέα, για να ξέρετε πάντα που βρίσκονται τα κλειδιά σας!! 
Πριν μέρες, βρήκα στο http://www.purplecarrotkc.com αυτή την εύκολη και πρωτότυπη ιδέα!Θα χρειαστούμε: Μία παλιά κορνίζα, Βιδωτούς Γάντζους, Τρυπάνι (στο μέγεθος των Γάντζων)

Τι πρέπει να κάνετε: Απλά επιλέξτε σε τι απόσταση θέλετε να βιδώσετε τα γαντζάκια, τρυπήστε (με προσοχή) την κορνίζα, βιδώστε τους γάντζους και είστε έτοιμοι!

Tip: Είναι τέλεια ιδέα για μικρά δωράκια σε φίλους!

5 σχόλια:

 1. Πραγματικά πολυ όμορφη ιδέα πολλα πολλα μπραβο!!!!!
  Φιλάκια πολλα!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καταπληκτική ιδέα και αν κρεμαστεί σε εξωτερικό χώρο γίνεται ένας υπέροχος μελωδός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλό. Και να δεις, που κι εγώ κατασκευή για κλειδιά έκανα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλά, τα παλιά κλειδιά είναι καταπληκτική ιδέα και πολύ διακοσμητική για τη βεράντα!!!! Μπορείς ίσως να τα βάψεις με σπρέι... για πιο χαρούμενη νότα!!!! Και η κορνίζα όμως είναι θαυμάσιο δωράκι.... Ευχαριστούμε
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Με την παρέμβαση της Φιλίας (έχει γούστο και
  φαντασία...πως να το κάνουμε) γίνεται μία απίθανη και πάρα πολύ πρωτότυπη μελωδική κατασκευή! Φιλάκια πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή