Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Αντικέ χριστουγεννιάτικες μπάλες




Εξαιρετικά εντυπωσιακές μπάλες για το δέντρο ή για να τις χρησιμοποιήσετε σε επιτραπέζιες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις και στολισμούς. Μοιάζουν με μεταλλικές και αποκτούν μια πολύ όμορφη ανάγλυφη και αντικέ όψη, ενώ δεν πρόκειται παρά για πλαστικές μπάλες που θα επεξεργαστείτε με μπογιά προσθέτοντας στην επιφάνειά τους μικρά κομμάτια δαντέλας.

Θα χρειαστείτε: Πλαστικές χριστουγεννιάτικες μπάλες, Μια τρέσα δαντέλας με σχέδια λουλουδάκια
(Θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη μοδιστρικής/υφάσματα), Διάφανη ατλακόλ, Ακρυλική μπογιά σε άσπρο και σκούρο καφέ


1. Κόψτε με ένα ψαλιδάκι από την δαντέλα ολόκληρα λουλουδάκια, φύλλα κλπ. Απλώστε με πινέλο μια ποσότητα ατλακόλ πάνω στην μπάλα και κολλήστε τα κομματάκια δαντέλας, φροντίζοντας να μην καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνειά της, να υπάρχουν δηλαδή και κενά διαστήματα ανάμεσα στα υφασμάτινα σχέδια. Μπορείτε να κολλήσετε τα σχήματα της δαντέλας ακαθόριστα πάνω στην μπάλα ή και να τα "μοιράσετε"δημιουργώντας σχέδια π.χ να κολλήσετε κάποια στο πάνω μέρος γύρω γύρω από το κρέμασμα και μια ακόμη σειρά στο κέντρο και επίσης περιμετρικά της μπάλας κλπ.



2. Αφού στεγνώσει εντελώς η κόλλα και σταθεροποιηθεί η δαντέλα, βάψτε την μπάλα με την άσπρη μπογιά. Καλύτερα να το κάνετε την επόμενη μέρα, ειδικά αν έχετε χρησιμοποιήσει μεγάλη ποσότητα κόλλας, ώστε να έχει εντελώς σταθεροποιηθεί και στεγνώσει το ύφασμα.



3.Αφού στεγνώσει το άσπρο χρώμα, περάστε μια μικρή ποσότητα καφέ μπογιάς πάνω στα δαντελένια σχέδια και με ένα μαλακό πανί "σβήστε" προσεκτικά το χρώμα, με τον ίδιο τρόπο που "βάφουμε και ξεβάφουμε" για να δώσουμε σ΄ένα ξύλινο αντικείμενο/έπιπλο αντικέ όψη. Τρίβετε με το πανί το υγρό χρώμα πάνω στην επιφάνεια της μπάλας προσεκτικά σ'όλα τα σημεία, έτσι ώστε να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο συνολικά χρώμα που στα κομμάτια της δαντέλας θα είναι εντονότερα σκούρο.

Ο συνδυασμός του άσπρου με το καφέ δίνει ένα περίπου μπρονζέ τελικό αποτέλεσμα, αν όμως το προτιμάτε μπορείτε να δουλέψετε και με χρυσαφί, ασημί ή όποιας απόχρωσης μπογιά πάνω στο άσπρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γυάλινες μπάλες, απλώς με πλαστικές θα δουλέψετε πιο άνεταχωρίς το άγχος μήπως τις σπάσετε και η κόλλα επίσης θα σταθεροποιήσει ευκολότερα την δαντέλα πάνω στο πλαστικό.

Καλή επιτυχία και Καλές Γιορτές!

7 σχόλια:

  1. Μου αρέσουν πολύ οι μπάλες σου Ελενα
    Φιλάκια και καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφες.Εγώ έφτιαξα τέτοια από ένα ξένο μπλοκ που είδα και τα έβαψα με 2 σπρέι χρυσό και καφέ από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περίμενα ότι θα ήταν πιο πολύπλοκη η τεχνική....πειραματίστηκα αρκετά αλλά τώρα ξέρω τα λάθη μου...Σε ευχαριστώ...τρέχω να δημιουργήσω...Καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή