Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Διακοσμητικά μπολ από δαντέλα!



Θα χρειαστείτε: 
1. Δαντελένια ή κοφτά σεμεδάκια που δεν χρησιμοποιείτε πια ή οποιοδήποτε παρόμοιο ύφασμα (όσο πιο χοντρό τόσο καλύτερα)
2. Κόλλα/σκληρυντικό υφάσματος (Θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη για κατασκευές και χόμπι. Μπορείτε να δουλέψετε και με διαφανή ατλακόλ αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο σταθερό σε όλα τα είδη υφάσματος).
3. Ένα οποιοδήποτε μπολ/σκεύος για καλούπι και άλλο ένα για να βουτήξετε το ύφασμα στην κόλλα.
4. Διαφανή μεμβράνη τροφίμων.

Εκτέλεση:
1. Αραιώστε ελαφρά μια ποσότητα κόλλας με λίγο νερό και βουτήξτε μέσα το ύφασμα, έτσι ώστε να ποτίσει και να απορροφήσει όσο περισσότερη κόλλα.



2. Τοποθετήστε ανάποδα το μπολ που θα χρησιμοποιήσετε για καλούπι, καλύψτε με την διαφανή μεμβράνη και απλώστε πάνω του το ποτισμένο στην κόλλα ύφασμα, ισιώνοντας ή τσαλακώνοντας όπου χρειάζεται και δίνοντας του ακριβώς το σχήμα που θέλετε. Προσοχή: Όταν στεγνώσει δεν θα μπορείτε πλέον να αλλάξετε την μορφή που θα έχει πάρει.


3. Απλώστε με πινέλο μια ακόμη ποσότητα κόλλας πάνω στο ύφασμα και αφήστε το να στεγνώσει μια ολόκληρη μέρα.


4. Όταν βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει εντελώς γυρίστε το καλούπι και τραβήξτε από πάνω του το καινούργιο σας δαντελωτό μπολ!

Tips:
  • Πολύ εντυπωσιακό σαν αποτέλεσμα, αντί για αποκλειστικά δαντελωτό ύφασμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο παρόμοιο θέλετε, όπως ακόμη και ψάθινα υφάσματα ή ένα κομμάτι που θα κόψετε από ένα παλιό ψάθινο καπέλο,δημιουργώντας μπολ-καλάθια.
  • Ανάλογα με τον τύπο του καλουπιού που θα χρησιμοποιήσετε, θα δώσετε στις κατασκευές αυτές όποιο σχήμα και μέγεθος θέλετε, θα τα κάνετε να μοιάζουν σαν κανονικά μπολ, σαν μικρές ή μεγαλύτερες πιατέλες κλπ.
  • Αφού στεγνώσει εντελώς το ύφασμα μπορείτε και να το βάψετε με μπογιά σε σπρέι σε όποια απόχρωση θέλετε.
  • Αν θέλετε να ενισχύσετε την βάση της κατασκευής μπορείτε να κολλήσετε εξωτερικά στο κάτω μέρος, ένα κομμάτια τσόχα ή όποιο παρόμοιο ύφασμα που θα κόψετε ακριβώς στο σχήμα και μέγεθος που χρειάζεται.
  • Διακοσμητικά θα τα χρησιμοποιήσετε σαν οποιοδήποτε μπολ-πιατέλα που θα γεμίσετε με οτιδήποτε θέλετε, αρκεί να μην έχει μεγάλο βάρος, ή σαν κηροπήγια, σαν ψωμιέρες στο τραπέζι, για κοσμήματα, για καλλυντικά κλπ. Πολύ όμορφα θα ταιριάξουν σε όποιο σημείο κι αν τα τοποθετήσετε, μαζί με μερικά επίσης διακοσμημένα με δαντέλα φαναράκια από άδεια βάζα!
Δείτε παρακάτω μερικά υπέροχα μπολ από δαντέλα!


















11 σχόλια:

  1. πολύ ωραία ιδέα...την έχω δει πολλές φορές αλλά διστάζω...Από το να μένουν όμως στο συρτάρι ..καλύτερα να το δοκιμάσω...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια!!!!!!!! Από καιρό λέω να το δοκιμάσω...κι έχω μπόλικα τέτοια πλεκτά!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πανέμορφα !! και μια και διαθέτω πολλά πλεχτά λέω να κάνω μια απόπειρα !!!
    Φιλιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου έφεραν ένα τέτοιο δώρο..είναι πανέμορφα όμως τώρα είδα και σε σένα πως να το κάνω!Καλημέρα κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα λέω να κάνω την απόπειρα, το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά αυτά μου άρεσαν πααάρα πολύ! Μου άρεσε και με τη χρωματιστή δαντέλα! Θα εκμεταλλευτώ μερικά από τα ....κειμήλια που μου έχει φορτώσει η μαμά μου..........Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρα πολύ ξεχωριστά!!! Εύγε για την πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου άρεσαν πάρα πολύ .Αλλά να δώ πότε θα το επιχειρήσω!!!Μπράβο για την υπέροχη πρόταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλιά σας και χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η ιδέα! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή