Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Διακοσμήστε εύκολα τους καθρέφτες σας!

Ένας καθρέφτης και όχι μόνο μια απλή κορνίζα, μπορεί να μετατραπεί από εντελώς αδιάφορος σε ένα μικρό έργο τέχνης! Σαν βάση για όλες τις κατασκευές, χρησιμοποιείστε παλιούς καθρέφτες που έχετε βαρεθεί, αυτούς που θα βρείτε σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε όλα τα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού ή αν θέλετε κάτι περισσότερο εξεζητημένο, αποταθείτε σε ένα ειδικό κατάστημα με τζάμια και καθρέφτες, θα σας κόψουν αυτόν ακριβώς που χρειάζεστε σε όποιο σχήμα, πάχος και ποιότητα.
 
1) Με καλάμια


Θα χρειαστείτε μόνο έναν στρογγυλό καθρέφτη και κομμάτια από πολύ λεπτό καλάμι.
Δημιουργείστε "σετ" από ασύμμετρα σε μήκος καλάμια, τόσα ώστε ανάλογα με την διάμετρο του καθρέφτη να αρκούν για να τον πλαισιώσετε περιμετρικά με το ίδιο επαναλαμβανόμενο σχέδιο.


Θα δουλέψετε από την ανάποδη όψη του καθρέφτη, κολλώντας με θερμοκολλητικό πιστόλι τα καλάμια είτε απευθείας πάνω στην επιφάνειά του ή πάνω στο πλαίσιό του -αν έχει- και ξεκινώντας από τα πιο μεγάλου μήκους καλάμια. Κολλήστε πρώτα όλα τα κομμάτια αυτά περιμετρικά, ώστε να λειτουργήσουν σαν οδηγός που θα χωρίσουν το συνολικό σχέδιο σε επιμέρους κομμάτια και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με όλα τα υπόλοιπα μήκη, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο. Είναι μια πολύ όμορφη διακοσμητική κατασκευή και μπορείτε και να βάψετε τα καλάμια με μπογιά σε σπρέι, πριν αρχίσετε να τα κολλάτε.

2) Με μαχαιροπήρουνα


Με την ίδια "φιλοσοφία" και με μαχαιροπήρουνα αντί για καλάμια, φτιάξτε εξαιρετικά πρωτότυπα διακοσμητικά για τους τοίχους της τραπεζαρίας ή της κουζίνας σας. Αν δε το κάνετε μ΄έναν καθρέφτη με ασημένιο πλαίσιο και ασημένια μαχαιροπήρουνα το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά εξαιρετικής αισθητικής αξίας. Κι εδώ θα δουλέψετε στην πίσω πλευρά του καθρέφτη κολλώντας σε όποιο σχηματισμό σας αρέσει τα μαχαιροπήρουνα, απλά βεβαιωθείτε πως θα χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη κόλλα ώστε να αντέξει το βάρος τους όπως και ότι ο τρόπος που θα κρεμάσετε την κατασκευή θα είναι επίσης ο ενδεδειγμένος για το συνολικό της βάρος. Το πιο σίγουρο είναι να καρφώσετε γερά στον τοίχο ένα μικρό κομμάτι ξύλο με μικρό πάχος και πάνω του να κολλήσετε τον καθρέφτη με μια ισχυρή κόλλα δύο στοιχείων. Με τον τρόπο αυτό, εκτός από απόλυτα σταθερός, ο καθρέφτης δεν θα είναι εφαπτόμενος αλλά θα εξέχει ελάχιστα από τον τοίχο και θα αναδεικνύεται πολύ πιο όμορφα.

3) Με απλά μανταλάκια


Χρησιμοποιείστε ξύλινα μεγάλα μανταλάκια για ρούχα, στη φυσική τους μορφή ή βαμμένα με μπογιά σε σπρέι που απλά θα τα πιάσετε περιμετρικά της επιφάνειας ενός μικρού καθρέφτη. Πολύ όμορφη πρόταση για μοντέρνους χώρους αλλά και παιδικά δωμάτια και μια ιδέα που μπορεί να δώσει χρώμα και ύφος σ΄έναν άσπρο τοίχο είναι να φτιάξετε πολλές τέτοιες κατασκευές με καθρέφτες σε διαφορετικά μεγέθη και μανταλάκια βαμμένα σε διάφορα χρώματα και να τους τοποθετήσετε συγκεντρωμένους όλους μαζί στο ίδιο σημείο.

4) Μια διακοσμητική γιρλάντα από καθρέφτες

Μια κατασκευή που πραγματικά αξίζει και τον κόπο και τα παραπάνω έξοδα που απαιτεί, σε σχέση με την μεταμόρφωση ενός απλού καθρέφτη. Εδώ θα χρειαστείτε την βοήθεια ενός ειδικού καταστήματος απ΄όπου θα προμηθευτείτε ίδιου μεγέθους μικρούς καθρέφτες με απλό ξύλινο ή μεταλλικό πλαίσιο και που στο πάνω και κάτω μέρος του θα έχει προβλεφθεί μια τρύπα απ΄όπου θα περαστεί ένας μεταλλικός κρίκος, διακοσμητικό σκοινί σε φυσικό χρώμα, κορδέλα ή ότι άλλο διαλέξετε για να κρατάει τους καθρέφτες ενωμένους στη σειρά και να διακοσμεί ταυτόχρονα την κατασκευή. Δημιουργείστε μερικές τέτοιες σειρές από καθρέφτες και κρεμάστε τους από ένα ψηλό σημείο, το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό αν τους προσαρμόσετε απευθείας στο ταβάνι.

5)  Σαν ψηφιδωτό

Αμέτρητες επιλογές σε ιδέες, σχέδια και χρώματα για να δημιουργήσετε έναν καθρέφτη σε αυτή την μορφή και πρόταση που δεν περιορίζεται σε μικρά διακοσμητικά κομμάτια αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και σε μεγάλους καθρέφτες, όπως για παράδειγμα εκείνον του μπάνιου. Επιλέξτε το σχέδιο και τα χρώματα και ντύστε το πλαίσιο ενός καθρέφτη από οποιοδήποτε υλικό με ψηφίδες, δουλεύοντας με τον κλασσικό τρόπο για όλες αυτού του τύπου τις κατασκευές. Δείτε τον εδώ

6) Με απλό σκοινί


Απλώς κολλήστε περιμετρικά του καθρέφτη μερικές σειρές χοντρό σκοινί σε φυσικό χρώμα που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη για κατασκευές αλλά και συσκευασίας και ...έτοιμος. Από τους πιο απλούς τρόπους για να δώσετε σ΄έναν εντελώς σκέτο και "άχρωμο" καθρέφτη όψη καλοκαιρινή και να τον συνδυάσετε τοποθετώντας στο σημείο που βρίσκεται μερικά ακόμα αντικείμενα φτιαγμένα από σκοινί, ψάθα ή καλάμι δημιουργώντας μια πραγματικά όμορφη γωνιά. Αν τον θέλετε περισσότερο πλουμιστό, κολλήστε σε κάποιο σημείο πάνω στο σκοινί μερικά στάχυα, κοχύλια, αποξηραμένα λουλούδια.

7) Αξιοποιήστε μια σειρά από παλιά ή καινούργια πορσελάνινα πιάτα, φαγητού ή διακοσμητικά, δίσκους πορσελάνινους ή μεταλλικούς κλπ. που βρίσκονται στο σπίτι χωρίς καμιά άλλη χρησιμότητα πέραν του να πιάνουν χώρο σε ντουλάπια


Κολλήστε στο κέντρο τους από έναν απλό καθρέφτη που θα παραγγείλετε στις διαστάσεις που ακριβώς σας χρειάζονται σ΄ένα ειδικό κατάστημα και τοποθετήστε όλα τα κομμάτια μαζί σ΄ένα σημείο, συνδυάζοντάς τα με μερικά ακόμα διακοσμητικά σε ανάλογο ύφος και χρωματισμούς.

8) Δώστε σ΄έναν εντελώς απλό καθρέφτη μοντέρνο ύφος με πανεύκολο τρόπο


Χρησιμοποιείστε μικρά διαφανή στρογγυλά πομολάκια για συρτάρια ή οποιουδήποτε παρόμοιου τύπου διακοσμητικά, διακοσμητικές διαφανείς πέτρες, χάντρες κλπ που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού ή υλικά για κατασκευές. Κολλήστε τα και περιμετρικά αλλά και στο κέντρο του καθρέφτη,χωρίζοντάς τον οπτικά σε τέσσερα κομμάτια. Η διαφάνεια των διακοσμητικών δημιουργεί επιπλέον αντανακλάσεις τόσο με το φυσικό φως του ήλιου όσο και με τεχνητό και δίνει στο σύνολο και στο σημείο που θα τον τοποθετήσετε μια πραγματικά ιδιαίτερη λάμψη.

9) Διαλέξτε έναν καθρέφτη με μεγάλου πάχους ξύλινο πλαίσιο ή τοποθετείστε έναν εντελώς απλό μέσα σε μια κορνίζα


Βάψτε την κορνίζα σε όποια απόχρωση θέλετε, επιλέξτε ένα οποιοδήποτε σχέδιο stencil που σας αρέσει και φτιάξτε το πάνω στο πλαίσιο με μπογιά σε σπρέι. Με ελάχιστο κόστος, θα έχετε δημιουργήσει ένα πραγματικά όμορφο διακοσμητικό κομμάτι. Αν φυσικά τα καταφέρνετε σ΄αυτά, προτιμήστε αντί για το τυποποιημένο σχέδιο, να ζωγραφίσετε στην επιφάνεια του πλαισίου ότι σας αρέσει.

10) Χρησιμοποιείστε οποιασδήποτε μορφής ξύλο για να δώσετε σ΄έναν εντελώς απλό καθρέφτη ύφος ταιριαστό και ανάλογο με το σημείο που θα τον τοποθετήσετε


Καλάμια ή μπαμπού σε φυσική μορφή ή βαμμένα με μπογιά σε σπρέι, ξύλα θάλασσας ή για πιο κλασικούς χώρους απλά ξύλινα πηχάκια που θα βάψετε σε όποια απόχρωση του ξύλου ταιριάζει στο σημείο που θα τον τοποθετήσετε. Απλά κολλήστε τα ξύλα με θερμοκολλητικό πιστόλι περιμετρικά του καθρέφτη ή σε όποιο άλλο σχέδιο ταιριάζει ανάλογα με το είδος της κατασκευής που θα επιλέξετε.

(Πηγή: soulouposeto.blogspot.gr)

6 σχόλια:

  1. Mια χαρά ιδέες για ξεχωριστούς καθρέπτες... ήδη ξεχωρισα 2-3 και εν καιρώ θα φτιάξω!!!Να'σαι καλά Ελενα!!! φιλάκια και καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλη μου κάθε ιδέα μία ξεχωριστή φαντασία.όλες υπέροχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίες ιδέες!Θα την κρατήσω αυτή την ανάρτηση και πού ξέρεις? Ίσως τολμήσω κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφες οι ιδέες σου με τους καθρέφτες!!!!
    Πολλά φιλιά!
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ αγαπημένες μου για τα όμορφα σχόλιά σας.... Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή