Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Μοναδικά Πασχαλινά Αυγά!

Υπάρχουν πολλές ιδέες για να ξεφύγετε και να πρωτοτυπήσετε φέτος με το «στολισμό» των πασχαλινών αυγών σας. Δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα αλλά ούτε και πολύ από τον ελεύθερό σας χρόνο..... Βάλτε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας να δουλέψουν και πρωτοτυπήστε και φέτος το Πάσχα!



Αν θες να αποφύγεις τη διαδικασία της βαφής μπορείς να ντύσεις τα αυγά με λωρίδες βελούδινου υφάσματος και τις «σφραγίσεις» με λιωμένο κερί!



Επίσης μπορείτε να τα τυλίξτε σαν δώρο με κορδέλα ή σκοινάκι!



Μια ωραία ιδέα είναι να κόψτε διάφορες λέξεις ή φράσεις αφήνοντας λίγο κενό γύρω από την κάθε μια. Κολλήστε τις στο αυγό, προσθέτοντας πρώτα τις πιο μεγάλες λέξεις και μετά ανάμεσα στα κενά, συμπληρώστε με τις μικρότερες λέξεις!



Μια πρωτότυπη ιδέα είναι οι διακοσμητικές μπιλίτσες! Αφού βράσετε τα αυγά, φορέστε γάντια, απλώστε σε όλο το αυγό υγρή κόλλα για χειροτεχνίες και βουτήξτε το σε ένα μπολάκι με μικροσκοπικές πούλιες ή sprinkles ζαχαροπλαστικής ή ακόμα και χρυσόσκονη, για πιο λαμπερό αποτέλεσμα!



Στολίστε τα με δαντέλα ή κουμπάκια, όπως φαίνεται και στην εικόνα.



Βάψτε τ'αυγά σας σας μπογιά μαυροπίνακα και με κιμωλίες φτιάξτε διάφορα όμορφα σχέδια ή γράψτε τις ευχές σας!



Μπορείτε επίσης να βάψετε τα αυγά με παστέλ αποχρώσεις και να τα ζωγραφίσετε με άσπρο μαρκαδόρο!



Αν θέλετε κολλήστε τους αυτοκόλλητα και γραμματόσημα!



Μια άλλη εύκολη ιδέα και με χιούμορ! Βάψε τα αυγά, σπάσε τα σε ένα σημείο και βάλε τους ένα μάτι! Είμαι σίγουρη ότι τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν!



Τέλος, σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας μπορείτε να προμηθευτείτε ψεύτικα, φυσικά, φύλλα χρυσού τα οποία θα κολλήσετε (καλύτερα με πινέλο για να μη γίνουν χάλια τα χέρια σας) πάνω σε λευκά αυγά για να έχετε σικ και συνάμα μίνιμαλ αισθητικής αποτέλεσμα.

Καλές δημιουργίες και Καλό Πάσχα!

1 σχόλιο:

  1. Τι ωραίες εναλλακτικές λύσεις και εδώ που τα λέμε και σίγουρες !!!
    Να είσαι καλά και Καλή Ανάσταση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή