Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Κεριά σε κοχύλια!Μια από τις ευκολότερες και σχεδόν ανέξοδη κατασκευή χειροποίητων κεριών, αφού δεν θα χρειαστείτε παρά μερικά από τα κοχύλια που έχετε μαζέψει από κάποια παραλία και μικρή ποσότητα παραφίνης, που μπορεί και να προέρχεται από υπολείμματα μεταχειρισμένων κεριών.

Τα κεριά που θα φτιάξετε χρησιμοποιώντας ως "δοχείο" μικρά ή μεγαλύτερα κοχύλια είναι από τις ομορφότερες καλοκαιρινές διακοσμήσεις, ιδανικά για να διακοσμήσετε ένα καλοκαιρινό τραπέζι και βεβαίως εκτός από το να τοποθετηθούν μεμονωμένα σε οποιοδήποτε σημείο, μπορείτε να τα συνδυάσετε σε μεγαλύτερες συνθέσεις - κηροπήγια μαζί με αντίστοιχα ταιριαστά στοιχεία όπως θαλασσόξυλα, βότσαλα κλπ. 

Ο απλούστερος τρόπος να φτιάξετε κεριά σε κοχύλια είναι να βρείτε όλα τα υλικά που θα σας χρειαστούν... μέσα σε μερικά αχρησιμοποίητα ρεσό που υπάρχουν στο σπίτι.Βγάλτε τα ρεσό από την αλουμινένια θήκη τους, χωρίς να σας απασχολεί αν θα σπάσουν. Με ένα μαχαίρι αποκολλήστε την μεταλλική βάση του φιτιλιού τους και τοποθετείστε τα φιτίλια μέσα στα κοχύλια.


Λιώστε σε μπεν μαρί τα ρεσό και γεμίστε με το υγρό κερί τα κοχύλια. Όταν στερεοποιηθεί εντελώς το κερί κόψτε λίγο το φιτίλι, αν χρειάζεται.

Aν προσθέστε στο μείγμα των λιωμένων ρεσό και λίγο χρώμα και το όλο αποτέλεσμα θα πάρει εντελώς διαφορετική μορφή, ειδικά αν το χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε κάτασπρα κοχύλια, ενώ φυσικά με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε κεριά σε μεγαλύτερα διακοσμητικά κοχύλια, με όποιο χρώμα ή άρωμα θέλετε, όπως και να χρησιμοποιήσετε τα κοχύλια σαν καλούπι που αφού τα αλείψετε με σπορέλαιο πριν τοποθετήσετε την υγρή παραφίνη, στην συνέχεια θα βγάλετε το κερί το οποίο θα έχει το σχήμα του κοχυλιού.


Για να σταθεροποιήσετε ένα τέτοιο κοχύλι σε ίσια θέση, πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, αν το σχήμα του δεν θα σας βοηθά μπορείτε να δημιουργήσετε στην βάση του ένα "ποδαράκι" από απλή κόλλα γενικής χρήσης που θα κανονίσετε σε ποιο σημείο χρειάζεται το πάχος του να είναι μεγαλύτερο ώστε το κοχύλι-κερί να μην γέρνει, ή να κολλήσετε με την κόλλα το κερί-κοχύλι πάνω σε ένα άλλο κοχύλι που στέκεται σε ίσια θέση.

Δείτε παρακάτω μερικά απ'τα ομορφότερα κεριά κοχύλια και πάρτε ιδέες!!

(Πηγή: soulouposeto.blogspot.gr)

6 σχόλια:

 1. Πολύ ωραία ιδέα για καλοκαιρινή διακόσμηση!!!
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μου άρεσαν πάρα πολύ είναι εύκολη χρήσιμη και όμορφη ιδέα!! Φιλάκια πολλά Έλενα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπέροχη ιδέα και σαν διακοσμητικό καλοκαιρινό στα τραπέζια είναι θαυμάσιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δείτε εδώ τα κοχύλια τις φωτογραφίας στις πιο χαμηλές τιμές.http://seashellshop.gr/collections/packages/products/rapa-rapa

  ΑπάντησηΔιαγραφή