Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Διακοσμητικές γιρλάντες με κοχύλια



Δεν θα σας προστατέψουν από το φως όπως μια αντίστοιχη υφασμάτινη, διακοσμητικά όμως είναι εξαιρετικά καλαίσθητες και ανάλογα με το σημείο που θα επιλέξετε να κρεμάσετε μια τέτοια κουρτίνα μπορεί σε έναν βαθμό να λειτουργήσει και ως "παραβάν", διαχωρίζοντας οπτικά έναν χώρο από έναν άλλον, αλλά κυρίως να προσθέσει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο το σπιτιού.
 
Φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως δεύτερες κουρτίνες, κρεμασμένες πρόσθετα μαζί με την κανονική κουρτίνα ενός παραθύρου, μιας μπαλκονόπορτας ή μαζί με εκείνη του μπάνιου δίνοντας απόλυτο καλοκαιρινό ύφος κι αν δεν έχετε την υπομονή να δημιουργήσετε μια ολόκληρη τέτοια καλοκαιρινή σύνθεση, μπορείτε απλώς να προσθέσετε - προσαρμόσετε μερικά κοχύλια πάνω στην ήδη υπάρχουσα κουρτίνα με πολλούς τρόπους όπως στο κάτω ή πάνω μέρος τους στην δέστρα που την κρατά στο πλάϊ κλπ. 


Μια τέτοια κουρτίνα, μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές όψεις τόσο ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα και τον αριθμό των κοχυλιών που θα χρησιμοποιήσετε, όσο και από το υλικό που πάνω του θα κρεμαστούν τα κοχύλια, αν θα είναι δηλαδή πετονιά ή σκοινί και σε ποιον ακριβώς σχηματισμό.


Η απλούστερη μορφή είναι εκείνη που πάνω σε κομμάτια πετονιάς ή σκοινιού θα δέσετε ανά διαστήματα κοχύλια, αφού τους ανοίξετε μια μικρή τρύπα με ένα πολύ λεπτό κοινό τρυπάνι. Μπορείτε να στερεώσετε τα κοχύλια είτε κάνοντας σε αυτό το σημείο κόμπο αρκετές φορές ή δένοντας το κάθε κοχύλι με απλή θηλιά ή με όποιον άλλο τρόπο σας εξυπηρετεί ανάλογα και με το πως θέλετε να "στέκονται" τα κοχύλια πάνω στο σκοινί ή την πετονιά, το μέγεθός τους κλπ.



Για να κρεμάσετε μια τέτοια κουρτίνα θα χρειαστείτε ένα λεπτό ξύλινο πηχάκι (θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ξυλείας) ή ένα ξύλο της θάλασσας, έναν λεπτό κορμό/κλαδί κλπ.

Βιδώνετε πάνω στο πηχάκι/ξύλο τα ειδικά στρογγυλά γαντζάκια-κρεμάσματα που δεν χρειάζεται να τρυπηθεί το ξύλο για να τοποθετηθούν και σε κάθε ένα δένετε γερά από μια σειρά πετονιάς ή σχοινιού με κοχύλια ή φυσικά μπορείτε να τρυπήσετε το ξύλο σε όσα σημεία χρειάζεται και από την κάθε τρύπα να δέσετε - στερεώσετε μια σειρά κοχύλια ή και απλώς να δέσετε σφιχτά την κάθε σειρά γύρω από το ξύλο. Όσο πιο πολλές σειρές κι όσο πιο κοντά τοποθετημένες τόσο πιο πυκνή θα είναι η κουρτίνα σας



Και φυσικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αντί για μια μεγάλη παρόμοια κατασκευή, θα φτιάξετε κάθε τύπου μικρότερες διακοσμητικές γιρλάντες με κοχύλια και σχοινί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εποχιακές καλοκαιρινές διακοσμήσεις κρεμασμένες σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού ή σε εξωτερικούς χώρους και στις οποίες, όπως φυσικά και στις κουρτίνες, μπορείτε εκτός από κοχύλια να προσθέσετε και άλλου είδους αντικείμενα είτε φυσικά όπως γυαλάκια της θάλασσας, ξύλα, κομμάτια από καλάμι κλπ. είτε κάθε τύπου παρόμοια τεχνητά διακοσμητικά που θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία στα καταστήματα με χάντρες και είδη για κατασκευές κοσμημάτων.

Για κάθε παρόμοιου τύπου κατασκευή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην εντελώς φυσική τους μορφή κάθε είδους κοχύλια που θα μαζέψετε από κάποια παραλία ή να τα περάσετε πριν με ένα προστατευτικό - γυαλιστικό βερνίκι που θα τονίσει τα χρώματά τους ή βεβαίως κοχύλια που θα βρείτε σε πολύ μεγάλη ποικιλία μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων σε καταστήματα με ανάλογα είδη.

(Πηγή: soulouposeto.blogspot.gr)

2 σχόλια:

  1. 'Εχω μαζέψει τόσα κοχύλια και αχιβάδες, και πάντα σκεφτόμουν να φτιάξω κάτι τέτοιο, αλλά δεν αποφασίζω να κάτσω να τα τρυπήσω...χαχαχα! 'Ισως....κάποια μέρα!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή