Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Πασχαλινά αυγά με σπάγγο


Τελικά εάν μάθεις μια τεχνική μπορείς να την εφαρμόσεις σε ένα σωρό πράγματα... Ο λόγος για την τεχνική με τον σπάγγο, το μπαλόνι και την κόλλα. Αυτή τη φορά μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε υπέροχα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά! Την ιδέα τη βρήκαμε στο TinyRottenPeanuts.com

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

- Σπάγγο ή νήματα κεντήματος ή baker's twine
- Κόλλα ατλακόλ λίγο αραιωμένη με νερό
- Μπαλονάκια για μπουγέλο
- Τρόμπα για να φουσκώσεις τα μπαλόνια
- Πλαστικό δοχείο
- Μανταλάκια

Η διαδικασία είναι πολύ πολύ απλή:

1. Φουσκώνεις μερικά μπαλονάκια, ώστε να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με πασχαλινά αυγά.

2. Διαλέγεις με ποιά νήματα θα φτιάξεις ποιά αυγά. Προτείνουμε να πειραματιστείς με διάφορα χρώματα και τύπους, ώστε να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα.

3. Φτιάχνεις και προετοιμάζεις τον χώρο που θα στεγνώνουν τα αυγά σου. Μπορείς να κάνεις κάτι σαν απλώστρα, ώστε να πιάσεις τα μπαλονάκια με μανταλάκια και να τα κρεμάσεις να στεγνώσουν. Με κάτι από κάτω γιατί θα τρέχουν οι κόλλες, εννοείται.

4. Ετοιμάζεις την κόλλα σου. Αραιώνεις την κόλλα με λίγο νερό, ώστε να είναι μεν νερουλή, αλλά να κολλάει και να είναι παχύρευστη. Προτείνουμε να βρεις ένα πλαστικό βάζο, να το τρυπήσεις στον πάτο, να το γεμίσεις με κόλλα και να περνάς από εκεί μέσα το νήμα ή τον σπάγγο σου, αντί να το μουλιάζεις στην κόλλα.

5. Προετοιμάζεις τον χώρο που θα δουλέψεις. Η συγκεκριμένη τεχνική είναι "βρώμικη" και θα γεμίσει ο τόπος κόλλες... (μην πεις οτι δεν στο είπαμε)

6. Παίρνεις ένα μπαλονάκι, περνάς το νήμα σου μέσα από την κόλλα και τυλίγεις το μπαλονάκι γύρω γύρω μέχρι να καλυφθεί τόσο, ώστε να σχηματιστεί το αυγό σου.

7. Κρεμάς τα μπαλόνια να στεγνώσουν και εάν θέλεις περνάς και άλλο χρώμα νήμα από επάνω για εφέ.

8. Όταν έχουν στεγνώσει τελείως, σκάς τα μπαλόνια και βουαλά τα αυγά σου είναι έτοιμα!



Τώρα μένει να αποφασίσεις τι θα τα κάνεις... μπορείς να τα στολίσεις σε μπωλ επάνω στο τραπέζι, να τα χρησιμοποιήσεις στο πασχαλινό τραπέζι σαν διακοσμητικά ή να τα κρεμάσεις κάπως από το φωτιστικό ή να τα βάλεις επάνω σε κάποιο στεφάνι ή ακόμη και σε λαμπάδα!!

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για τις όμορφες ιδέες! Σας έστειλα email για να μου πείτε πού να αγοράσω φόρμες για σοκολατένια αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή