Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Χειροποίητα πασχαλινά σοκολατένια αυγά



Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να φτιάξετε τα δικά σας σοκολατένια αυγά μαζί με τα παιδιά σας.

2 Σοκολατένια αυγά

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά (ανά αυγό)

Συστατικά: 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος, Φόρμες ή καλούπια για σοκολατένια αυγά, Χρωματιστό αλουμινόχαρτο ή σελοφάν και πολύχρωμες κορδέλες για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Βήμα 1 - Μέσα σε ένα γυάλινο μπολ σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για να λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσέξτε το νερό να μην έρθει σε επαφή με το γυαλί. Περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι τα κομματάκια της σοκολάτας να μαλακώσουν.


Βήμα 2 - Ανακατέψτε λίγο τη σοκολάτα και αφήστε τη να λιώσει ακόμη περισσότερο. Ανακατεύετε κατά διαστήματα έως ότου η σοκολάτα λιώσει τελείως και αποκτήσει λεία όψη. Μην αφήσετε τον ατμό ή το νερό να έρθει σε επαφή με τη σοκολάτα, διαφορετικά η υφή της σοκολάτας θα γίνει πιο παχύρρευστη και κοκκώδης.

Βήμα 3 - Με ένα καθαρό, στεγνό πινέλο απλώστε μια ομοιόμορφη στρώση σοκολάτας στην επιφάνεια της φόρμας. Αφήστε τη σοκολάτα να σκληρύνει. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις φόρμες στο ψυγείο ώστε η σοκολάτα να κρυώσει πιο γρήγορα, αλλά μην τις αφήνετε περισσότερο από τρία λεπτά κάθε φορά. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία άλλες τρεις φορές, δηλαδή να σχηματίσετε τρεις ακόμη στρώσεις σοκολάτας.


Βήμα 4 - Χαλαρώστε απαλά τις άκρες της σοκολάτας και προσεκτικά ξεφορμάρετε τα μισά αυγά. Προσπαθήστε να αγγίζετε όσο το δυνατόν λιγότερο την εξωτερική επιφάνεια του αυγού για να μην αφήνετε αποτυπώματα.

Βήμα 5 - Βυθίστε μια μεταλλική παλέτα ζαχαροπλαστικής σε νερό που βράζει και στεγνώστε τη καλά. Πιέστε ελαφρά με την παλέτα τα χείλη του μισού αυγού ώστε η σοκολάτα να αρχίσει να λιώνει ελαφρά. Κρατήστε το αυγό με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι ή ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας ώστε να μην λιώσει από τη θερμοκρασία των χεριών σας. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το άλλο μισό αυγό.


Βήμα 6 - Αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιο μικρό αντικείμενο μέσα στο αυγό, για παράδειγμα ένα μικρό, ελαφρύ παιχνιδάκι, μερικά κουφέτα ή ένα μήνυμα-έκπληξη. Έπειτα, για μερικά δευτερόλεπτα πιέστε μεταξύ τους τα δύο μισά αυγά για να τα ενώσετε. Αφήστε τα αυγά να σκληρύνουν και μετά τυλίξτε τα με χρωματιστό αλουμινόχαρτο ή σελοφάν ή/και διακοσμήστε με κορδέλα.

Tip
Ετοιμάστε σοκολατένια γλειφιτζούρια για τα παιδιά. Λιώστε 200 γραμμάρια σοκολάτας. Βάλτε τη λιωμένη σοκολάτα σε φόρμες ή καλούπια με πασχαλινά σχέδια, π.χ. λαγουδάκια ή άλλα καλούπια για μικρά σοκολατάκια. Χτυπήστε τα καλούπια στο πλάι για να απομακρύνετε τυχόν φυσαλίδες αέρα. Αφήστε τη σοκολάτα να πήξει, αλλά όχι τελείως. Τοποθετήστε σε κάθε σοκολατάκι ένα καλαμάκι για γλειφιτζούρι. Αφήστε τα σοκολατάκια να σκληρύνουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα

(Πηγή: www.epithimies.gr)

5 σχόλια:

  1. Υπέροχη ιδεούλα όπως πάντα!Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!Να περάσεις υπέροχα με την οικογένεια και τους αγαπημένους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι τέλεια!!! Πολύ όμορφη ιδέα!! Καλό Πάσχα και καλή ανάσταση!! Καλά να περάσεις φίλη μου!! Πολλά φιλούθκια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι υπέροχη διαδικασία. Κι εγώ έχω φτιάξει και είναι αγχολυτικό!! Αν και δε βρήκα καλούπια, χρησιμοποίησα φόρμες σιλικόνης για μεγάλα κουλούρια. Φιλάκια και καλή Ανάσταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια ιδέα Ελενα μου !!! Θα το δοκιμάσω , μάλλον μετά το Πάσχα !!!
    Καλή Ανάσταση με αγάπη και γαλήνη στην καρδιά σου!!!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ΄ ευχαριστούμε Έλενα για την ωραία ιδέα που μας έδωσες. Καλή Ανάσταση και πολλά - πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή