Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Χρωματιστό κολιέ από κλωστές κεντήματος!


Να ένα όμορφο χρωματιστό κολιέ που θα σε κάνει να δεις τις κλωστές κεντήματος με άλλο μάτι. Δεν χρειάζεσαι άλλα υλικά πέρα από πολλά μέτρα κλωστές, μόλις πάρεις μια ιδέα για την τεχνική μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να το φτιάξεις όπως σου αρέσει, δες πως το φτιάχνουν στο molliemakes.com.

Θα χρειαστείς πολλάαααα μέτρα από χρωματιστές κλωστές κεντήματος, για την ακρίβεια 318 μέτρα! Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πιο χοντρό νήμα (τύπου πλεξίματος ή κορδόνια) ώστε να μην χρειαστείς τόσα πολλά μέτρα.

Για το συγκεκριμένο λοιπόν, κόβεις 137 κομμάτια από 2,3 μέτρα το καθένα. Τα διπλώνεις στην μέση και στην τσάκιση τα σιγουρεύεις με ένα μικρό κομμάτι κλωστής.10 εκατοστά από την τσάκιση ξεκίνα να κάνεις κόμπους με όλες τις κλωστές, θα χρειαστείς 5 μεγάλους.Μοίρασε τις κλωστές σε 4 ίσα μέρη και φτιάξε 4 πλεξούδες. Δέσε το τελείωμα της κάθε πλεξούδας με λίγη κλωστή για να την σιγουρέψεις.Στην συνέχεια δέσε όλες τις πλεξούδες μαζί και τύλιξε αρκετές ακόμη κλωστές για να κάνεις ένα όμορφο τελείωμα. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.Για κούμπωμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ίδες κλωστές, άσε 10 σε κάθε πλευρά και κόψε τις υπόλοιπες κοντά ώστε να μοιάζουν με φούντες. Δέσε τις 10 κλωστές της κάθε πλευράς μεταξύ τους και έτοιμο! Με γεια!

Δες όλο το project αναλυτικά στο molliemakes.com.

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου