Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Κεφαλάρι για το κρεβάτι με πολύχρωμα σχοινιά!Ψάχνετε μία ευέλικτη και οικονομική λύση για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας; Σας βρήκαμε μία εντυπωσιακή λύση που μπορεί να λειτουργήσει ως κεφαλάρι για το κρεβάτι σας, προσδίδοντας χρώμα και χαρακτήρα στο χώρο..... kαι το καλύτερο, μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας σε 3 περίπου ώρες, με μικρό κόστος!

Διαλέξτε σχοινιά σε χρώματα που κάνουν αντίθεση με τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το κεφαλάρι και ταιριάζει με τα λευκά είδη του δωματίου σας, και πιάστε δουλειά!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

4 Ξύλινα πηχάκια στο επιθυμητό μήκος και ύψος (2 σετ-ανάλογα με τις διαστάσεις του κρεβατιού)
Ένα πριόνι
Ένα μέτρο και μολύβι
Τρυπάνι με κεφαλή 11mm
4 βίδες
2 διαφορετικά χρώματα σχοινί
Κόλλα ή βερνίκι νυχιών

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Σκεφτείτε ότι πάτε να συνθέσετε ένα ξύλινο πανό με πόδια. Το πάνω μέρος που θα λειτουργήσει ως κεφαλάρι θα είναι ορθογώνιο, αλλά τα κάθετα πηχάκια θα έχουν επιπλέον ύψος (περίπου 60 εκατοστά) για να φτάνουν μέχρι το δάπεδο. Μετρήστε και μαρκάρετε τα πηχάκια για να σηματοδοτήσετε τα σημεία σύνδεσης.Βήμα 2: Στο μέρος του ορθογώνιου πλαισίου και πριν ακόμη προχωρήσετε στη σύνθεσή του, σημαδέψτε τα σημεία που πρέπει να τρυπηθούν για να περάσει το σχοινί. Υπολογίστε να υπάρχει κενό τουλάχιστον 10 εκατοστών μεταξύ των τρυπών, αλλά και από τις γωνίες του πλαισίου και βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός των τρυπών είναι ζυγός. Κάντε όλες τις τρύπες στα σημεία που σημαδέψατε.

Βήμα 3: Βιδώστε τα πηχάκια στη θέση τους για το σχηματισμό του ορθογώνιου πλαισίου.

Βήμα 4: Υπολογίζοντας το απαιτούμενο μήκος, περάστε τυχαία κομμάτια σχοινιού από τρύπες και δέστε τα με κόμπους σε διαμετραικά απέναντι τρύπες, δημιουργώντας ενδιαφέροντες σχηματισμούς. Προσπαθήστε να κρατήσετε το σχοινί τεντωμένο..

Βήμα 5: Κόψτε το σχοινί που προεξέχει από κάθε κόμπο και σταθεροποιείστε τον κόμπο χρησιμοποιώντας κόλλα ή βερνύκι νυχιών.

Τοποθετήστε το καινούριο σας κεφαλάρι στον τοίχο πίσω από την κεφαλή του κρεβατιού σας και είστε έτοιμοι! Καλή επιτυχία!

2 σχόλια: