Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Σανδάλια με κορδέλες!



Ελληνικό καλοκαίρι και σανδάλια πάνε μαζί!! Μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα υπέροχα σανδάλια, τα οποία θα τα φοράμε με ότι κορδέλα θέλουμε! Πάμε να δούμε πως φτιάχνει η Melody σανδάλια με κορδέλες!

Θα χρειαστείς: ένα απλό πλαστικό ζευγάρι σαγιονάρες, 3 μέτρα κορδέλα και 40 εκ. λεπτό κορδόνι.

Ribbon Sandals DIY

Εκτέλεση: Ξεκινάς αφαιρώντας τα πλαστικά λουράκια της σαγιονάρας, θέλεις να κρατήσεις μόνο την βάση. Εννοείται μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλιές σαγιονάρες, ενώ μπορείς να έχεις διάφορα χρώματα από κορδέλες και να τις αλλάζεις ανάλογα με τα ρούχα σου!!!

Κόψε 8 κομμάτια 5 εκ. από το κορδόνι, θα χρειαστείς 4 για το αριστερό και 4 για το δεξί. Όπως βλέπεις στην παραπάνω φωτό, η Melody κάνει το κάθε κορδόνι θηλιά και το κολλάει στα πλαϊνά της σαγιονάρας, 2 σε κάθε πλευρά. Μέσα από εκεί θα περάσει η κορδέλα για να δεθεί στο πόδι. 

Ribbon Sandals DIY

Η Melody χρησιμοποίησε ζεστή κόλλα σιλικόνης και λέει πως μέχρι στιγμής, τα σανδάλια αντέχουν αλλά από εμπειρία πιστεύω δεν θα κρατήσουν πολύ, εγώ θα χρησιμοποιούσα βενζινόκολλα και θα άφηνα να στεγνώσουν μία ολόκληρη μέρα πριν τα φορέσω. Το τρικ της επιπλέον κορδέλας πάνω από το κορδόνι νομίζω θα δουλέψει όχι μόνο αισθητικά αλλά και τεχνικά, θα ενισχύσει δηλαδή την κόλληση.

Από τις θηλιές περνάς τις κορδέλες και τις δένεις όπως βλέπεις στην παραπάνω φωτό. Έτοιμα τα σανδάλια, μου αρέσει που είναι τόσο απλά στην κατασκευή αλλά με την κατάλληλη κορδέλα δείχνουν πολύ πιο ακριβά από ότι πραγματικά είναι! Μεγιά και Καλό Καλοκαίρι!



Δες όλο το project αναλυτικά στο melmariadesigns.com.

5 σχόλια: