Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Τσάντα με κρόσια από τζην μπατζάκι!Μεταμόρφωσε ένα τζην μπατζάκι σε μια υπέροχη τσάντα με κρόσια για μοναδικές καλοκαιρινές βόλτες!


Θα χρειαστείς ένα παλιό τζην, ψαλίδι, μαλλί για τα κρόσια, κορδόνι για το λουράκι της τσάντας, ένα κουμπί και λίγο λάστιχο για το κούμπωμα και ραπτομηχανή για να ράψεις. 


Κόψε το μπατζάκι της προτίμησής σου ανάλογα με το πόσο ψηλό θέλεις το τσαντάκι σου. Υπολόγισε και περίπου 5 με 7 εκατοστά που θα λειτουργήσουν σαν το καπάκι, όπως βλέπεις στην παραπάνω φώτο.


Για να φτιάξεις τα κρόσια, τύλιξε αρκετό μαλλί γύρω από 2 κομμάτια χαρτόνι (δεν είχα, και χρησιμοποίησα μπλοκάκι, same thing). Βάλε το ψαλίδι ανάμεσα τους και κόψε το μαλλί και από τις 2 πλευρές. 


Γύρισε το μπατζάκι ανάποδα και με υπομονή τοποθέτησε τα κομμένα μαλλιά στην πλευρά του παντελονιού που έκοψες. Έχε υπόψη ότι είναι πιθανό κάποια μαλλιά να σου ξεφύγουν και να μην ραφτούν, γι'αυτό βάλε μπόλικα.


Πιάσε τα μαλλιά με αρκετές βελόνες ώστε να μην σου κουνηθούν κατά το ράψιμο. 


Πέρνα 3-4 ραφές για να σιγουρέψεις ότι τα κρόσια δεν θα σου φύγουν με την πρώτη βόλτα και κούρεψε ότι περισσεύει.


Για να μην φαίνεται το τελείωμα μέσα στην τσάντα, δίπλωσε λίγη κορδέλα και ράψε την πάνω από την ραφή ώστε να την καλυψει. 


Για να ετοιμάσεις το λουράκι, κόλλησε τις δύο κομμένες πλευρές του κορδονιού με σελοτέϊπ, και κάλυψέ τες με ύφασμα (εγώ χρησιμοποιώ λίγο κόλλα UHU ώστε να μην μου γλυστρήσει το ύφασμα όταν ράβω - αλλά μπορεί αν το ακούσει αυτό καμιά σοβαρή ράφτρα να μας πάρει με τις κλωτσιές...)


Τοποθέτησε το κορδόνι στο ύψος που θέλεις να ξεκινάει το δίπλωμα για το καπάκι, προσέχοντας να βάλεις περίπου στο κέντρο το κλείσιμο που έκανες παραπάνω. Ράψε το κορδόνι μόνο στην μια πλευρά της τσάντας. Πέρνα 2-3 ραφές ώστε να είναι στέρεο αρκετά για να στηρίζει το βάρος της τσάντας 


Δίπλωσε το λάστιχο του κουμπώματος στην μέση και στερέωσε τις άκρες του με σελοτέϊπ. Κόψε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα και δίπλωσέ το ώστε να καλύπτει το σελοτέϊπ, όπως δείχνει η παραπάνω φώτο. Και πάλι χρησιμοποίησε αν θέλεις UHU για να κρατήσεις το ύφασμα στην θέση του όταν το ράβεις.


Ράψε στο κέντρο περίπου το κομμάτι ύφασμα με το λάστιχο. Ο λόγος που χρησιμοποιώ αυτό το κομμάτι ύφασμα, είναι γιατί οτιδήποτε άλλο προσπάθησα, είχε άσχημο αποτέλεσμα στην όψη της τσάντας, ενώ με το υφασμάτακι, και ράφτηκε στέρεα και έκανε και την designια του!


Ράψε και το κουμπί στο σημείο που τεντώνει ελαφρώς το λαστιχάκι και είσαι έτοιμη! Μεγιά!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

2 σχόλια: