Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Διακοσμητικοί Φάροι από φελιζόλ!



Πολύ όμορφη και σε απόλυτα καλοκαιρινό ύφος ιδέα για να διακοσμήσετε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους με τους πολύ ιδιαίτερους αυτούς φάρους-κηροπήγια φτιαγμένους από φελιζόλ.

Θα χρειαστείτε:
1) Kώνους από φελιζόλ. Θα τους βρείτε σε όλα τα καταστήματα/eshops με είδη είδη-υλικά για κατασκευές σε διάφορα μεγέθη και τιμές περίπου 1,50-2,00 ευρώ.
2) Πάστα διαμόρφωσης, που επίσης θα βρείτε στα καταστήματα με είδη για κατασκευές, ή έτοιμο ακρυλικό στόκο.
3) Ακρυλικά χρώματα.
4) Γυάλινο βαζάκι με καπάκι. Τα καταλληλότερα βαζάκια για αυτήν την χρήση είναι αυτά από βρεφικές τροφές, θα τις βρείτε σε όλα τα super markets.
5) Λαστιχάκια.
6) Κόλλα ή θερμοκολλητικό πιστόλι.

Εκτέλεση:
Αρχικά κόψτε τον κώνο, έτσι ώστε η κορυφή να αποκτήσει την απαιτούμενη διάμετρο για να στερεωθεί-κολληθεί στην συνέχεια το βαζάκι μέσα στο οποίο θα τοποθετηθεί το κεράκι. Περάστε με πινέλο ή σπάτουλα πάστα ή στόκο, ώστε η επιφάνεια του κώνου να αποκτήσει λεία υφή. Αν χρησιμοποιήσετε στόκο ή "σκληρή" πάστα διαμόρφωσης, όταν στεγνώσει, τρίψτε ελαφρά με ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο. Βάψτε με λευκό ακρυλικό χρώμα.


Χωρίστε με τα λαστιχάκια τον κώνο σε 3 μέρη για να οριοθετήσετε τα σημεία που θα έχουν διαφορετικό χρώμα, βάψτε σε όποιες αποχρώσεις έχετε επιλέξει και δημιουργείστε με μαύρο χρώμα τις πόρτες και τα παραθυράκια του φάρου. 


Βάψτε το καπάκι του βάζου σε ένα από χρώματα που έχετε χρησιμοποιήσει και στο κεντρικό μέρος της κατασκευής, κολλήστε το στην κορυφή του κώνου και βιδώστε το βαζάκι αφού πριν τοποθετήσετε πάνω στο καπάκι ένα led ρεσώ μπαταρίας που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού, κεριά κλπ.



Το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και θα προσθέσει ατμόσφαιρα καλοκαιριού σε σημεία όπως πχ ο χώρος του τζακιού, το τραπεζάκι του σαλονιού αλλά και στο μπαλκόνι! Για ένα πραγματικά πετυχημένο αποτέλεσμα διακοσμητικά φτιάξτε τουλάχιστον δύο κομμάτια που θα τοποθετήσετε στο ίδιο σημείο, ακόμη και διαφορετικού μεγέθους, με τον τρόπο αυτό το σύνολο θα αναδειχθεί πολύ καλύτερα.

Eπειδή πρόκειται για κατασκευή με σχετικά μικρό βάρος, βεβαιωθείτε ότι στο σημείο που θα την τοποθετήσετε, ειδικά αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο, δεν κινδυνεύει από τον αέρα, ενώ μια επίσης πρακτική ιδέα είναι να κολλήσετε 2-3 τέτοιους φάρους πάνω σε ένα κομμάτι ακατέργαστου ξύλου ή φαρδύ θαλασσόξυλο, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα ενιαίο διακοσμητικό μεγαλύτερου μεγέθους που ταυτόχρονα θα έχει μεγαλύτερη σταθερότητα. Καλή επιτυχία!

3 σχόλια:

  1. Υπέροχοι και να προσθέσω ιδέα..μπορεί να γίνει και με το κώνο από...κουβαρίστρες που έχουν οι μοδίστρες για τις κλωστές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ομορφη κατασκευη!θα την δοκιμασω παρεα με τους μικρους βοηθους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή