Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έτοιμες για το κρύο;


Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ο χειμώνας είναι... εδώ, γι αυτό χρειάζεται να προσαρμόσετε το πρόγραμμα περιποίησης της ομορφιάς σας για να προλάβετε τα όποια προβλήματα μπορεί να προκληθούν.



Σε γενικές γραμμές οι συνθήκες του χειμώνα, ο παγωμένος αέρας, η θέρμανση των εσωτερικών χώρων, οι εναλλαγές από το κρύο στη ζέστη, αφυδατώνουν την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να την κάνουν πιο ευάλωτη-ερεθίζεται, «σκάει», θαμπώνει. Χρειάζεται λοιπόν να την ενυδατώσετε περισσότερο ώστε να την προστατέψετε.

Τι να κάνετε:
  • Οι εξελιγμένες κρέμες εντατικής ενυδάτωσης αυξάνουν σημαντικά τα λιπίδια της ξηρής επιδερμίδας, αλλά και τη «μαθαίνουν» να παράγει από μόνη της όσα της λείπουν. Επιπλέον, απελευθερώνουν ενυδατικούς παράγοντες καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, έτσι ώστε το δέρμα να μην «ξεμένει» από την απαραίτητη υγρασία.
  • Για να αντιμετωπίσετε την ξηρή ατμόσφαιρα του γραφείου εφοδιαστείτε με ιαματικό σπρέι και ψεκάζετε τακτικά το πρόσωπό σας, κάθε φορά που το νιώθετε να «τραβάει».
  • Μην αμελείτε τις ενυδατικές μάσκες. Εφαρμόστε τις συστηματικά, για να τροφοδοτείτε το δέρμα σας με άφθονη υγρασία και ενέργεια.
  • Τοποθετήστε έναν υγραντήρα στο χώρο όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες.
Προσοχή στα χείλη σας... Η επιδερμίδα τους είναι πολύ λεπτή κι ευαίσθητη και γι' αυτό τα σκασμένα, χείλη είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του χειμώνα.

Τι να κάνετε:
  • Μπορείτε να τα θωρακίσετε και να τα προστατέψετε αποτελεσματικά με καθημερινή ενός lip balm, που τα διατηρεί ενυδατωμένα και απαλά. Οι φόρμουλες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πλέον τόσο εξελιγμένες, που παρέχουν, εκτός από φροντίδα, και καλλυντικό αποτέλεσμα χαρίζοντας διάφανη λάμψη ή ακόμα και απαλό χρώμα.
  • Αν, πάντως, δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το κραγιόν σας, διαλέξτε τουλάχιστον κάποιο εμπλουτισμένο με ενυδατικά στοιχεία, για να μην ξηραίνει τα χείλη, ή απλώστε το πάνω από ένα ουδέτερο -χωρίς χρώμα- lip balm. 
Για χέρια πάντα απαλά. Τα χέρια - όπως και το πρόσωπο - είναι η «βιτρίνα» σας, γι αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία, αφού το κρύο εύκολα μπορεί να αφήσει πάνω τους τα σημάδια του.

Τι να κάνετε:
  • Μια κρέμα χεριών είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση. Καλό είναι να έχετε μία μικρή συσκευασία στην τσάντα σας για να τη χρησιμοποιείτε στη διάρκεια της ημέρας όταν χρειάζεται (π.χ. αφού πλύνετε τα χέρια σας).
  • Αν επιπλέον καταπονείτε υπερβολικά τα χέρια σας με τις δουλειές του σπιτιού ή αν η εργασία σας απαιτεί χειρωνακτική δουλειά καθιερώστε τη χρήση των ειδικών γαντιών με εσωτερική επένδυση και προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ενυδατικά κρεμοσάπουνα, που δεν αφυδατώνουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα τους. Και βέβαια, μην κάνετε βήμα αν δεν έχετε εφοδιαστεί μ' ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια για το κρύο.
Σώμα με ελαστικότητα και βελούδινη υφή. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, το ξεχνάμε ή το αμελούμε αφού - σε αντίθεση με το καλοκαίρι - τώρα το χειμώνα το σώμα είναι καλυμμένο! Μπορεί να εκτίθεται λιγότερο στο κρύο, αφού είναι περισσότερο προστατευμένο κάτω από πολλά «στρώματα» ρούχων, χρειάζεται όμως τη φροντίδα του. Η τριβή με τα καλσόν και τα χοντρά ρούχα, το πολύ ζεστό νερό που συνήθως χρησιμοποιούμε στο μπάνιο αφυδατώνουν το δέρμα μας.

Τι να κάνετε:
  • Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη τάση ξηρότητας είναι οι γάμπες, το εσωτερικό των μπράτσων και ακολουθούν η πλάτη και η περιοχή της κοιλιάς. Καλό είναι λοιπόν, να ενυδατώνονται ανελλιπώς μετά το μπάνιο. Χρησιμοποιείστε γαλακτώματα ή λοσιόν με πιο πλούσια υφή. Αν ο τύπος του δέρματος σας είναι ξηρός, καθιερώστε τη χρήση πλούσιων και θρεπτικών για την επιδερμίδα λαδιών σώματος. Για καλύτερη απορρόφηση και βαθύτερη ενυδάτωση, αμέσως μετά το μπάνιο, αφού ταμπονάρετε το πολύ νερό με την πετσέτα, και ενώ ακόμα το σώμα σας είναι υγρό, απλώστε το ενυδατικό προϊόν, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω. Αφήστε να περάσουμε μερικά λεπτά, και μετά ντυθείτε.
(Πηγή: www.lifesharing.gr)

5 σχόλια:

  1. Καλή χρονια να έχεις με υγεία
    Όμορφες οι συμβουλές σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή βδομάδα Ελενάκι μου!
    Οι συμβουλές σου πάντα χρήσιμες!
    Με τον χειμώνα δεν τα πάω και πολύ καλά ομολογώ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ αυτό το κορμάκι θέλει φροντίδα χειμώνα καλοκαίρι. και από κρύο, μπρρρρ μου φαίνεται πως αγρίεψε λιγάκι η κατάσταση.
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελενάκι μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
    Το κακό είναι οτι μόνο κρύο έχουμε,χιόνι ούτε νιφάδα...τι γκαντεμιά!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου Ελενα-))
    και ειδικά τώρα που...μπρρρρρρρ-)))
    πολλά φιλιά και καλό ζεστό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή